Konfigurer bedømmelse

Denne artikel er for undervisere. Karaktergivning kan kun konfigureres på en computer.

I dit bedømmelsessystem kan du vælge at bedømme med Point i alt eller Vægtet efter kategori. I begge tilfælde beregnes karaktererne for dig, og du kan give eleverne mulighed for at se deres samlede karakter for holdet. Hvis du ikke vil bruge et bedømmelsessystem, kan du vælge Ingen samlet karakter. Dermed beregnes der ikke nogen karakterer, og eleverne kan ikke tjekke deres samlede karakter.

Du kan også organisere opgaver efter bedømmelseskategorier som f.eks. Essays, Lektier og Prøver. Hvis dit hold f.eks. har fire essayopgaver, kan du organisere dem i kategorien Essays.

Karaktererne beregnes, så længe holdet eksisterer. Hvis du vil give karakterer igen i en ny periode eller et nyt semester, skal du oprette et nyt hold. Se Kopiér et hold for at få flere oplysninger.

Bemærk! Udvalgte kunder kan eksportere karakterer direkte fra Classroom til deres elevadministrationssystem. Få flere oplysninger.

Om bedømmelsessystemer

Hvis karakterer skal beregnes for dig, og dine elever skal kunne se deres samlede karakter, skal du bedømme med Point i alt eller Vægtet efter kategori.

Bedømmelse med Point i alt

Den samlede karakter beregnes for dig ved at dividere det samlede antal point, en elev har fået, med det samlede antal mulige point på holdet. Du kan oprette karakterkategorier og angive pointværdier for opgaver i hver kategori. Eksempel:
Essaykategori Prøvekategori Elevens point/mulige point Samlet karakter
Essay 1: 90/100 Prøve 1: 95/100 185/200 92,5 %
Tabellen viser, at en elev har fået 90 point ud af 100 i et essay, og 95 point ud af 100 i en prøve Eleven har i alt fået 185 point ud af 200 mulige point på holdet. Når dette divideres, giver det eleven en samlet karakter på 92,5 %.
Tip! Opgaver, hvor karakteren er angivet som "Undtaget", tæller ikke med i elevernes karakterberegning. Hvis en elev f.eks. har 5 opgaver med et resultat på 100 %, men undlader at aflevere én opgave, der er angivet som "Undtaget", vil eleven stadig have en gennemsnitlig karakter på 100 %.

Bedømmelse med Vægtet efter kategori

Du kan angive en procentvis vægtning af karakterkategorier, hvorefter en samlet karakter beregnes for dig. Dette system beregner karakterer på følgende måde:
  1. Det finder en elevs gennemsnit for en kategori.
  2. Det ganger hver kategoris gennemsnit med kategoriens vægtning (som et decimaltal), hvilket udgør kategoriresultaterne.
  3. Det tilføjer kategoriresultaterne, så der vises en samlet karakter ud af 100 %.
Essaykategori: 50 % af karakteren Prøvekategori: 50 % af karakteren Samlet karakter ud af 100 %
Essay 1: 70/100 Prøve 1: 90/100
Essay 2: 80/100 Prøve 2: 100/100
  • (70 + 80) ÷ 2 = 75 i gennemsnit.
  • 75 x 0,5 = 37,5
  • (90 + 100) ÷ 2 = 95 i gennemsnit
  • 95 x 0,5 = 47,5
Kategoriens resultat = 37,5 % Kategoriens resultat = 47,5 % Samlet karakter: 37,5 + 47,5 = 85 %

Tabellen viser bedømmelser, som er vægtet efter kategori. I essaykategorien fik eleven et gennemsnit på 75. Når det ganges med kategoriens vægtning, 0,5, giver det et resultat på 37,5 % for essays. I prøvekategorien fik eleven et gennemsnit på 95. Når det ganges med kategoriens vægtning (0,5), giver det et resultat på 47,5 % for prøver. Når kategoriresultaterne (37,5 + 47,5) tilføjes, får eleven en samlet karakter på 85 %.

