Tehtävän arviointi ja palauttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Classroom tukee useita eri arviointimenetelmiä. Voit antaa numeroarvosanan, kirjoittaa kommenttimuotoisen palautteen tai käyttää näiden yhdistelmää.

Voit esimerkiksi nähdä oppilaan tehtävän tilan ja antaa numeroarvosanan Oppilaiden tehtävät ‑sivulla tai Arvosanat-sivulla.

Voit myös antaa kommenttimuotoisen palautteen, lisätä arvosanan tai tehdä molemmat arviointityökalun avulla. Ohjeita arviointityökalun käyttöön on Tehtävää koskevan palautteen antaminen ‑artikkelissa.

Jos et tiedä, onko ryhmällä Tehtävät-sivua, tutustu Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu? ‑ohjeartikkeliin.

Ryhmälläni on Tehtävät-sivu

Jos sinulla ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

Oppilaiden tehtävien katseleminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Oppilaiden tehtävät ‑sivulla voit katsella seuraavia tietoja:
    • Palautettu – Työn palauttaneiden oppilaiden nimet ja lukumäärä.
    • Annettu – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, jotka eivät ole palauttaneet työtä.
      Jos oppilas kumoaa työn palautuksen, työn tilaksi merkitään Annettu.
    • Arvosteltu – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, joiden tehtävän olet arvioinut ja palauttanut (jos tehtävä arvioidaan).
    • Palautettu – Niiden oppilaiden nimet ja lukumäärä, joille olet palauttanut työn (jos tehtävää ei arvioida).
      (Valinnainen) Kun klikkaat Palautettu (opettajalle), Annettu tehtäväksi, Arvosteltu tai Palautettu (oppilaalle), näet kyseiseen ryhmään luokitellut oppilaat.
  5. Jos haluat nähdä oppilaan palauttaman tehtävän, klikkaa vasemmalta oppilaan nimeä.
Arvosanan antaminen Oppilaiden tehtävät ‑sivulla
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.

3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?

4. Voit avata oppilaan liittämät tiedostot katseltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.

5. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistearvo on 100. Voit muuttaa sitä klikkaamalla pistearvoa. Kirjoita toinen arvo tai valitse Ei arvostella ja sitten Päivitä.
    Vaihda arvosanan arvoa
    Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.

6. Siirry oppilaan nimen viereen ja anna arvosana. Arvosana tallennetaan automaattisesti.

7. Anna arvosanat muille oppilaille.

Oppilaat saavat tietää arvosanansa, kun palautat tehtävän heille. Voit halutessasi palauttaa tehtävät myöhemmin.

Arvosanan antaminen arviointityökalun avulla

Classroomin arviointityökalulla voit antaa oppilaillesi arvosanoja ja yksilöllistä palautetta. Ohjeita arviointityökalun käyttöön on Tehtävää koskevan palautteen antaminen ‑artikkelissa.

Tehtävän oletuspistemäärä on 100, mutta voit halutessasi vaihtaa sen miksi tahansa nollaa suuremmaksi kokonaisluvuksi. Voit muuttaa pistemäärää milloin tahansa. Pistemäärän muutokset koskevat ainoastaan palauttamattomia tehtäviä. Palautettujen tehtävien pistemäärä säilyy ennallaan.

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Kirjoita arvosana Arvosana-kohtaan.
    Klikkaa Arvosana
Huom. Voit palauttaa tehtävän oppilaalle myös ilman arvosanaa.
Arvosanojen tuominen Google Forms ‑kyselystä

Varmista, että Forms-kysely on tehtävän ainoa liite, jotta arvosanojen tuomisen voi ottaa käyttöön.

Jos et ole ottanut arvosanojen tuomista käyttöön luodessasi tehtävää, voit ottaa sen käyttöön muokkaamalla tehtävää sen jälkeen, kun tehtävä on postattu ja oppilaat ovat tehneet sen. Lisätietoja on kohdassa Vinkkejä Forms-kyselyiden käyttämiseen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.

