Gør en anden til ejer af din fil

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du ejer de filer, du opretter eller uploader i Google Drev. Du kan overføre ejerskabet af de filer og mapper, du ejer, til en anden konto.

Før du overfører ejerskabet

Hvis du bruger din Google-konto til arbejde eller skole:

• Du kan kun overføre ejerskabet af filer og mapper til en bruger i din organisation.
  • Overførslen kræver ikke, at den nye ejer accepterer.

Når du har overført ejerskabet

Når du sender en anmodning om overførsel af ejerskab:

• Den afventende ejer underrettes via mail om, at vedkommende bliver ejer af filen, hvis vedkommende accepterer anmodningen om overførsel. Du forbliver ejer indtil da.
  • Den afventende ejer opgraderes til redaktør, medmindre vedkommende allerede er redaktør.
  • Hvis den afventende ejer accepterer anmodningen, nedgraderes du til redaktør. Den nye ejer kan fjerne dig.
  • Hvis den afventende ejer afviser anmodningen, forbliver du ejeren.

Skift ejere i Google Drev

Vigtigt! Du kan overføre ejerskabet af en fil til en person, du tidligere har delt filen med. Få flere oplysninger om deling af filer i Google Drev.

1. Åbn Google Drev på din computer.
  2. Find den fil, du vil overføre ejerskabet af, og højreklik derefter på den.
  3. Klik på Del > klik på Del Del.
  4. Ud for modtagernavnet skal du klikke på menupilen Nedadvendt pil og derefter Overfør ejerskab.

Skift ejere i en Docs-, Sheets- eller Slides-fil

Vigtigt! Du kan overføre ejerskabet af en fil til en person, du tidligere har delt filen med. Få flere oplysninger om deling af filer i Google Drev

Sådan overfører du filejerskab i Google Docs, Sheets eller Slides:

1. Åbn Google Drev på din computer.
  2. Åbn en Google Docs-, Sheets- eller Slides-fil.
  3. Klik på Del øverst til højre.
  4. Ud for modtagernavnet skal du klikke på menupilen Ned og derefter Overfør ejerskab.

Annuller en overførsel af filejerskab

Vigtigt! Du kan ikke annullere en overførsel, når den nye ejer har accepteret anmodningen.

Sådan annullerer du en overførsel af filejerskab i Google Docs, Sheets eller Slides:

1. Åbn en fil på din computer.
  2. Klik på Del øverst til højre.
  3. Ud for modtagernavnet skal du klikke på menupilen Ned og derefter Annuller overførsel af ejerskab.

Acceptér eller afvis en anmodning om overførsel af ejerskab

Du modtager en mail, når nogen anmoder om en filoverførsel. Du kan acceptere eller afvise invitationen. Du kan også søge efter filer, der afventer svar på en anmodning om overførsel af ejerskab, i Drev.

1. Åbn Google Drev.
  2. Skriv pendingowner:me i søgefeltet øverst på siden.
  3. Højreklik på den eller de filer, du vil svare på.
  4. Klik på Del Del og derefter Vil du acceptere ejerskabet? og derefter Acceptér eller Afvis.

Vigtigt!

• Du forbliver ejer af filen, indtil den afventende ejer accepterer din anmodning. Efter overførslen kan du redigere filen, indtil dine tilladelser ændres.
  • Du kan ikke overføre en fil fra din personlige Google-konto til en bruger med en arbejds- eller skolekonto.
  • Hvis du sender en anmodning om overførsel af ejerskab til en personlig konto, og den pågældende konto laves om til en arbejds- eller skolekonto, kan den afventende ejer ikke acceptere anmodningen.
  • Hvis du sender en anmodning om overførsel af ejerskab, og din personlige konto laves om til en arbejds- eller skolekonto, kan den afventende ejer ikke acceptere anmodningen.
  • Du kan annullere anmodningen.
  • Den afventende ejer kan afvise anmodningen.
  • Når du overfører ejerskabet af en fil, gemmes den ikke længere i Mit drev, og den tæller ikke med i din lagerplads. Den tæller med i den nye ejers lagerplads.