Bedøm og returner en opgave

Denne artikel er for undervisere.

I Classroom kan du give en numerisk karakter, nøjes med at give feedback i form af en kommentar eller bruge en kombination af begge.Du kan også returnere opgaver uden at give karakter.

Du kan bedømme og returnere opgaver fra:

• Siden Elevopgaver.
  • Bedømmelsesværktøjet i Classroom.
  • Siden Karakterer.

Du kan finde vejledning til siden Karakterer ved at gå til Se eller opdater din karakterbog.

Her kan du se, hvordan du bedømmer en opgave fra et øvelsessæt.

Du kan downloade karakterer for én opgave eller for alle opgaverne på et hold.

Vis opgaver, og importér karakterer for tests

Vis elevopgaver

Inden du ser en elevs opgave, kan du se status for elevernes opgaver i hver kategori samt antallet af elever i hver kategori.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. På siden Elevopgaver kan du se antallet af elever og deres navne grupperet efter opgavestatus:
    • Tildelt – Opgaver, som eleverne skal aflevere, bl.a. manglende eller ikke-indsendte opgaver
    • Afleveret – Opgaver, som eleverne har afleveret
    • Bedømt – Bedømte opgaver, du har returneret.
    • Returneret – Ikke-bedømte opgaver, du har returneret.
    • (Valgfrit) Du kan se eleverne i en kategori ved at klikke på Afleveret, Tildelt, Tildelt karakter eller Returneret.
  7. Klik på opgavens miniaturebillede for at tjekke en elevs aflevering.
Importér karakterer fra en Google Analyse-test
Hvis du vil aktivere import af karakterer, skal du sørge for, at der kun er vedhæftet en Analyse-test til opgaven. Hvis du ikke aktiverede karakterimport, da du oprettede opgaven, kan du redigere opgaven, efter den er slået op og udført af eleverne. Du kan få flere oplysninger under Tips til brug af Analyse-tests.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. Klik på Importér karakterer øverst til højre.
  7. Klik på Importér for at bekræfte.
    Karaktererne bliver automatisk indsat ud for elevernes navne.
    Bemærk! Import af karakterer overskriver eventuelle karakterer, der allerede er angivet.
  8. (Valgfrit) Du kan returnere karakterer ved at trykke på afkrydsningsfeltet ud for hver af de elever, hvis karakter du vil returnere, og klikke på Returner.
    Eleverne kan se deres karakterer i Classroom og Analyse.

Angiv, gennemgå eller rediger karakterer

Når du angiver en karakter, synkroniseres den mellem bedømmelsesværktøjet, siden Karakterer og siden Elevopgaver. Når du bedømmer opgaver, vil du muligvis se, at status for opgaven eller karakteren er farvekodet:
  • Rød – Manglende opgave.
  • Grøn – Afleveret opgave eller foreløbig karakter.
  • Sort – Returneret opgave.
Andre farver er baseret på dit holds tema og angiver ikke status for opgaven eller karakteren.
Angiv en karakter på siden Elevopgaver
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. Klik på fanen Elevopgaver.
  7. Klik på miniaturen for at åbne og gennemse eventuelle filer, som eleven har vedhæftet.
    • Standardkarakterskalaen er numerisk baseret på det samlede antal point for opgaven. Hvis du vil have mulighed for at bruge udvidede karakterskalaer, skal du have Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade. Du kan tilpasse karakterer i Classroom til din skoles system på følgende måder:

• Alfabetisk
        • F.eks. karakterer i form af bogstaver (A til F) eller færdigheder (utilfredsstillende til fremragende).
      • Numerisk
        • F.eks. 4-punktsskalaer.
      • Tilpassede karakterskalaer
        • F.eks. emojis.
    • Funktioner til karakterskalaer fungerer sammen med:

• Beregning af gennemsnitlig karakter
      • Rubrikker
      • Integration af elevadministrationssystem
      • Analysedata
      • Øvelsessæt og automatisk karaktergivning i Analyse
    • Du kan enten angive en karakter for antallet af point eller, hvis du har konfigureret karakterskalaer, baseret på niveauerne på karakterskalaen. Hvis du f.eks. har konfigureret bogstavkarakterer for dit hold, og du tildeler en opgave med 10 point, kan du under "Karakter" gøre følgende:

• Angive 8
      • Angive God
      • Vælge God 8/10 i rullemenuen
    • Du og dine medundervisere kan se alle karakterer, både som pointværdi og det niveau, den svarer til.

• En elev kan både finde pointværdien og det niveau, den svarer til, hvis en karakter returneres.

