Bruk Classroom-tillegg

Denne artikkelen er for lærere.

Du kan bruke tillegg i Classroom for å dele engasjerende aktiviteter og innhold med klassen. Tillegg kan legges ved i oppgaver, quizoppgaver, spørsmål, materiell eller kunngjøringer.

Du kan velge blant tilleggene administratoren din har installert. Du kan også installere tillegg selv – så lenge administratoren har godkjent tilleggene du vil installere.

Hvis du er på utkikk etter flere tillegg, kan du kontakte administratoren.

Dette trenger du for å bruke tillegg i Classroom

• Du må bruke Google Workspace for Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade.
  • Du må installere tredjepartstillegget for Classroom i kontoen din. Du må kanskje kontakte administratoren din for å få installert tillegget. Finn ut mer om administratortillatelser for Classroom-tillegg.
  • Tillegg kan bare lages og tildeles i nettversjonen av Classroom.
  • Tillegg kan åpnes, fullføres og karaktersettes i både nett- og mobilversjonen av Classroom.
Legg ved tillegg i oppgaver, quizoppgaver, spørsmål eller materiell
  1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset og så Kursarbeid.
  3. Øverst klikker du på Opprett og velger hva du vil lage.
  4. Skriv inn en tittel og en veiledning.
  5. Under Tillegg velger du tillegget du vil bruke.
  6. Oppdater resten av innstillingene.
  7. Klikk på Tildel.
Legg ved tillegg i kunngjøringer
  1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  4. Skriv inn kunngjøringen.
  5. Under Tillegg velger du tillegget du vil bruke.
  6. Klikk på Legg ut.
Installer et nytt tillegg selv

Hvis administratoren har godkjent et tillegg, kan du installere det selv:

Fra Classroom:

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset og så Kursarbeid.
  3. Øverst klikker du på Opprett og så Oppgave.
  4. Skriv inn en tittel, en veiledning og eventuelt annen nødvendig informasjon.
  5. Klikk på Utforsk tillegg.

Fra en nettleser:

1. Gå til Google Workspace Marketplace.
  2. Velg «Fungerer med»-filteret øverst.
  3. Merk av i boksen ved siden av Classroom.
  4. Klikk på Ferdig. Tilgjengelige Classroom-tillegg vises.
  5. Klikk på tillegget du vil installere og så Installer.
Lag et tilleggsvedlegg med tredjepartsintegrasjon

Du kan lage tilleggsvedlegg fra tredjeparters nettsted eller app. En ny oppgave blir laget med det valgte innholdet vedlagt som et tillegg, forutsatt at leverandøren støtter denne funksjonaliteten.

Viktig: Du kan ikke lage tilleggsvedlegg ved å bruke Del med Classroom-knappen.

Vanlige spørsmål

Tillegget fungerer ikke. Hva kan være problemet?

Hvis tillegget ikke fungerer, kan det skyldes blokkering av forgrunnsvinduer. Du kan rapportere problemet og kontakte IT-administratoren din for å få hjelp med å undersøke saken.

Jeg kan ikke lage tilleggsvedlegg fra et tredjepartsnettsted eller en tredjepartsapp.

Sjekk at du oppfyller kravene for bruk av Classroom-tillegg. Dette trenger du for å bruke tillegg i Classroom.

Hvis du oppfyller kravene og fortsatt ikke kan lage tillegg fra et tredjepartsnettsted eller en tredjepartsapp, er dette noen mulige årsaker:

• Det kan hende at tredjepartstillegget ikke har støtte for å lage tilleggsvedlegg fra nettstedet deres.
  • Tredjepartstillegget må kanskje feilsøkes av de som har laget det. Kontakt tredjepartsleverandøren direkte for å feilsøke eventuelle problemer med å lage oppgaver, eller for å be om hjelp med å lage tilleggsvedlegg fra nettstedet deres.
Viktig: Hvis tredjepartsnettstedet eller -appen ikke lager oppgaven for deg, kan du likevel lage oppgaven og legge den ved i Classroom. Se hvordan du legger ved innhold i Classroom-oppgaver.
Blir Classroom-informasjon delt med tilleggsvedlegg?

Tilleggsvedlegg kan lese og endre noen typer informasjon om strømelementet der de er vedlagt, for eksempel oppgavetittel, beskrivelse, frist og maksimal poengsum. Hvis et tilleggsvedlegg er lagt ved i en oppgave, kan det levere, trekke tilbake eller returnere elevens innlevering.