3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?

4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tuo arvosanat.
  5. Vahvista klikkaamalla Tuo
    Arvosanat täytetään automaattisesti oppilaiden nimien kohdille.
    Huom. Arvosanojen tuominen korvaa mahdolliset aiemmin annetut arvosanat.
  6. Valitse niiden oppilaiden valintaruudut, joiden tehtävät haluat palauttaa, ja valitse Palauta
    Oppilaat näkevät arvosanansa Classroomissa ja Formsissa.

Tehtävän palauttaminen Oppilaiden tehtävät ‑sivulta
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Valitse niiden oppilaiden valintaruudut, joiden tehtävät haluat palauttaa, ja valitse Palauta.
    Klikkaa Palauta
  5. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Kun palautat tehtävän, oppilas saa ilmoituksen sähköpostiin tai mobiililaitteeseen, jos ilmoitukset ovat käytössä.

Huom. Voit palauttaa tehtävän oppilaalle myös ilman arvosanaa.

Tehtävän palauttaminen arviointityökalusta
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Avaa oppilaan tehtävä.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Palauta.
    Palauta

Kun olet antanut arvosanat, arviointityökalu synkronoi palautteen ja arvosanat Classroomiin.

Arvosanattomien tehtävien palauttaminen
Jos et käytä Classroomin arviointityökalua tai jos tehtävälle ei tarvitse antaa arvosanaa, voit määrittää tehtävän asetukseksi Ei arvostella.
Pisteet
Kun oppilas saa tehtävän valmiiksi, hän valitsee tehtävän kohdalta Palauta tai Merkitse valmiiksi. Lisätietoja on Tehtävän palauttaminen ‑artikkelissa.

Huom. Jos oppilas ei klikkaa Palauta tai Merkitse valmiiksi ennen palautuspäivää, tehtävän tilaksi merkitään Puuttuu. Jos palautuspäivää ei ole, tehtävän tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

Tämän jälkeen voit tarkistaa oppilaan tehtävän ja palauttaa sen.

Arvosanattoman tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Valitse vasemmalta puolelta niiden oppilaiden valintaruudut, joiden tehtävät haluat palauttaa, ja valitse Palauta
    Klikkaa Palauta
  5. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.
Arvosanan muuttaminen

Voit muuttaa arvosanaa sen jälkeen, kun tehtävä on palautettu oppilaalle. Oppilaat voivat myös tehdä lisää töitä ja palauttaa tehtävän uudelleen. Tämän jälkeen voit muuttaa arvosanaa ja palauttaa tehtävän oppilaalle uudelleen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Klikkaa muutettavaa arvosanaa.
  5. Anna uusi numero.
    Uusi arvosana tallennetaan automaattisesti.
  6. (Valinnainen) Klikkaa Palauta ja sitten vahvista klikkaamalla Palauta.

Huom. Oppilaat saavat tiedon uusista arvosanoista vasta, kun palautat tehtävän heille uudelleen.

Tehtävän arvosana- ja palautushistorian katseleminen

Voit tarkastaa, miten tehtävän arvosana on muuttunut ja kuinka monta kertaa oppilas on palauttanut tehtävän.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain oppilaiden palauttamissa ja opettajan arvioimissa tehtävissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa vasemmasta reunasta oppilaan nimeä.
  4.  Valitse Näytä historia.
    Näytä historia
Arvosanojen vieminen

Huom. Jos oppilaitoksesi liittyy betaohjelmaan, voit siirtää arvosanoja suoraan Classroomista oppilastietojärjestelmään. Jos haluat lisätietoja, siirry betaohjelman rekisteröitymislomakkeeseen.

Voit viedä arvosanoja Classroomista Google Sheetsiin tai CSV-tiedostoon.

Tällä hetkellä arvosanojen vienti on mahdollista ainoastaan Classroomin tietokoneversiossa.