8. Angiv karakteren ud for elevens navn. Karakteren gemmes automatisk.
  9. Angiv karakterer for eventuelle andre elever.
Eleverne får deres karakterer, når du returnerer deres opgaver. Du kan returnere opgaver i en anden bedømmelsessession.
Angiv en karakter i bedømmelsesværktøjet

Du kan give dine elever karakterer og give dem personlig feedback med bedømmelsesværktøjet i Classroom.

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på holdet.
  3. Klik på Karakterer øverst.
  4. Angiv karakteren ud for elevens navn under den relevante opgave.
  5. Tryk på Enter.
    • Karakteren gemmes som kladde.
    • Standardkarakterskalaen er numerisk baseret på det samlede antal point for opgaven. Hvis du vil have mulighed for at bruge udvidede karakterskalaer, skal du have Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade. Du kan tilpasse karakterer i Classroom til din skoles system på følgende måder:
      • Alfabetisk
        • F.eks. karakterer i form af bogstaver (A til F) eller færdigheder (utilfredsstillende til fremragende).
      • Numerisk
        • F.eks. 4-punktsskalaer.
      • Tilpassede karakterskalaer
        • F.eks. emojis.
    • Funktioner til karakterskalaer fungerer sammen med:
      • Beregning af gennemsnitlig karakter
      • Rubrikker
      • Integration af elevadministrationssystem
      • Analysedata
      • Øvelsessæt og automatisk karaktergivning i Analyse
    • Du kan enten angive en karakter for antallet af point eller, hvis du har konfigureret karakterskalaer, baseret på niveauerne på karakterskalaen. Hvis du f.eks. har konfigureret bogstavkarakterer i dit hold, og du tildeler en opgave med 10 point, kan du under "Karakter" gøre følgende:
      • Angive 8.
      • Angive God.
      • Vælge God 8/10 i rullemenuen.
      • Klikke på Mere Mere og derefter Fritag, hvis eleven var fritaget for denne opgave.
    • Du og dine medundervisere kan se alle karakterer, både som pointværdi og det niveau, den svarer til.
    • Hvis der gives en karakter, kan eleven finde både pointværdien og det niveau, den svarer til.
  6. Hvis du vil returnere opgaven til eleven, skal du klikke på Mere Mere og derefter Returner.
    • Valgfrit: Angiv karakterer for eventuelle andre elever og opgaver.

Tip! Du kan returnere en opgave uden en karakter.

Se en opgaves karakter- og indsendelseshistorik
Du kan se, hvordan en opgaves karakter er blevet ændret, og hvor mange gange en elev har indsendt en opgave. Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig for opgaver, der er afleveret og bedømt.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. Klik på en elevs navn til venstre.
  7. Klik på Se historik.
Ret en karakter
Du kan ændre en karakter, efter du har returneret en opgave til en elev. Eleverne kan desuden arbejde videre og indsende opgaven igen. Du kan derefter ændre karakteren og returnere opgaven igen.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. Klik på den karakter, du vil ændre, ud for en elevs navn.
  7. Angiv et nyt tal.
    Den nye karakter gemmes automatisk.
  8. (Valgfrit) Klik på Returner og derefter Returner for at bekræfte.
Bemærk!: Eleven kan se sin nye karakter, når du returnerer vedkommendes opgave.

Returner opgaver, eller download karakterer

Eleverne kan ikke redigere nogen filer, som er vedhæftet en opgave, før du returnerer opgaven. Når du returnerer opgaver, får eleverne notifikationer, hvis de er aktiveret. Du kan returnere opgaver med eller uden en karakter til én eller flere elever ad gangen.

Konfigurer en karakterskala

Du kan starte med standardindstillingerne for karakterskala eller oprette din egen karakterskala.

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på holdet.
  3. Klik på Holdindstillinger øverst til højre.
  4. Under "Karakter" skal du klikke på Tilføj under "Karakterskala".
  5. Vælg en af mulighederne:
    • Færdigheder
    • Bogstavkarakterer
    • 4-punktsskala
    • Opret din egen: opretter en tilpasset karakterskala.
  6. Rediger niveauet og værdierne for din karakterskala.
  7. Valgfrit: Sådan kopierer du din karakterskala til andre hold:
    1. Klik på Vælg hold .
    2. Markér afkrydsningsfeltet ud for det hold, som du vil kopiere din karakterskala til, i højre side.
    3. Klik på Vælg.
  8. Klik på Gem øverst til højre.

Tip!

