Vinkkejä Forms-kyselyiden käyttämiseen Classroomin kanssa

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Voit liittää Google Forms ‑kyselyn mihin tahansa tehtävään. Kuten muutkin tehtävät, kyselyn voi lähettää yhdelle tai useammalle kurssille tai oppilaalle. Voit käyttää kyselyä ja tehtävää myös uudelleen.

Formsin käyttö Classroomissa edellyttää G Suite ‑tiliä. Jos et tiedä G Suite ‑tilitietojasi, kysy niitä järjestelmänvalvojaltasi.

Kyselyn muokkaaminen

Kyselyn vahvistusviestin valitseminen

Kun oppilas palauttaa kyselyn Formsissa, hän saa tästä vahvistusviestin. Voit muokata viestiä kuhunkin kyselyyn sopivaksi. Viestissä voit esimerkiksi kertoa, milloin vastaukset arvioidaan ja palautetaan. Toimi näin:

1. Avaa kysely Formsissa.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Esitys.
  3. Kirjoita haluamasi teksti Vahvistusviesti-kohtaan ja klikkaa Tallenna.
Pistemäärän muuttaminen kyselyyn sopivaksi

Kyselyn pistemäärä on oletuksena nolla. Voit muuttaa oletusarvoa, jos käytät tiettyä pistemäärää useimmissa kyselyissä.

1. Avaa kysely Formsissa.
  2. Valitse sivun yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Valinnat.
  3. Kirjoita arvo Kysymysten oletuspistemäärä ‑kohtaan ja klikkaa Tallenna.
  4. Jos muutat oletuspistemäärää kyselyn ollessa auki, sinun on päivitettävä sen kyselyn pistemäärä uuteen oletusarvoon manuaalisesti:

Klikkaa kyselylomakkeen Oikeat vastaukset ‑kohtaa ja valitse uusi oletusarvo.

Salli oppilaiden ladata tiedostoja kyselyyn

Voit antaa oppilaille luvan ladata tiedostoja vastauksena kyselyyn tai tiedostoja, jotka on liitetty vastauksiin. Jos luot kyselyn jaetussa Drivessa, oppilaat eivät voi ladata tiedostoja. Katso lisätietoja Mitä ovat jaetut Drivet? ‑kohdasta.

Oppilaiden lataamat tiedostot tallennetaan kyselyn laatijan Google Driveen. Lue lisää Google Drive ‑tallennustilan tyhjentämisestä ja lisätilan hankkimisesta. Voit määrittää hyväksymäsi tiedostotyypit ja asettaa rajoituksia seuraaville:

• tiedoston koko
  • tiedostojen määrä
  • tiedostojen koko yhteensä gigatavuina

Arvosanojen nopea tuominen Classroomiin

Voit tuoda Formsista kaikki arvosanat suoraan Classroomin Oppilaiden työt ‑sivulle, jos liität kyselyn tehtävään.

Jos haluat tuoda arvosanoja, ne kaikki tuodaan. Et voi tuoda vain joitakin arvosanoja.

Avaa kaikki   |   Sulje kaikki

Asetusten tarkistaminen

Arvosanojen tuominen:

• Kyselyn lisäksi tehtävässä ei saa olla muita liitteitä.
  • Oppilaat voivat vastata vain kerran.
  • Oppilaiden on kuuluttava samaan verkkotunnukseen kuin sinä.
  • Oppilaiden sähköpostiosoitteet on kerättävä kyselyn yhteydessä.

Jos muutat jotain näistä asetuksista tehtävän tallentamisen tai postaamisen jälkeen, arvosanojen tuominen saatetaan poistaa käytöstä. Silloin arvosanojen tuominen ei onnistu.

Kyselyn arvosanojen tuominen ennen muiden töiden arviointia

Kyselyn arvosanojen tuominen korvaa tehtävän senhetkiset arvosanat. Tuo kyselyn arvosanat ensin. Sen jälkeen voit arvioida muut tehtävään liittyvät työt.

Jos et halua tuoda kaikkia arvosanoja

Jos et halua tuoda kaikkia arvosanoja, voit lisätä ne manuaalisesti Classroomin Oppilaiden työt ‑sivulla.

Tehtävän muokkaaminen arvosanojen tuomisen jälkeen

Jos muokkaat tehtävää sen jälkeen, kun otat arvosanojen tuomisen käyttöön ja postaat tehtävän, arvosanojen tuominen saatetaan poistaa käytöstä. Jos esimerkiksi lisäät toisen liitteen tai muutat asetuksia, arvosanojen tuominen poistetaan käytöstä.

Arvosanojen muuttaminen tuomisen jälkeen

Formsin ja Classroomin arvosanat ovat toisistaan riippumattomia. Jos muutat arvosanoja Formsissa sen jälkeen, kun olet tuonut ne Classroomiin, voit tuoda uudet arvosanat Classroomiin ja korvata aiemmin tuomasi arvosanat klikkaamalla Tuo arvosanat.

Voit seurata arvosanojen muutoksia historiatiedoista. Lisätietoja on Arvosanojen kehityksen tarkastelu ‑kohdassa.

Oppilaiden vastausten tarkastelu ja arvosanojen palauttaminen

Kaikkien arvosanojen tarkastelu yhdellä silmäyksellä

Jos haluat nähdä kaikki vastaukset Formsissa, klikkaa Näytä vastaukset tehtävän kohdalla tai Oppilaiden työt ‑sivulla.

Arvosanojen palauttaminen oppilaille

Arvosanat palautetaan oppilaille, kun klikkaat Oppilaiden työt ‑sivulla Palauta. Oppilaat saavat arvosanansa heti. He voivat nähdä arvosanansa kurssin postausseinällä klikkaamalla lomakkeen otsikkoa ja sitten Tarkastele tuloksia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita