Uw domein bekijken

Klik in de linkerkolom op Mijn domeinen om uw domeinen te bekijken:

Uw domeinnamen staan in alfabetische volgorde met daarbij de verlengingsstatus van de registratie en de einddatum. Rechts van iedere domeinnaam staan vijf pictogrammen die linken naar de tabbladen in Google Domains waar u uw domein kunt beheren en configureren.

• Website: op het tabblad Website kunt u de bestemming van verkeer naar uw domein beheren.
    • U kunt in samenwerking met een van onze partners voor het bouwen van websites snel een website bouwen.
    • U kunt uw domein doorsturen naar een bestaande website.
    • U kunt uw domein integreren met een bestaande webhost, of niet laten omzetten.

Zie Uw aanwezigheid op het web voor meer informatie.

• E-mail: op het tabblad E-mail kunt u e-mail voor uw domein configureren.
    • Kies G Suite om volledige e-mail in te stellen voor uw domein met G Suite.
    • Kies E-mails doorsturen om maximaal 100 e-mailaliassen voor uw domein te specificeren die worden doorgestuurd naar e-mailadressen die u al bezit. U kunt een jokerteken (*) gebruiken om ieder adres voor uw domein door te sturen naar een e-mailadres dat u al bezit.

Zie E-mails doorsturen voor meer informatie.

• DNS: op het tabblad DNS kunt u DNS-records beheren.
    • Kies ervoor om de standaard naamservers van Google te gebruiken of vul uw eigen naamservers in. Zie Naamservers voor meer informatie.
    • Beheer unieke synthetische Google Domains-records waarmee u eenvoudig kunt integreren met andere producten zoals Google App Engine en G Suite. Zie Synthetische records voor meer informatie.
    • Configureer bronrecords zoals a-, cname- en txt-records. Zie Bronrecords voor meer informatie.
  • Settings (gear icon) Instellingen: op het tabblad Instellingen kunt u uw privacy- en beveiligingsinstellingen beheren.
    • Domeinvergrendeling zorgt ervoor dat uw domein niet overgezet kan worden zonder uw medewerking. Zie Domeinvergrendeling voor meer informatie.
    • Privéregistratie bepaalt hoe uw contactgegevens worden weergegeven in WHOIS-zoekresultaten. Zie Privéregistratie voor meer informatie.
    • Bij contactgegevens kunt u de contactadressen van de registrant, beheerder en ICT beheren die worden weergegeven in WHOIS-zoekresultaten. Zie Contactgegevens voor meer informatie.
  • of Verloopt: op het tabblad Verloopt kunt u uw domein verlengen.
    • Automatisch verlengen inschakelen.
    • Extra registratiejaren toevoegen.

Als automatisch verlengen is ingeschakeld, bestaat het pictogram voor dit tabblad uit twee pijlen in een cirkel. Anders wordt het aantal dagen getoond dat u nog heeft totdat u uw domein moet verlengen. Zie Domeinverlenging en -herstel voor meer informatie.

Opmerking: Als er problemen zijn met een van uw domeinen, ziet u een berichtpictogram naast de domeinnaam.

Initiële standaardinstellingen

Controleer wanneer u aan de slag gaat met Google Domains als eerste de initiële standaardinstellingen voor uw domein. U kunt al deze instellingen wijzigen.

• Automatisch verlengen: automatisch verlengen is standaard niet ingeschakeld.
  • Website en domein doorsturen: doorsturen is standaard uitgeschakeld.
  • E-mail doorsturen: e-mail doorsturen is standaard uitgeschakeld.
  • Privéregistratie: bij het registreren van uw domein heeft u gekozen om uw persoonlijke contactgegevens openbaar te maken of privé te houden.
  • Domeinvergrendeling: uw domein is standaard vergrendeld.
  • Bronrecords: in het begin zijn er nog geen bronrecords ingesteld. Zodra u uw domein heeft geconfigureerd (e-mail doorsturen, domein doorsturen en andere componenten) worden de bijbehorende bronrecords hier weergegeven.
  • Naamservers: standaard levert Google Domains 4 naamservers als u een nieuw domein koopt of een bestaand domein overzet naar Google Domains.

Volgende stap