Arvosanojen vieminen Sheetsiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Klikkaa Oppilaiden tehtävät ‑sivulta Asetukset Asetukset ja sitten Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin.

Laskentataulukko luodaan Classroomin Drive-kansioon.
    Lataa arvosanat

Arvosanojen vieminen CSV-tiedostoon

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  4. Klikkaa Oppilaiden tehtävät ‑sivulta Asetukset Asetukset ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Lataa yksittäisen tehtävän arvosanat valitsemalla Lataa nämä arvosanat CSV-tiedostona.
    • Lataa kaikki ryhmän tehtävien ja kysymysten arvosanat valitsemalla Lataa kaikki arvosanat CSV-tiedostona.

Tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Ryhmälläni ei ole Tehtävät-sivua

Oppilaiden tehtävien katseleminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Oppilaiden tehtävät ‑sivulta voit tarkistaa oppilaiden tehtävien tilan:
    • Palautettu opettajalle: Palautettu tehtävä, jota et ole vielä arvioinut tai palauttanut oppilaalle.
    • Annettu tehtäväksi: Puuttuva tehtävä tai tehtävä, jota oppilas ei ole palauttanut.
    • Arvosteltu: Arvioitu ja oppilaalle palautettu tehtävä.
    • Palautettu oppilaalle: Tehtävä, joka on palautettu oppilaalle ilman arviointia.
    • (Valinnainen) Kun klikkaat Palautettu (opettajalle), Annettu tehtäväksi, Arvosteltu tai Palautettu (oppilaalle), näet kyseiseen ryhmään luokitellut oppilaat.

Huom. Jos oppilas kumoaa tehtävän palautuksen, tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

4. Voit katsella palautettua tehtävää klikkaamalla oppilaan nimeä.
  5. (Valinnainen) Voit lisätä yksityisen kommentin klikkaamalla vasemmasta reunasta oppilaan nimeä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  6. (Valinnainen) Voit lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin klikkaamalla Ohjeet ja sitten Lisää kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
Tehtävän arviointi ja palauttaminen

Voit muokata tai kommentoida mitä tahansa dokumenttia Drivessa. Muokkaukset tai kommentit tallentuvat automaattisesti, ja oppilas näkee ne, kun hän avaa dokumentin seuraavan kerran.

Oppilaat eivät voi muokata opettajalle palautettuun tehtävään liitettyjä tiedostoja, ennen kuin opettaja on palauttanut tehtävän oppilaalle.

Tehtävän arvioiminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Voit avata oppilaan liittämät tiedostot katseltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.
  4. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistearvo on 100. Voit muuttaa sitä klikkaamalla pistearvoa. Kirjoita toinen arvo tai valitse Ei arvostella ja sitten Päivitä.
  5. Klikkaa oppilaan nimen vierestä Lisää arvosana ja anna arvosana.

Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.

6. (Valinnainen) Voit lisätä yksityisen kommentin klikkaamalla vasemmasta reunasta oppilaan nimeä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  7. (Valinnainen) Anna arvosanat muille oppilaille.

Huom. Arvosanat tallennetaan automaattisesti. Oppilaat saavat tietää arvosanansa, kun palautat tehtävän heille. Voit halutessasi palauttaa tehtävät myöhemmin. Arvioinnin yhteydessä kirjoitettuja yksityisiä kommentteja ei kuitenkaan tallenneta, ellet palauta tehtävää heti.

Google Forms ‑kyselyn arvosteleminen ja palauttaminen

1. Jos tehtävässä on Google Forms ‑kysely ja arvosanojen tuonti on otettu käyttöön tehtävää luotaessa, klikkaa Tuo arvosanat.
  2. Vahvista klikkaamalla Tuo.

Huom. Arvosanojen tuominen korvaa mahdolliset aiemmin annetut arvosanat.

Arvosanat täytetään automaattisesti oppilaiden nimien kohdille.

3. Palauta arvosanat oppilaille klikkaamalla Palauta.

Oppilaat voivat nähdä arvosanansa myös Formsista.

