Byta från Microsoft Word till Google Dokument

Lär dig skillnaderna mellan Microsoft Word och Google Dokument och få metodtips för samarbete på jobbet eller i skolan.

Det här behöver du

”” 15 minuter

Konto Google Workspace-kontoHar du inget ännu? Starta provperioden på 14 dagar i dag.

Skaffa Dokument: Webben (docs.google.com)Android eller iOS

Obs! De här anvisningarna gäller främst webben. Få anvisningar för att byta för mobila enheter

En kort jämförelse

Utöka alla  |  Komprimera alla

I Word ... I Dokument ...*
Dela ditt dokument med Microsoft® SharePoint® eller OneDrive
Dela ditt dokument från Dokument
  1. Öppna Google Drive, Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en dator.
  2. Klicka på filen som du vill dela.
  3. Klicka på Dela Share.

Mer information finns i Komma igång med Dokument

Dela ditt dokument med Word-användare

1. Från ett dokument klickar du på Arkiv > Skicka som e-postbilaga.
  2. Under Bifoga som väljer du formatet (Word, PDF, etc.).
  3. Ange e-postadress, ämne och meddelande.
  4. Klicka på Skicka.

Mer information finns i Arbeta med Microsoft Office-filer.

Samarbeta i realtid i Word Online
Samarbeta i realtid i Dokument

När du delar ett dokument kan de redigeringsbehöriga, beroende på åtkomstnivå, redigera dokument, lägga till kommentarer och tilldela uppgifter.

• Spåra ändringar genom att klicka på nedåtpil Nedåtpil uppe till höger. Från menyn ställer du in läget på Förslag.
  • Så här lägger du till och tilldelar en kommentar:
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Markera text, bilder, celler eller bilder som du vill kommentera.
  3. Klicka på Lägg till kommentar Lägg till kommentar i verktygsfältet och lägg till en kommentar.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Klicka på Kommentera.

Öppna versionshistoriken i SharePoint eller OneDrive
Öppna versionshistoriken i Dokument
  1. Öppna din fil i Drive.
  2. Klicka på Arkiv följt av Versionshistorik följt av Se versionshistorik.
  3. Klicka på en tidstämpel för att se en tidigare version av filen. Nedanför tidstämpeln ser du:
    • Namn på personerna som redigerade dokumentet.
    • En färg bredvid varje persons namn. Ändringarna som gjorts visas i respektive färg.
  4. (Valfritt) Återgå till den här versionen genom att klicka på Återställ den här versionen.

Obs! Du måste ha åtkomst som Ägare eller Redigeringsbehörig för att se versionshistoriken.

Mer information finns i Se ändringar av Drive-filer och mappar.

Spåra ändringar i ett dokument
Skapa förslag och kommentarer

Gör förslag i ett dokument

1. I det övre hörnet kontrollerar du att du är i förslagsläge. Det kan även visas som .
2. Om du vill föreslå en ändring börjar du skriva där du tycker att ändringen ska göras i dokumentet. Dina förslag visas i en ny färg och texten du markerar för radering eller ersättning är överstruken (men raderas inte förrän dokumentägaren godkänner förslaget).
3.

Dokumentets ägare får ett e-postmeddelande med dina förslag. När de klickar på ett förslag kan han eller hon godkänna Checkmark eller avvisa Stäng det.

Föreslå ändringar

Lägg till och tilldela kommentarer i ett dokument

1. I Dokument, Kalkylark eller Presentationer markerar du texten du vill kommentera.
  2. Klicka på Lägg till kommentar .
  3. Skriv din kommentar i rutan.
  4. (Valfritt) Om du vill hänvisa din uppgift eller kommentar till en viss person anger du ett plustecken (+) följt av personens e-postadress. Du kan lägga till så många personer som du vill. Varje person får ett e-postmeddelande med din kommentar och en länk till filen.
  5. (Valfritt) Om du vill tilldela en kommentar till en viss person markerar du rutan Tilldela till.
  6. Klicka på Kommentera eller Tilldela.

Obs! Om en fil har maximalt antal kommentarer kan du göra en kopia av den utan att kopiera några kommentarer.

Öppna ett Word-dokument
Öppna ett Word-dokument
  1. I Drive dubbelklickar du på en Word-fil.

En förhandsgranskning av filen öppnas.

2. Klicka på Öppna med Google Dokument högst upp.

Alla ändringar du gör sparas i den ursprungliga Microsoft Office-filen.

Mer information finns i Arbeta med Microsoft Office-filer.

Öppna ett dokument offline i OneDrive
Öppna ett dokument offline i Drive
  1. Installera offlinetillägget för Google Dokument.
  2. I Drive klickar du på Inställningar följt avInställningar.
  3. I avsnittet Offline markerar du Skapa, öppna och redigera dina senaste Google Dokument-, Kalkylark- och Presentationer-filer på den här enheten när du är offline.
  4. Klicka på Klar.
  5. Högerklicka på en fil och slå på Tillgänglig offline.

Om du vill veta hur du får åtkomst till filer offline från skrivbordet eller mobilen läser du Få åtkomst till lagrade Drive-filer utan internet.

Spara ett dokument automatiskt i SharePoint eller OneDrive eller slå på AutoRecover
Spara ett dokument automatiskt i Drive
Ditt dokument sparas automatiskt i Drive medan du arbetar och du behöver inte klicka på Spara.
Infoga bilder i dokumentet
Lägga till bilder i dokumentet

Du kan dra och släppa bilder från datorn till dokumentet. Du kan även klicka på Infoga följt av Bild och välja en bild från Google Drive, Google Foto, webben med mera. Med Dokument kan du beskära och ändra färg på dina bilder. Läs mer om att lägga till och redigera bilder.

Du kan också lägga till en vattenstämpel för bild i dokumentet. Läs mer i Lägga till en vattenstämpel för bild.

Lägga till ett Excel-diagram i dokumentet
Lägga till ett kalkylarksdiagram i dokumentet
  1. I Kalkylark väljer du diagrammet som du vill kopiera.
  2. Klicka på Mer följt avKopiera diagram uppe till höger.
  3. Högerklicka följt av Klistra in i Dokument
  4. Klicka på Klistra in.

Mer information finns i Infoga och redigera diagram.

*  Obs! De här anvisningarna gäller främst webben. Få anvisningar för att byta för mobila enheter

Relaterade ämnen

Följ de här guiderna i stället för att konfigurera Gmail eller få hjälp med felsökning:

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.