Add-ons voor Classroom gebruiken

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt add-ons in Classroom gebruiken om boeiende activiteiten en content te delen met je lesgroep. Je kunt add-ons toevoegen aan opdrachten, toetsopdrachten, vragen, materiaal of mededelingen.

Hierbij kun je kiezen uit add-ons die je beheerder heeft geïnstalleerd. Je kunt add-ons ook zelf installeren als je beheerder deze add-on op de toelatingslijst heeft gezet.

Neem contact op met je beheerder als je meer add-ons zoekt.

Wat je nodig hebt om add-ons te gebruiken in Classroom

• Je moet Google Workspace for Education Plus of de Teaching and Learning Upgrade gebruiken.
  • Je moet de Classroom-add-on van derden installeren in je account. Je moet misschien je beheerder vragen om de add-on te installeren. Ontdek meer over beheerdersrechten voor Classroom-add-ons.
  • Je kunt alleen add-ons maken en opgeven via de webversie van Classroom.
  • Je kunt add-ons bekijken, afronden en beoordelen in de webversie en de mobiele versie van Classroom.
Add-ons toevoegen aan een opdracht, toetsopdracht, vraag of materiaal
  1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep en dan Schoolwerk.
  3. Klik bovenaan op Maken en kies wat je wilt maken.
  4. Voer de titel en instructies in.
  5. Kies onder Add-ons de add-on die je wilt gebruiken.
  6. Update de rest van de instellingen.
  7. Klik op Toewijzen.
Add-ons toevoegen aan een mededeling
  1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  4. Typ de mededeling.
  5. Kies onder Add-ons de add-on die je wilt gebruiken.
  6. Klik op Posten.
Zelf een nieuwe add-on installeren

Als je beheerder een add-on op de toelatingslijst heeft gezet, kun je deze zelf installeren:

Vanuit Classroom:

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep en dan Schoolwerk.
  3. Klik bovenaan op Maken en dan Opdracht.
  4. Voer de titel, instructies en andere informatie in.
  5. Klik op Add-ons bekijken.

Via een browser:

1. Ga naar Google Workspace Marketplace.
  2. Selecteer bovenaan het filter Werkt met.
  3. Vink Classroom aan.
  4. Klik op Klaar. De beschikbare add-ons voor Classroom worden getoond.
  5. Klik op de add-on die je wilt installeren en dan Installeren.
Een add-onbijlage maken met een integratie met derden

Bij aanbieders van derden kun je add-onbijlagen maken via hun website of app. Als de provider deze functie ondersteunt, wordt er een nieuwe opdracht gemaakt met de geselecteerde content bijgevoegd als add-on.

Belangrijk: Je kunt geen add-onbijlagen maken met de knop Delen met Classroom.

Veelgestelde vragen

Mijn add-on werkt niet. Wat is er mis?

Als de add-on niet werkt, veroorzaakt een pop-upblokkering mogelijk het probleem. Je kunt het probleem melden en je IT-beheerder vragen om dit te onderzoeken.

Ik kan geen add-onbijlage maken via een site of app van derden.

Zorg dat je voldoet aan de vereisten voor het gebruik van Classroom-add-ons. Deze vind je hier.

Als je aan de vereisten voldoet en nog steeds geen add-ons kunt maken via een site of app van derden, kan dit de volgende redenen hebben:

• Je kunt misschien geen add-onbijlagen maken via de site van de add-on van derden.
  • De makers van de add-on van derden moeten misschien een probleem in de add-on oplossen. Neem rechtstreeks contact op met de aanbieder als je problemen hebt met het maken van opdrachten of als je hulp wilt bij het maken van add-onbijlagen via de site.
Belangrijk: Als je de opdracht niet kunt maken via de site of app van derden, kun je deze nog wel maken en bijvoegen in Classroom. Hier vind je meer informatie over hoe je content toevoegt aan een Classroom-opdracht.
Wordt er Classroom-informatie gedeeld met add-onbijlagen?

Add-onbijlagen kunnen bepaalde informatie lezen en wijzigen over het updates-item waaraan ze zijn toegevoegd, zoals de titel, beschrijving, inleverdatum en maximale score van de opdracht. Als een add-on is bijgevoegd bij een opdracht, kan deze het werk van een leerling inleveren, het inleveren ongedaan maken of het werk teruggeven.