Huom. Jos et ole ottanut arvosanojen tuomista käyttöön luodessasi tehtävää, voit ottaa sen käyttöön muokkaamalla tehtävää sen jälkeen, kun tehtävä on postattu ja oppilaat ovat tehneet sen. Lisätietoja on kohdassa Tehtävän muokkaaminen.

Tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Valitse niiden oppilaiden valintaruudut, joiden tehtävät haluat palauttaa, ja valitse Palauta.
  4. (Valinnainen) Voit lisätä yksityisen kommentin klikkaamalla vasemmasta reunasta oppilaan nimeä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  5. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Huom. Kun palautat tehtävän, oppilas saa ilmoituksen sähköpostiin tai mobiililaitteeseen, jos ilmoitukset ovat käytössä.

Arvosanattomien tehtävien palauttaminen
Jos et käytä Classroomin arviointityökalua tai jos tehtävälle ei tarvitse antaa arvosanaa, voit määrittää tehtävän asetukseksi Ei arvostella.
Pisteet

Kun oppilas saa tehtävän valmiiksi, hän valitsee tehtävän kohdalta Palauta tai Merkitse valmiiksi. Lisätietoja on Tehtävän palauttaminen ‑artikkelissa.

Huom. Jos oppilas ei klikkaa Palauta tai Merkitse valmiiksi ennen palautuspäivää, tehtävän tilaksi merkitään Puuttuu. Jos palautuspäivää ei ole, tehtävän tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

Tämän jälkeen voit tarkistaa oppilaan tehtävän ja palauttaa sen.

Arvosanattoman tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Valitse vasemmalta puolelta niiden oppilaiden valintaruudut, joiden tehtävät haluat palauttaa, ja valitse PalautaKlikkaa Palauta
  4. Vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.
Arvosanan muuttaminen

Voit muuttaa arvosanaa sen jälkeen, kun tehtävä on palautettu oppilaalle. Oppilaat voivat myös tehdä lisää töitä ja palauttaa tehtävän uudelleen. Tämän jälkeen voit muuttaa arvosanaa ja palauttaa tehtävän oppilaalle uudelleen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Klikkaa muutettavaa arvosanaa.
  4. Anna uusi numero.
  5. (Valinnainen) Voit lisätä yksityisen kommentin klikkaamalla vasemmasta reunasta oppilaan nimeä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
  6. Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.

Huom. Uudet arvosanat tallennetaan automaattisesti. Oppilaat saavat tiedon uusista arvosanoista vasta, kun palautat tehtävän heille uudelleen.

Tehtävän arvosana- ja palautushistorian katseleminen

Voit tarkastaa, miten tehtävän arvosana on muuttunut ja kuinka monta kertaa oppilas on palauttanut tehtävän.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain oppilaiden palauttamissa ja opettajan arvioimissa tehtävissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Klikkaa oppilaan nimeä ja sitten Näytä historia.
Arvosanojen vieminen

Huom. Jos oppilaitoksesi liittyy betaohjelmaan, voit siirtää arvosanoja suoraan Classroomista oppilastietojärjestelmään. Jos haluat lisätietoja, siirry betaohjelman rekisteröitymislomakkeeseen.

Voit viedä arvosanoja Classroomista Google Sheetsiin tai CSV-tiedostoon.

Tällä hetkellä arvosanojen vienti on mahdollista ainoastaan Classroomin tietokoneversiossa.

Arvosanojen vieminen Sheetsiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin.

Laskentataulukko luodaan Classroomin Drive-kansioon.

Arvosanojen vieminen CSV-tiedostoon

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten tehtävä.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Lataa yksittäisen tehtävän arvosanat valitsemalla Lataa nämä arvosanat CSV-tiedostona.
    • Lataa kaikki ryhmän tehtävien ja kysymysten arvosanat valitsemalla Lataa kaikki arvosanat CSV-tiedostona.
      Tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.