Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Een beheerder toevoegen

Google Workspace-services worden door beheerders beheerd in de Beheerdersconsole. Beheerders kunnen het beveiligingsbeleid instellen, groepen maken en gebruikers beheren. Er moet altijd minstens 1 gebruiker beheerder zijn.

Een beheerder maken

Nadat je een gebruiker hebt toegevoegd, kun je die gebruiker de rol van beheerder geven:

1. Log in bij Google Domains met het Google-account waarmee je domein wordt beheerd.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Klik op E-mail.
  4. Klik onder 'Mensen toevoegen aan of verwijderen uit Google Workspace' op Bewerken Bewerken naast de persoon die je de rol van beheerder wilt geven.
  5. Wijzig in het dropdownmenu 'Type rechten' de geselecteerde optie Gebruiker in Beheerder.
  6. Klik op Opslaan.

Beheerdersrollen aanpassen

De eerste beheerder die je maakt, krijgt de status van hoofdgebruiker. Hoofdgebruikers hebben toegang tot alle functies van de Beheerdersconsole.

Je kunt aan een beheerder ook specifieke rollen toewijzen, maar er moet altijd minstens één gebruiker hoofdgebruiker zijn.

Tips voor beheerders

Wachtwoordherstel: Als inloggen op je beheerdersaccount niet mogelijk is, kun je je wachtwoord resetten. Er wordt dan een tijdelijk wachtwoord gestuurd naar je secundaire e-mailadres of je telefoonnummer.

Beveiliging: Beheerders kunnen beveiligingsbeleid afdwingen om je domein en gebruikersgegevens te beschermen. Meer informatie

Gebruikers toevoegen en de facturering aanpassen: Hoewel beheerders gebruikers in de Beheerdersconsole beheren, wordt het toevoegen van gebruikers en aanpassen van facturering beheerd in het Google Domains-account waaronder je domein valt.

Google Groepen: Door gebruikers te ordenen in organisatie-eenheden kunnen beheerders makkelijk services in- of uitschakelen voor meerdere gebruikers tegelijk. Meer informatie

Mobiel: Je kunt ook de mobiele apparaten van je team beheren vanuit de Beheerdersconsole. Meer informatie