Classroom-laajennusten käyttäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomin laajennusten avulla voit jakaa tehtäviä ja sisältöä ryhmälle. Laajennuksia voi liittää kotitehtäviin, kysymystehtäviin, kysymyksiin, materiaaleihin ja ilmoituksiin.

Voit käyttää mitä tahansa järjestelmänvalvojan asentamaa laajennusta. Laajennuksia voi myös asentaa itse, jos järjestelmänvalvoja on erikseen sallinut tietyn laajennuksen asennuksen.

Jos tarvitset lisää laajennuksia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Laajennusten käyttövaatimukset Classroomissa

• Sinulla pitää olla Google Workspace for Education Plus tai Teaching and Learning Upgrade.
  • Sinun on asennettava tilillesi kolmannen osapuolen Classroom-laajennus. Sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä järjestelmänvalvojaan, jotta voit asentaa laajennuksen. Lue lisää Classroom-laajennusten järjestelmänvalvojan luvista.
  • Laajennuksia voi luoda ja liittää vain Classroomin verkkoversiossa.
  • Laajennuksia voi katsoa, merkitä käsitellyksi ja arvioida sekä Classroomin verkko‐ että mobiiliversiossa.
Laajennuksen liittäminen kotitehtävään, kysymystehtävään, kysymykseen tai materiaaliin
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Luo ja valitse, mitä haluat luoda.
  4. Lisää nimi ja ohjeet.
  5. Valitse käytettävä laajennus kohdasta Laajennukset.
  6. Muokkaa muita asetuksia.
  7. Klikkaa Määritä.
Laajennuksen liittäminen ilmoitukseen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Striimi-sivulla Ilmoita ryhmälle.
  4. Kirjoita ilmoituksesi.
  5. Valitse käytettävä laajennus kohdasta Laajennukset.
  6. Valitse Julkaise.
Uuden laajennuksen asentaminen itse

Laajennuksen voi asentaa itse, jos järjestelmänvalvoja on sen sallinut. Tee näin:

Classroomissa:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Valitse näytön yläreunasta Luo ja sitten Kotitehtävä.
  4. Lisää nimi, ohjeet ja muut tarvittavat tiedot.
  5. Klikkaa Tutustu laajennuksiin.

Selaimella:

1. Siirry Google Workspace Marketplaceen.
  2. Valitse yläreunasta Toimii seuraavien kanssa ‐suodatin.
  3. Merkitse Classroom valituksi.
  4. Valitse Valmis. Näkyviin tulevat Classroomissa toimivat laajennukset.
  5. Klikkaa asennettavaa laajennusta ja sitten Asenna.
Laajennusliitteen luominen kolmannen osapuolen integroinnin avulla

Voit luoda laajennusliitteitä kolmannen osapuolen palveluntarjoajien verkkosivustoilla tai sovelluksissa. Valittu sisältö lisätään laajennuksena uuteen kotitehtävään, jos palveluntarjoaja tukee toimintoa.

Tärkeää: Laajennusliitteitä ei voi luoda Jaa Classroomiin ‐painikkeella.

Usein kysyttyä

Laajennus ei toimi. Mikä on vialla?

Ponnahdusikkunoiden esto saattaa estää laajennuksen toiminnan. Voit ilmoittaa ongelmasta ja pyytää IT-järjestelmänvalvojaa selvittämään asiaa.

En voi luoda laajennusliitettä kolmannen osapuolen sivustolla tai sovelluksessa.

Varmista, että täytät Classroomin laajennusten käyttöä koskevat vaatimukset. Tutustu laajennusten käyttövaatimuksiin Classroomissa.

Jos täytät vaatimukset, mutta et pysty luomaan laajennuksia kolmannen osapuolen sivustolla tai sovelluksessa:

• Kolmannen osapuolen laajennus ei välttämättä tue laajennusliitteiden luomista kolmannen osapuolen sivustolla.
  • Kolmannen osapuolen laajennus saattaa edellyttää vianetsintää kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta. Ota yhteyttä suoraan kolmannen osapuolen palveluntarjoajaan, jos tarvitset apua tehtävien luomiseen liittyvissä ongelmissa tai laajennusliitteen luomisessa heidän sivustollaan.
Tärkeää: Jos kolmannen osapuolen sivusto tai sovellus ei luo kotitehtävää puolestasi, voit silti luoda kotitehtävän itse ja liittää sen Classroomiin. Lue, miten voit liittää sisältöä Classroom-kotitehtävään.
Jaetaanko Classroomin tietoja laajennusliitteiden kanssa?

Laajennusliitteet voivat lukea ja muokata tiettyjä tietoja striimikohteesta, johon ne on liitetty. Näitä ovat esimerkiksi kotitehtävän nimi, kuvaus, määräpäivä ja enimmäispisteet. Jos laajennusliite on liitetty kotitehtävään, se voi lähettää tehtävän, perua sen lähetyksen tai palauttaa tehtävän oppilaalle.

Muita artikkeleita