Opret en testopgave

Denne artikel er for undervisere med en Google Workspace for Education-konto. Hvis du ikke kender din Google Workspace-konto, skal du spørge din administrator.

Du kan oprette en testopgave i Classroom, hvor eleverne kan besvare og indsende en Google Analyse-test. Du kan tildele testopgaven til et eller flere hold eller til enkelte elever. Du kan også angive et senere tidspunkt, hvor testen skal opslås, tilføje en afleveringsfrist og tilføje vedhæftede filer.

Google Analyse kan automatisk uddele karakter for testen, og du kan importere karaktererne i Classroom. Eleverne kan se deres karakterer med det samme, eller når du har gennemgået deres svar. Du kan også låse en test på Chromebooks, der administreres af din skole.

Åbn alle | Luk alle

Opret og rediger testopgaver

Opret en testopgave

Trin 1: Opret opgaven

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Opgaver
  3. Øverst på siden skal du klikke på Opret og derefter Testopgave.
  4. Angiv en titel, og tilføj en eventuel vejledning.
  5. (Valgfrit) Hvis du vil forhindre, at elever, som bruger Chromebooks, der administreres af din skole, kan åbne andre websider, når de tager Analyse-testen, skal du klikke på Aktivér ud for Låst tilstand på Chromebooks.
  6. (Valgfrit) Hvis du vil importere karakterer, skal du klikke på Aktivér ud for Import af karakterer.

Trin 2: Opret din test i Google Analyse

Når du opretter en testopgave, opretter Classroom en tom test ved hjælp af en formular i Google Analyse, som vedhæftes opgaven.

Klik på den vedhæftede Analyse-test i opgaven, og opret din test. Du kan give eleverne mulighed for at se deres karakter umiddelbart efter, de har indsendt deres svar. Hvis du ændrer navnet på testen i Google Drev, opdateres navnet også i Classroom.

Du kan få flere oplysninger under Opret og bedøm tests med Google Analyse.

Lås en test på Chromebooks

Hvis eleverne bruger Chromebooks, der administreres af skolen, kan du låse deres Chromebooks, mens de tager en test. Når elevernes Chromebooks er låst, kan de ikke åbne andre browserfaner. Du får en mail, hvis en elev forlader Analyse-testen og derefter åbner den igen. Enheder, der ikke administreres af skolen, kan ikke få adgang til Analyse-testen.

Hjælpefunktioner

Eleverne kan bruge følgende hjælpefunktioner, når en Chromebook er låst:

• ChromeVox (oplæsning)
  • Høj kontrast
  • Fuld skærm og fastgjort lupvindue

Hvis der er en hjælpefunktion, du ikke kan finde, kan du bruge en genvej.

Brug Chrome-udvidelser til hjælpefunktioner og produktivitet

Prøv disse anbefalede Chrome-udvidelser fra vores partnere:

Få flere oplysninger under Aktivér hjælpefunktionerne på din Chromebook.

Opret en bekræftelsesbesked til tests
Når eleverne indsender en test i Google Analyse, får de en bekræftelsesbesked. Du kan tilpasse denne besked for alle formularer i Analyse. Du kan f.eks. vælge at angive den dato, hvor eleverne får deres testspørgsmål tilbage, efter du har bedømt dem.
  1. Åbn en test i Analyse.
  2. Klik på Indstillinger og derefter Præsentation.
  3. Skriv teksten under Bekræftelsesbesked, og klik på Gem.
Rediger pointværdien for spørgsmål
Pointværdien for spørgsmål angives automatisk som nul. Sådan ændrer du standardpointværdien for spørgsmål:
  1. Åbn en test i Analyse.
  2. Øverst skal du klikke på Mere og derefter Præferencer.
  3. Hvis du vil ændre standardværdien for alle spørgsmål i testen, skal du markere afkrydsningsfeltet Standardpointværdi for tests, angive en værdi og klikke på Gem.
  4. Hvis du vil ændre pointværdien for et spørgsmål:
    1. Find spørgsmålet, og klik på Svarnøgle.
    2. Angiv værdien, og klik på Udfør.
Giv eleverne mulighed for at uploade filer i en test
Du kan bede eleverne om at uploade filer som svar i en test eller vedhæfte dem sammen med svarene. Hvis du opretter din formular på et fællesdrev, kan eleverne ikke uploade filer.
Uploadede filer gemmes i formularejerens Google Drev. Du kan angive, hvilke filtyper du accepterer, og begrænse antallet af filer og filstørrelser.
  1. Klik på Tilføj spørgsmål i Analyse-testen.
  2. Ud for spørgsmålstypen skal du klikke på den nedadvendte pil og derefter Filupload. Du skal muligvis klikke på Fortsæt.
  3. (Valgfrit) Hvis du vil angive de filtyper, som eleverne kan uploade, skal du slå kontakten Til ud for Tillad kun bestemte filtyper og vælge filtyperne.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil begrænse antallet af filer, som eleverne kan uploade, skal du klikke på den nedadvendte pil ud for Maksimalt antal filer og vælge et tal.
  5. (Valgfrit) Hvis du vil begrænse størrelsen på en fil, som eleverne kan uploade, skal du klikke på den nedadvendte pil ud for Maksimal filstørrelse og vælge en størrelse.

Relaterede emner

Importér testkarakterer fra Analyse til Classroom

Sådan importerer du karakterer:

• Testen skal være den eneste fil, der er vedhæftet opgaven.
  • Eleverne er begrænset til ét svar og skal være på samme domæne som underviseren.
  • Formularen skal indsamle elevernes mailadresser.

Hvis du ændrer en af disse indstillinger eller redigerer opgaven, efter du har gemt eller sendt den, kan du muligvis ikke importere karakterer.

Tip! Hvis du vedhæfter en formular som et link i Classroom, kan du ikke importere elevernes karakterer.

Importér karakterer for tests

Når du importerer karakterer, importeres alle karaktererne. Du kan ikke importere karakterer enkeltvist. Når du importerer karaktererne, tilsidesætter importen alle aktuelle karakterer for opgaven. Hvis Analyse-testen kun er en del af en opgave, skal du derfor først importere testkaraktererne.

Sådan importerer du karakterer:

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på et hold og derefter Lektier
  3. Klik på opgaven med testen og derefterSe opgave.
  4. Klik på Importér karakterer på siden Elevopgaver.

Bemærk! Hvis Importér karakterer ikke vises, er din formular ikke blevet konfigureret som en test, eller også aktiverede du ikke Import af karakterer, da du oprettede opgaven.

5. Klik på Importér.

Classroom angiver karaktererne for hver enkelt elev. Hvis du ikke har tildelt point, markeres opgaven som uden karakter.

Rediger karakterer efter import
Karaktererne i Analyse og Classroom er adskilte. Hvis du ændrer karaktererne i Analyse, efter du har importeret dem til Classroom, skal du klikke på Importér karakterer for at få vist de nye karakterer i Classroom og overskrive de tidligere karakterer.
Se, hvordan du registrerer karakterændringer, ved at gå til Se en opgaves karakter- og indsendelseshistorik.

Se elevers svar, og giv karakterer

Sådan ser du svar fra elever:

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på den vedhæftede test i testopgaven.
  4. Klik på Rediger og derefter Svar.

Sådan returnerer du karakterer til elever:

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på testopgaven.
  4. I venstre side af skærmen skal du vælge de elever, du vil give karakterer.
  5. Klik på Returnerog derefter Returner for at bekræfte.

Relaterede emner