Bellen met Google Duo

Je kunt video- of audiogesprekken voeren met iedereen in je contacten. Kom erachter hoe je mensen kunt vinden en toevoegen die je wilt bellen.

Alle gesprekken, waaronder internationale, worden geplaatst via je mobiele data-abonnement of een wifi-verbinding, dus je gebruikt je mobiele belminuten niet. Als je je mobiele data gebruikt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Meer informatie over het instellen van Google Duo

Een video- of audiogesprek starten

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Duo-app hebt en dat je Android 7.0 of hoger gebruikt.

1. Open de Duo-app op je Android-apparaat.
  2. Swipe omhoog om je contacten te bekijken en tik op de naam van de persoon die je wilt bellen.
  3. Kies Videogesprek videogesprek of Audiogesprek Audio.
  4. Tik op Gesprek beëindigen Gesprek beëindigen als je klaar bent.

Als je een Google Home-apparaat hebt gekoppeld aan je Duo-account, kun je dit apparaat bellen vanuit de app:

1. Open de Duo-app op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan je contactenlijst op Bellen naar huis.

Duo belt elk Google Home-apparaat waarbij je bent ingelogd, zoals smartdisplays met de Google Assistent.

Belangrijk: De taal van de Google Assistent moet zijn ingesteld op Engels (VS), Engels (VK), Canadees-Engels of Canadees-Frans.

Een groepsvideogesprek starten

Er kunnen maximaal 32 mensen deelnemen aan een groepsvideogesprek op Duo.

Een groep maken

1. Open de Duo-app op je Android-telefoon.
  2. Swipe omhoog over het scherm.
  3. Tik op Groep maken.
  4. Kies je contacten.
  5. Tik op Videogesprek videogesprek.

Tip: Je kunt de groep een naam geven als je deze maakt of als het gesprek is afgelopen. Als je de groep een naam wilt geven, tik je op het potloodicoon, voer je een naam in en tik je op Opslaan. Iedereen in de groep ziet deze naam.

Een link delen om een groepsgesprek te starten

1. Open de Duo-app op je Android-apparaat.
  2. Veeg omhoog en tik op Groep maken.
  3. Tik op Volgende of Gereed.
  4. Tik op Delen Delen om de link te delen of contacten toe te voegen.
    • Als de ontvanger via een computer op de link klikt, wordt duo.google.com geopend.
    • Als de ontvanger op een mobiel apparaat op de link tikt en Duo heeft geïnstalleerd, wordt Duo geopend.
    • Als de ontvanger op een mobiel apparaat op de link tikt en Duo niet heeft geïnstalleerd, wordt de Duo-vermelding in de Play Store geopend.
  5. Tik op Videogesprek starten.

Een bestaande groep bellen of deelnemen aan een live groepsgesprek

1. Open de Duo-app op je Android-telefoon.
  2. Swipe omhoog over het scherm.
  3. Kies onder groepen een groep om te bellen of deel te nemen aan een live groepsgesprek (indien beschikbaar). Als 'Live' onder de groepsnaam staat, is het gesprek live en kun je deelnemen.
    • Als je een bestaande groep wilt bellen, tik je op de groepsnaam en dan Videogesprek starten videogesprek.
    • Als je wilt deelnemen aan een live groepsgesprek, tik je op de groepsnaam en dan Deelnemen aan videogesprek videogesprek.

Leden toevoegen, de naam van een groep wijzigen of een groep verlaten

1. Open de Duo-app en swipe omhoog over het scherm.
  2. Tik onder Groepen op een groep en dan Meer Meer.
  3. Kies een optie en volg de instructies op het scherm.

Meer informatie over geblokkeerde nummers in groepsgesprekken

Bellen vanuit andere apps

Je kunt Google Duo-gesprekken plaatsen vanuit andere apps.

Als je provider een eigen functie voor videogesprekken heeft:

• Als jij en de persoon die je belt allebei dezelfde provider hebben, kan het gesprek automatisch verlopen via de videogespreksservice van je provider.
  • Als jullie verschillende providers hebben, verloopt het gesprek automatisch via Google Duo.
Gesprek starten via de Telefoon-app

Als je Duo wilt gebruiken met de app Telefoon, moet je ervoor zorgen dat je versie 13.0 of hoger gebruikt.

1. Open de app Telefoon Telefoon-app.
  2. Open de gespreksgeschiedenis.
  3. Kies een contact.
  4. Tik op Videogesprek videogesprek.
  5. Tik op Gesprek beëindigen Gesprek beëindigen als je klaar bent.
Gesprek starten via de app Contacten

Als je Duo wilt gebruiken met de app Contacten, moet je ervoor zorgen dat je versie 2.1 of hoger gebruikt.

1. Open de app Contacten Contacten-app.
  2. Open de infokaart van een contact.
  3. Tik op Videogesprek videogesprek.
  4. Tik op Gesprek beëindigen Gesprek beëindigen als je klaar bent.
Gesprek starten via de app Berichten

Als je Duo wilt gebruiken met de app Berichten, moet je ervoor zorgen dat je versie 2.6 of hoger gebruikt.

1. Open de app Berichten Android Berichten-app.
  2. Open een gesprek in Berichten.
  3. Tik op Videogesprek videogesprek.
  4. Tik op Gesprek beëindigen Gesprek beëindigen als je klaar bent.
Gesprek starten via de Google Assistent

Je kunt een Duo-videogesprek starten door het volgende te zeggen of te typen:

• 'Start een Duo-gesprek met [naam].'
  • 'Start een videogesprek met [naam].'

Problemen met gesprekken oplossen

Ik kan geen videogesprekken voeren
Als je Android 8.0 of hoger gebruikt, synchroniseer je je Duo-instellingen. Tik op Instellingen en dan Gebruikers en accounts en dan Duo en dan Accountsynchronisatie en dan Meer Meeren dan Nu synchroniseren.
Ik kan geen effecten of filters vinden
Als je geen effecten of filters kunt vinden, gebruik je mogelijk een oudere versie van Android. Deze functies werken alleen op Android 9 en hoger. ⁠Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt
Ik ontvang geen meldingen van gesprekken
Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app hebt en dat je verbonden bent met wifi of een dataverbinding hebt. Meer informatie over andere stappen voor het oplossen van problemen met meldingen