Stop, begræns eller rediger deling

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Når du har delt en fil, kan du når som helst stoppe med at dele den. Du kan også styre, om personer, som du har delt med, kan ændre eller dele din fil.

Tip! Når du opdaterer tilladelserne for en fil, du deler fra Mit drev, og den bruger, du deler med, ikke har tilladelser, kan du opdatere tilladelserne for:

• Mappen, der indeholder filen
  • Kun selve filen

Stop fildeling

Vigtigt!

• Hvis du deler en fil med andre, kan ejeren og alle med redigeringsadgang ændre delingstilladelserne og dele filen.
  • Hvis andre ikke skal have offentlig adgang til din fil, skal du stoppe offentliggørelsen af filen.
Stop med at dele en fil eller mappe
  1. Find filen eller mappen i Google Drev, Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.
  2. Åbn eller vælg filen eller mappen.
  3. Klik på Del eller Del Del.
  4. Find den person, du ikke længere vil dele med.
  5. Til højre for vedkommendes navn skal du klikke på menupilen Ned og derefter Fjern adgang.
  6. Klik på Gem.
Begræns generel adgang til en fil eller mappe

Når du ændrer et elements generelle adgang til Begrænset, er det kun brugere med adgang, der kan åbne filen.

1. Find filen eller mappen i Google Drev, Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.
  2. Åbn eller vælg filen eller mappen.
  3. Klik på Del Del eller Del Del og derefter Kopiér link .
  4. Klik på menupilen Ned under "Generel adgang".
  5. Vælg Begrænset.
  6. Klik på Udfør.
Slet en delt fil

Hvis du sletter en delt fil, du ejer:

• Personer, der kan se, kommentere eller redigere, kan oprette en kopi af filen, indtil du sletter den permanent.
  • Hvis du vil slette filen permanent, skal du klikke på filen i papirkurven og klikke på Slet for evigt Delete forever. Få flere oplysninger om sletning af filer.

Hvis du sletter en delt fil, som du ikke ejer:

• Filen fjernes fra dit Drev, men andre samarbejdspartnere kan stadig få adgang til den.
  • For at få filen tilbage skal du åbne et link til filen og så Fil og så Føj til Mit drev.

Begræns, hvordan dine filer deles

Undgå, at andre downloader, udskriver eller kopierer din fil

Personer med redigeringsadgang til dine filer kan:

• Dele filen med andre.
  • Tilføje eller fjerne brugere fra filen.
  • Skifte adgangstilladelser til filen.
  • Kopiere, udskrive eller downloade filen.

Vigtigt! Du kan ikke anvende denne indstilling på en mappe, men du kan anvende den på individuelle filer i mappen.

Sådan forhindrer du læsere og brugere med kommentaradgang i at udskrive, kopiere eller downloade din fil:

1. Find filen eller mappen i Google Drev, Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.
  2. Vælg én eller flere filer, du vil begrænse.
  3. Klik på Del eller Del Del.
  4. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst på siden.
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for Læsere og brugere med kommentaradgang kan downloade, udskrive og kopiere.

Vigtigt! Du kan begrænse, hvordan folk deler, udskriver, downloader og kopierer i Google Drev, Docs, Sheets og Slides, men du kan ikke forhindre andre i at dele filindholdet på andre måder.

Undgå, at andre deler dine filer

Hvis du deler en fil, kan ejeren og alle med redigeringsadgang ændre tilladelserne og dele filen. Sådan forhindrer du andre i at dele din fil:

1. Åbn filen i Google Drev, Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.
  2. Klik på Del eller Del Del.
  3. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst på siden.
  4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for Redaktører kan ændre tilladelser og dele.

Bemærk! Hvis du forhindrer deling af en mappe, gælder dette kun for mappen. Hvis du vil forhindre deling af filerne i mappen, skal du ændre denne indstilling for filerne i mappen.

Flere muligheder med Google-konti gennem arbejde eller skole

Giv nogen adgang til en fil i en begrænset periode

Angiv en udløbsdato for en fil

1. Åbn en fil i Google Drev, Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.
  2. Klik på Del efterfulgt af find den bruger, du vil give midlertidige tilladelser til.
    • Hvis du endnu ikke har delt filen med den pågældende bruger, skal du tilføje brugerens mailadresse og klikke på Send eller Del. Klik på Del igen øverst til højre i dokumentet.
  3. Ud for brugerens navn skal du klikke på menupilen Ned og derefter Tilføj udløb.
  4. Klik på en dato, der skal angives som udløbsdatoen, ud for "Adgang udløber". Vælg en dato inden for ét år efter den aktuelle dato.
  5. Klik på Gem.

Skift delingsindstillinger for Google Analyse

Google Analyse har ofte andre delingsindstillinger end andre typer filer.