Del dokumenter med besøgende

Hvis din organisation tillader det, kan du invitere personer, der ikke har en Google-konto, til at samarbejde om dine Drev-filer og -mapper som besøgende. Du kan til enhver tid stoppe delingen eller bestemme, om de besøgende kan redigere, kommentere eller finde din fil.

Del med besøgende

Når deling med besøgende er aktiveret for din organisation, kan du dele dokumenter med konti, der ikke er Google-konti. Besøgende kan redigere, kommentere eller se dit dokument i 7 dage efter at have verificeret deres mailadresse. Hvis de har brug for at samarbejde længere end dette, kan de bruge linket fra den oprindelige mail om deling til at verificere deres identitet igen. Kontakt din administrator for at finde ud af, hvilke udvalgte konti du kan dele.

1. Log ind på din arbejds- eller skolekonto på din computer.
  2. Gå til Google Drev, Docs, Sheets eller Slides.
  3. Klik på den fil, du vil dele efterfulgt af Del Del.
  4. Under "Del med personer og grupper" skal du angive den mailadresse, du vil dele med, og trykke på Enter.
  5. I højre side kan du ændre, hvad brugere kan gøre i dit dokument, ved at klikke på pil ned Dropdown efterfulgt af Læser, Bruger med kommentaradgang eller Redaktør.
  6. Klik på Send.

Filtyper, du kan dele med et domæne, som ikke ejes af Google
  • Google Docs-, Sheets-, Slides-, Sites-, billed-, PDF- og Office-filer
  • Mapper eller undermapper på et fællesdrev
Fjern en bruger fra et domæne, der ikke tilhører Google

Du kan til enhver tid fjerne en besøgendes adgang.

1. Log ind på din arbejds- eller skolekonto på din computer.
  2. Gå til Google Drev, Docs, Sheets eller Slides.
  3. Klik på den fil, der deles med en besøgende.
  4. Øverst til højre skal du klikke på Del og så Avanceret.
  5. Klik på FjernFjern ud for den besøgende.
  6. Klik på Gem ændringer og så Udført.

Samarbejd om Drev-filer som besøgende

Når du bliver inviteret til at samarbejde om en Google-fil, skal du verificere din identitet med en pinkode. Derefter kan du samarbejde i den delte fil eller mappe i 7 dage. Hvis du har brug for at samarbejde i længere tid, kan du bruge linket fra den oprindelige mail om deling af filen til at verificere din identitet igen.

Som besøgende kan du:

• Foreslå redigeringer af, kommentere eller se delte dokumenter.
  • Oprette filer med Docs, Sheets, Slides og Analyse i mapper eller undermapper på et fællesdrev.

Besøgende, der har adgang som bidragydere, kan også downloade filer og mapper fra eller uploade dem til mapper eller undermapper på et fællesdrev.

Vigtigt!

• Besøgende kan ikke eje data eller tilføjes som medlemmer af et fællesdrev på rodniveau.
  • Besøgende kan ikke uploade eller oprette filer og mapper i Mit drev.

Web visitor sharing

Samarbejd som besøgende

1. Åbn invitationsmailen fra din kontakt i din indbakke.
  2. Vælg Åbn.
  3. Åbn mailen med verificeringskoden fra Google i din indbakke.
  4. Kopiér verificeringskoden.
  5. Gå tilbage til browserfanen "Verificering".
  6. Angiv verificeringskoden i det relevante felt.
  7. Vælg Næste.

Du kan nu samarbejde med andre om den delte Google-fil eller -mappe. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer, redigerer, besvarer eller sletter kommentarer.

Tip! Hvis du vil åbne dokumentet igen, skal du åbne mailen fra Google.

Slet din besøgssession

Du kan til enhver tid slette din besøgssession. Når du sletter din besøgssession, fjernes dit navn, og alle dine ændringer og kommentarer tilskrives en ukendt bruger.

Vigtigt! Hvis du sletter din besøgssession, mister du adgangen til de filer, der er blevet delt med dig. Du kan kun få adgang til filerne igen, hvis de deles med dig på ny.

1. Log ind på din besøgssession ved hjælp af invitationsmailen fra din kontakt.
  2. Vælg Dit forbogstav øverst til højre.
  3. Vælg Slet besøgssession and then Send.
  4. Åbn mailen med verificeringskoden i din indbakke.
  5. Kopiér verificeringskoden.
  6. Gå tilbage til browserfanen "Verificering".
  7. Angiv verificeringskoden i det relevante felt.
  8. Vælg Næste and then markér afkrydsningsfeltet and then Slet.

Opret en Google-konto

Hvis du vil skifte fra en besøgssession til en Google-konto med den samme mailadresse, skal du først dele dokumenter med besøgende. Derefter kan du enten oprette en Google-konto eller tilmelde dig Google Workspace. Se, hvordan du sletter din besøgssession.

Bemærk! Du kan ikke skifte fra en besøgssession til en Google-gruppe. For at kunne bruge mailadressen til en gruppe skal du slette din besøgssession.