Tip! Opgaver, hvor karakteren er angivet som "Undtaget", tæller ikke med i elevernes karakterberegning. Hvis en elev f.eks. har 5 opgaver med et resultat på 100 %, men undlader at aflevere én opgave, der er angivet som "Undtaget", vil eleven stadig have en gennemsnitlig karakter på 100 %.

Konfigurer et bedømmelsessystem

Når du har valgt et bedømmelsessystem, kan du tilføje bedømmelseskategorier. Bedømmelseskategorier er påkrævet til bedømmelser med Vægtet efter kategori, men de kan også bruges til bedømmelser med Point i alt eller Ingen samlet karakter.

Bemærk! Hvis du eksporterer karakterer til elevadministrationssystemet, overføres holdkategorierne i Classroom ikke til dit elevadministrationssystem.

Vælg et bedømmelsessystem

Du kan kun vælge et bedømmelsessystem i webversionen af Classroom.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på dit hold og derefter Indstillinger .
  3. Vælg en af følgende muligheder ud for Beregning af samlet karakter:
    • Ingen samlet karakter – der beregnes ikke karakterer for elever. Elever kan ikke se en samlet karakter.
    • Point i alt – dividerer det samlede antal opnåede point med det samlede antal mulige point. Du kan give eleverne mulighed for at se en samlet karakter.
    • Vægtet efter kategori – tilføjer resultaterne for alle kategorierne. Du kan give eleverne mulighed for at se en samlet karakter.
  4. (Valgfrit) Klik på Vis , hvis du vil gøre den samlede karakter synlig for elever på siden med deres profil.
    Bemærk! Denne valgmulighed er ikke tilgængelig, når karakterberegningen er angivet til Ingen samlet karakter.
  5. Klik på Gem øverst til højre.

Opret bedømmelseskategorier for bedømmelse med Ingen samlet karakter eller Point i alt

Under disse valgmuligheder kan du føje standardværdier til de bedømmelseskategorier, du opretter.

Bemærk! Du kan kun oprette bedømmelseskategorier i webversionen af Classroom.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på dit hold og derefter Indstillinger .
  3. Vælg Ingen samlet karakter eller Point i alt ud for Beregning af samlet karakter i menuen.
  4. Klik på Tilføj bedømmelseskategori under Karakterkategorier.
  5. Angiv en karakterkategori.
  6. Angiv et heltal under Standardpoint.
  7. (Valgfrit) Du kan tilføje en ny karakterkategori ved at gentage trin 4-6.
  8. Klik på Gem øverst til højre.

Opret karakterkategorier for bedømmelse med Vægtet efter kategori

Under denne valgmulighed føjer du procenttal til de kategorier, du opretter.

Bemærk! Du kan kun oprette bedømmelseskategorier i webversionen af Classroom.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på dit hold og derefter Indstillinger .
  3. Vælg Vægtet efter kategori ud for Beregning af samlet karakter i menuen.
  4. Klik på Tilføj bedømmelseskategori under Karakterkategorier.
  5. Angiv en karakterkategori.
  6. Angiv et heltal under Procent.
  7. (Valgfrit) Du kan tilføje en ny karakterkategori ved at gentage trin 4-6.
  8. Klik på Gem øverst til højre.
    Bemærk! Kategorierne skal give 100 %. i alt, før du kan gemme dine indstillinger.

Fjern en bedømmelseskategori

Du kan fjerne karakterkategorier. Når du fjerner en karakterkategori:

• Fjernes karakterkategorien fra den pågældende opgave.
  • Slettes selve opgaven ikke.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på dit hold og derefter Indstillinger .
  3. Klik på Fjern ud for den bedømmelseskategori, du vil fjerne.
  4. Ved bedømmelser med Vægtet efter kategori kan du justere dine resterende kategorier eller tilføje en ny kategori, så det giver 100 % i alt.
  5. Klik på Gem øverst.