• Når du redigerer en standardkarakterskala, bliver den til en tilpasset karakterskala.
  • Når du fjerner en tilpasset karakterskala, som tidligere er blevet brugt på et hold, vises der en dialogboks til bekræftelse, og du kan ikke længere få adgang til den.
Returner en opgave fra siden Elevopgaver
Eleverne kan se deres karakterer, når du returnerer deres opgaver.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for hver af de elever, hvis opgave du vil returnere, og derefter klik på Returner, og bekræft.
    Bemærk! Hvis du vil bruge Returner, skal du vælge én eller flere elever.
Bemærk! Hvis en opgave er ufuldstændig, kan du returnere den uden en karakter. I det tilfælde vises status for karakteren som Tildelt – eller Mangler hvis den er afleveret for sent – og karakterfeltet er tomt.
Returner en opgave fra bedømmelsesværktøjet

Du kan give dine elever karakterer og give dem personlig feedback med bedømmelsesværktøjet i Classroom.

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på holdet.
  3. Klik på Karakterer øverst.
  4. Angiv karakteren ud for elevens navn under den relevante opgave.
  5. Tryk på Enter.
    • Karakteren gemmes som kladde.
    • Standardkarakterskalaen er numerisk baseret på det samlede antal point for opgaven. Hvis du vil have mulighed for at bruge udvidede karakterskalaer, skal du have Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade. Du kan tilpasse karakterer i Classroom til din skoles system på følgende måder:
      • Alfabetisk
        • F.eks. karakterer i form af bogstaver (A til F) eller færdigheder (utilfredsstillende til fremragende).
      • Numerisk
        • F.eks. 4-punktsskalaer.
      • Tilpassede karakterskalaer
        • F.eks. emojis.
    • Funktioner til karakterskalaer fungerer sammen med:
      • Beregning af gennemsnitlig karakter
      • Rubrikker
      • Integration af elevadministrationssystem
      • Analysedata
      • Øvelsessæt og automatisk karaktergivning i Analyse
    • Du kan enten angive en karakter for antallet af point eller, hvis du har konfigureret karakterskalaer, baseret på niveauerne på karakterskalaen. Hvis du f.eks. har konfigureret bogstavkarakterer i dit hold, og du tildeler en opgave med 10 point, kan du under "Karakter" gøre følgende:
      • Angive 8.
      • Angive God.
      • Vælge God 8/10 i rullemenuen.
      • Klikke på Mere Mere og derefter Fritag, hvis eleven var fritaget for denne opgave.
    • Du og dine medundervisere kan se alle karakterer, både som pointværdi og det niveau, den svarer til.
    • Hvis der gives en karakter, kan eleven finde både pointværdien og det niveau, den svarer til.
  6. Hvis du vil returnere opgaven til eleven, skal du klikke på Mere og derefter Returner.
    • Valgfrit: Angiv karakterer for eventuelle andre elever og opgaver.

Tip! Du kan returnere en opgave uden en karakter.

Returner en opgave uden karakter
Når du returnerer en opgave uden karakter:
  • I stedet for en karakter ud for elevens navn vil du se Udført .
  • Elevens opgave er markeret som Returneret.
Inden du returnerer opgaven, kan du tilføje en privat kommentar.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. Til venstre skal du markere afkrydsningsfeltet ud for hver af de elever, hvis opgave du vil returnere.
  7. Klik på Returner, og bekræft.
Download karakterer
Bemærk! Udvalgte kunder kan eksportere karakterer direkte fra Classroom til deres elevadministrationssystem. Få flere oplysninger. Du kan downloade karakterer fra Classroom til Google Sheets eller til en fil med kommaseparerede værdier (CSV). Hvis du har brug for at udskrive karaktererne, kan du udskrive den fil, du downloader. I øjeblikket kan du kun downloade karakterer i computerversionen af Classroom.

Download karakterer til Sheets

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. På siden Elevopgaver skal du klikke på Indstillinger og derefter Kopiér alle karakterer til Google Sheets. Regnearket oprettes i Drev-mappen for Classroom

Download karakterer i en CSV-fil

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Ressourcer øverst på siden.
  4. Vælg den opgave, der skal vises.
  5. Til højre skal du klikke på tallet over "Afleveret" eller "Tildelt". Siden med elevopgaver vises.
    • Tip! Du kan kun gå til siden med elevopgaver, når antallet ikke er "0" for både "Afleveret" og "Tildelt".
  6. På siden Elevopgaver skal du klikke på Indstillinger og vælge en mulighed:
    • Hvis du vil downloade karakterer for én opgave, skal du vælge Download karaktererne som CSV.
    • Hvis du vil downloade alle karakterer for holdet, skal du vælge Download alle karakterer som CSV. Filen gemmes på din computer.

Relaterede emner