Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Bellen met Google Duo

Met Google Duo kun je video- en audiogesprekken voeren. Alle gesprekken worden geplaatst via je mobiele data-abonnement of een wifi-verbinding. Voor gesprekken worden je belminuten niet gebruikt. Als je je mobiele data gebruikt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Op je mobiele apparaat kun je via de Duo-app ook vergaderingen maken, plannen of eraan deelnemen. Meer informatie over hoe je Google Meet-functies gebruikt in de Google Duo-app

Voordat je begint

Google Duo instellen

Een video- of audiogesprek starten

Zorg dat je de nieuwste versie van de Duo-app en Android 7.0 of hoger hebt.

1. Open de Google Duo-app Duo.
  2. Zoek bovenaan naar contacten of kies een nummer.
  3. Tik op het contact of nummer dat je wilt bellen.
  4. Kies een optie:
    • Als je een videogesprek wilt starten, tik je op Bellen .
    • Als je een audiogesprek wilt starten, tik je op Audiogesprek .

Google Duo gebruiken op een Google Home-apparaat

Belangrijk: De taal van de Google Assistent moet zijn ingesteld op Engels (VS), Engels (VK), Canadees-Engels of Canadees-Frans.

1. Open de Duo-app Duo op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan je contactenlijst op Bellen naar huis.

Google Duo belt elk Google Home-apparaat waarbij je bent ingelogd, zoals smartdisplays met de Google Assistent.

Een groepsvideogesprek starten

Er kunnen maximaal 32 mensen deelnemen aan een groepsvideogesprek op Google Duo.

Een groep maken

1. Open de Google Duo-app Duo.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw gesprek en dan Groep maken.
  3. Kies je contacten.
  4. Tik op Klaar.
  5. Optioneel: Je video staat standaard aan. Tik op Video  om de video aan of uit te zetten.
  6. Tik op Starten videogesprek.
Tip: Je kunt de groep een naam geven. Tik op Bewerken Bewerken, geef een naam op en tik op Opslaan. De naam is zichtbaar voor iedereen in de groep.

Een link delen om een groepsgesprek te starten

1. Open de Duo-app Duo.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw gesprek en dan Groep maken.
  3. Selecteer je contacten.
  4. Tik op Klaar.
  5. Tik op Kopiëren Kopiëren of Delen Delen om de link te delen of contacten toe te voegen.
    • Als de ontvanger op een computer op de link klikt, wordt duo.google.com geopend.
    • Als de ontvanger op een mobiel apparaat op de link tikt en Google Duo is geïnstalleerd, wordt de Google Duo-app geopend.
    • Als de ontvanger op een mobiel apparaat op de link tikt en Google Duo niet is geïnstalleerd, opent de link Google Duo op Google Play of in de App Store.
  6. Tik op Starten.

Een bestaande groep bellen of deelnemen aan een live groepsgesprek

Belangrijk: Accounts van kinderen kunnen alleen deelnemen aan groepen als minstens 1 van hun contacten deel uitmaakt van die groep.

1. Open de Google Duo-app Duo.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw gesprek.
  3. Bel onder Groepen een groep of neem deel aan een live groep. Als je Live ziet onder de groepsnaam, is het gesprek live en kun je deelnemen.
  • Als je een bestaande groep wilt bellen, tik je op de groepsnaam of deelnemers en dan Starten videogesprek.
  • Als je wilt deelnemen aan een live groepsgesprek, tik je op de groepsnaam of deelnemers en dan Deelnemen videogesprek.

De naam van een groep wijzigen, leden toevoegen, een groepslink resetten of een groep verlaten

1. Open de Google Duo-app Duo.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw gesprek.
  3. Tik onder Groepen op een groep en dan Meer opties Meer.
  4. Kies een optie en volg de instructies op het scherm.

Verdachte groepen

Als je wordt uitgenodigd voor een groep met geblokkeerde accounts of mensen die niet in je contacten staan, markeert Google Duo de groep als verdacht. Duo geeft geen informatie over groepsleden die je hebt geblokkeerd.

Je kunt deelnemen aan de groep of de groep weigeren. Als je deelneemt, worden de door jou geblokkeerde mensen niet door Google Duo gedeblokkeerd.

Een groepslid verwijderen

1. Open de Google Duo-app Duo.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw gesprek.
  3. Tik onder Groepen op een groep.
  4. Tik op het contact dat je wilt verwijderen en houd vast.
  5. Tik op Uit groep verwijderen.
    • Optioneel: Je kunt het groepslid ook blokkeren.

Tip: Als personen die je hebt geblokkeerd op de oorspronkelijke link klikken om opnieuw te nemen aan de groep, krijgen ze een melding dat de groep niet bestaat. De groepslink wordt vernieuwd voor alle andere leden van de groep. Meer informatie over geblokkeerde nummers in groepsgesprekken

Google Duo-gesprekken starten vanuit andere apps

Als je provider videobellen aanbiedt en jij en degene die je belt:

• Dezelfde provider hebben: De videoservice van je provider kan voor het gesprek worden gebruikt.
  • Verschillende providers hebben: Google Duo wordt voor het gesprek gebruikt.
Gesprek starten via de Telefoon-app

Als je Google Duo wilt gebruiken met de app Telefoon, moet je ervoor zorgen dat je versie 13.0 of hoger gebruikt.

1. Open de app Telefoon Telefoon-app.
  2. Kies een contact en dan Geschiedenis .
  3. Tik onderaan op Videogesprek videogesprek.

Tip: Videogesprekken via Google Duo zijn misschien niet beschikbaar voor elk contact.

Gesprek starten via de app Contacten

Als je Google Duo wilt gebruiken met de app Contacten, moet je ervoor zorgen dat je versie 2.1 of hoger gebruikt.

1. Open de app Contacten Contacten-app.
  2. Open de infokaart van een contact.
  3. Tik op Video videogesprek.
Gesprek starten via de app Berichten

Als je Google Duo wilt gebruiken met de app Berichten, moet je ervoor zorgen dat je versie 2.6 of hoger gebruikt.

1. Open de app Berichten .
  2. Open een gesprek.
  3. Tik bovenaan op Een videogesprek starten videogesprek.
Bellen via de Google Assistent

Je kunt een Google Duo-videogesprek starten door het volgende te zeggen of te typen:

• 'Hey Google, bel [naam] via Duo.'
  • 'Hey Google, videobel [naam].'

Problemen met gesprekken oplossen

Ik kan geen videogesprekken voeren
Als je Android 8.0 of hoger gebruikt, synchroniseer je je Google Duo-instellingen. Tik op Instellingen en dan Accounts en dan Duo en dan Accountsynchronisatie en dan Meer opties Meer en dan Nu synchroniseren.
Ik kan geen effecten of filters vinden
Als er geen effecten of filters zijn, heb je misschien een oudere versie van Android. Deze functies werken op Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt
Ik ontvang geen meldingen van gesprekken

Zorg voor het volgende:

• Je hebt de nieuwste versie van de Google Duo-app.
  • Je hebt verbinding met wifi.
  • Je hebt een dataverbinding.

Meer informatie over hoe je problemen met gemiste of vertraagde gesprekken oplost