Duo er oppgradert til Meet – den eneste appen du trenger til videosamtaler og -møter. Finn ut mer.

Ring med Google Duo

Du kan bruke Google Duo til å ha video- eller talesamtaler. Alle anrop gjøres via mobildataabonnementet ditt eller en Wi-Fi-tilkobling. Anropene bruker ikke ringeminutter fra mobilabonnementet ditt. Hvis du bruker mobildata, kan det hende du må betale.

På mobilenheter kan du også opprette, planlegge eller bli med i møter via Duo-appen. Finn ut hvordan du bruker Google Meet-funksjoner i Google Duo-appen.

Før du begynner

Konfigurer Google Duo

Start video- eller taleanrop

Sørg for at du har den nyeste versjonen av Duo-appen, og at du kjører Android 7.0 eller nyere.

1. Åpne Google Duo-appen Duo.
  2. Øverst søker du etter en kontakt eller slår et nummer.
  3. Trykk på kontakten eller nummeret du vil ringe til.
  4. Velg et alternativ:
    • For å starte en videosamtale, trykk på  Ring.
    • For å starte en samtale med kun lyd, trykk på Taleanrop .

Bruk Google Duo på Google Home-enheter

Viktig: Språket for Google-assistenten må være angitt til engelsk (Storbritannia, USA eller Canada) eller fransk (Canada).

1. Åpne Duo-appen Duo på Android-enheten din.
  2. Trykk på Ring til Home-enhetene mine øverst i kontaktlisten din.

Google Duo ringer da til alle Google Home-enhetene der du er logget på, for eksempel smartskjermer med Google-assistenten.

Start gruppevideoanrop

Du kan ha opptil 32 deltakere i en gruppevideosamtale i Google Duo.

Opprett en gruppe

1. Åpne Google Duo-appen Duo.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt anrop og så Opprett en gruppe.
  3. Velg kontaktene dine.
  4. Trykk på Ferdig.
  5. Valgfritt: Videoen din er slått på som standard. Trykk på Video for å slå videoen av eller på.
  6. Trykk på Start videoanrop.
Tips: Du kan gi gruppen et navn. Trykk på Endre Edit, skriv inn et navn, og trykk på Lagre. Navnet vises for alle i gruppen.

Del en link for å starte en gruppesamtale

1. Åpne Duo-appen Duo.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt anrop og så Opprett en gruppe.
  3. Velg kontaktene dine.
  4. Trykk på Ferdig.
  5. For å dele linken eller legge til kontakter, trykk på Kopiér Kopiér eller Del Del.
    • Hvis mottakeren klikker på linken fra en datamaskin åpnes duo.google.com.
    • Hvis mottakeren trykker på linken fra en mobilenhet der Google Duo er installert, åpnes Google Duo-appen.
    • Hvis mottakeren trykker på linken fra en mobilenhet der Google Duo ikke er installert, åpnes Google Duo-oppføringen i Google Play eller App Store.
  6. Trykk på Start.

Ring en eksisterende gruppe, eller bli med i en aktiv gruppesamtale

Viktig: Barnekontoer kan kun bli med i grupper der minst én av barnets kontakter er med.

1. Åpne Google Duo-appen Duo.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt anrop.
  3. Ring til en gruppe eller bli med i en aktiv gruppe under «Grupper». Hvis det står «Aktiv» under gruppenavnet, pågår samtalen nå og du kan bli med.
  • Slik ringer du en eksisterende gruppe: Trykk på gruppenavnet eller deltakerne og så Start videoanrop.
  • Slik blir du med i en aktiv gruppesamtale: Trykk på gruppenavnet eller deltakerne og så Bli med videoanrop.

Gi nytt navn til en gruppe, legg til medlemmer, tilbakestill gruppelinker, eller forlat en gruppe

1. Åpne Google Duo-appen Duo.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt anrop.
  3. Under «Grupper» trykker du på en gruppe og så Flere alternativer Mer.
  4. Velg et alternativ, og følg instruksjonene på skjermen.

Mistenkelige grupper

Hvis du får en gruppeinvitasjon som inkluderer blokkerte kontoer eller folk som ikke står i kontaktene dine, merker Google Duo gruppen som mistenkelig. Google Duo viser deg ikke informasjon om gruppemedlemmene du har blokkert.

Du kan bli med i eller avvise gruppen. Hvis du blir med, opphever ikke Google Duo blokkeringen av personer du har blokkert.

Fjern gruppemedlemmer

1. Åpne Google Duo-appen Duo.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt anrop.
  3. Trykk på en gruppe under «Grupper».
  4. Trykk på og hold inne kontakten du vil fjerne.
  5. Trykk på Fjern fra gruppen.
    • Valgfritt: Du kan også blokkere gruppemedlemmet.

Tips: Hvis personen du har blokkert, klikker på den opprinnelige linken for å bli med i gruppen igjen, ser vedkommende en melding om at gruppen ikke finnes. Gruppelinken blir oppdatert for alle de andre i gruppen. Finn ut mer om blokkerte numre i gruppesamtaler.

Start Google Duo-anrop fra andre apper

Hvis operatøren din tilbyr videoanrop og du og personen du ringer til,

• bruker samme operatør, kan det hende anropet går via videotjenesten til operatøren
  • bruker forskjellige operatører, går anropet via Google Duo.
Ring fra Telefon-appen

For å bruke Google Duo med Telefon-appen må du sjekke at du har versjon 13.0 eller nyere.

1. Åpne Telefon-appen Telefon-app.
  2. Velg en kontakt og så Logg .
  3. Nederst trykker du på Videoanrop videoanrop.

Tips: Videoanrop i Google Duo er kanskje ikke tilgjengelig for alle kontaktene dine.

Ring fra Kontakter-appen

For å bruke Google Duo med Kontakter-appen må du sjekke at du har versjon 2.1 eller nyere.

1. Åpne Kontakter-appen Kontakter-app.
  2. Åpne informasjonskortet for en kontakt.
  3. Trykk på Video videoanrop.
Ring fra Messages-appen

For å bruke Google Duo med Messages-appen må du sjekke at du har versjon 2.6 eller nyere.

1. Åpne Messages-appen .
  2. Åpne en samtale.
  3. Øverst trykker du på Foreta et videoanrop videoanrop.
Ring fra Google-assistenten

Du kan starte et Google Duo-videoanrop ved å si eller skrive:

• «OK Google, ring til [navn] via Duo.»
  • «OK Google, start en videosamtale med [navn].»

Løs problemer knyttet til samtaler

Kan ikke starte videoanrop
Hvis du bruker Android 8.0 eller nyere, må du synkronisere Google Duo-innstillingene dine. Trykk på Innstillinger og så Kontoer og så Duo og så Kontosynkronisering og så Flere alternativer Mer og så Synkroniser nå.
Finner ikke effekter eller filtre
Hvis du ikke ser noen effekter eller filtre, kan det hende du har en eldre versjon av Android. Disse funksjonene kan brukes på Android 9 og nyere versjoner. ⁠Finn ut hvilken Android-versjon du har.
Får ikke anropsvarsler

Sørg for at

• du har den nyeste versjonen av Google Duo-appen
  • du er tilkoblet Wi-Fi
  • du har en datatilkobling

Finn ut hvordan du løser problemer med manglende eller forsinkede anrop.

Beslektede artikler