Bytt til Dokumenter fra Microsoft Word

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Tidligere har du kanskje brukt forbrukerversjonen av Microsoft® Word® utenom jobben. Nå som du har Google Dokumenter, vil vi gi deg noen tips om hvordan du bruker den nye tekstbehandleren din.

Skaff deg Dokumenter: docs.google.com | Android-appen | iOS-appen

Merk: Sammenligningene er basert på Microsoft Office versjon 2010, 2013 og 2016.

Få et overblikk over forskjellene

Expand allVis alle  |  Skjul alle

I Word: I Dokumenter:
Del dokumenter ved hjelp av Microsoft® SharePoint® eller OneDrive®
Del dokumenter fra Dokumenter
  1. Gå til Google Disk, Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Klikk på filen du vil dele.
  3. Klikk på Del Del.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen om hvordan du kommer i gang med Dokumenter

Del dokumenter med Word-brukere

1. Fra et dokument klikker du på Fil > Send som e-postvedlegg.
  2. Under «Legg ved som» velger du formatet (for eksempel Word eller PDF).
  3. Skriv inn e-postadressen, emnet og en melding.
  4. Klikk på Send.

Du finner mer informasjon i artikkelen om hvordan du arbeider med Microsoft Office-filer.

Samarbeid i sanntid i Word for nettet
Samarbeid i sanntid i Dokumenter

Når du deler et dokument, kan andre personer – avhengig av hvilken tilgang de har – redigere dem, legge til kommentarer og tildele oppgaver.

• For å spore endringer klikker du på nedoverpilen Nedoverpil øverst til høyre. Fra menyen velger du Forslag-modusen.
  • Slik legger du til og tildeler kommentarer:
  1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Fremhev teksten, bildene, cellene eller lysbildene du vil kommentere.
  3. Hvis du vil legge til en kommentar, klikker du på Legg til kommentar Legg til en kommentar på verktøylinjen.
  4. Skriv inn kommentaren din.
  5. Klikk på Kommenter.

Få tilgang til versjonshistorikk i SharePoint eller OneDrive
Få tilgang til versjonsloggen i Dokumenter
  1. In Drive, open your file.
  2. Click Fileog deretterVersion historyog deretterSee version history.
  3. Click a timestamp to see a previous version of the file. Below the timestamp, you’ll see:
    • Names of people who edited the document.
    • A color next to each person’s name. The edits they made appear in that color.
  4. (Optional) To revert to this version, click Restore this version.

Finn ut mer ved å gå til Se endringer i Disk-filene og -mappene dine.

Spor endringer i dokumenter
Kom med forslag og kommentarer

Kom med forslag i dokumenter

1. Øverst til høyre sjekker du at du er i Forslag-modus, som også kan vises som .
2. Hvis du vil foreslå en endring, begynner du bare å skrive der du mener endringen bør gjøres i dokumentet. Forslagene dine vises i en ny farge, og tekst du merker for sletting eller utskifting, blir streket over (den blir ikke slettet før eieren av dokumentet eventuelt har godtatt forslaget).
3.

Eieren av dokumentet mottar en e-post med forslagene dine. Når eieren klikker på et forslag, kan vedkommende godta Checkmark eller avvise Lukk det.

Suggest edits.

Legg til og tildel kommentarer i dokumenter

1. I Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner velger du teksten du vil kommentere.
  2. Klikk på Legg til en kommentar .
  3. Skriv inn kommentaren din i boksen.
  4. (Valgfritt) For å rette oppgaven eller kommentaren din til en bestemt person, skriv inn et plusstegn (+) fulgt av personens e-postadresse. Du kan legge til så mange personer du vil. Hver person får en e-post med kommentaren din og en link til filen.
  5. (Valgfritt) For å tildele kommentaren til en bestemt person, merk av i Tildel til-boksen.
  6. Klikk på Kommenter eller Tildel.
Åpne Word-dokumenter
Åpne Word-dokumenter
  1. I Disk dobbeltklikker du på en Word-fil.

En forhåndsvisning av filen åpnes.

2. Øverst klikker du på Åpne med Google Dokumenter.

Alle endringer du gjør, lagres i den opprinnelige Microsoft Office-filen.

Du finner mer informasjon i artikkelen om hvordan du arbeider med Microsoft Office-filer.

Få tilgang til dokumenter uten nett i OneDrive
Få tilgang til dokumenter uten nett i Disk
  1. Installer utvidelsen «Google Dokumenter uten nett».
  2. I Disk klikker du på Innstillinger og deretterInnstillinger.
  3. I delen «Uten nett» merker du av for Opprett, åpne og rediger nylige Google-filer uten å være tilkoblet internett.
  4. Klikk på Ferdig.
  5. Høyreklikk på en fil og slå på Tilgjengelig uten nett.

For å finne ut hvordan du får tilgang til filer uten nett via datamaskinen eller mobilenheten, se artikkelen om hvordan du får tilgang til lagrede Disk-filer uten internett.

Lagre et dokument automatisk i SharePoint eller OneDrive eller slå på automatisk gjenoppretting
Lagre dokumenter automatisk i Disk
Dokumenter lagres automatisk i Disk mens du jobber, så du trenger ikke å klikke på Lagre.
Sett inn bilder i dokumenter
Legg til bilder i dokumenter

Du kan dra og slippe bilder fra datamaskinen til et dokument. Du kan også klikke på Sett innog deretterBilde og velge bilder fra blant annet Google Disk, Google Foto og nettet. Med Dokumenter kan du beskjære og endre farger i bilder, og du kan få forslag til bilder ved hjelp av Utforsk-verktøyet. Finn ut mer om hvordan du legger til og redigerer bilder.

Du kan også legge til vannmerker i dokumenter. Finn ut mer ved å gå til Legg til bildevannmerker.

Legg til Excel-diagrammer i dokumenter
Legg til Regneark-diagrammer i dokumenter
  1. I Regneark velger du diagrammet du vil kopiere.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer og deretterKopier diagram.
  3. I Dokumenter høyreklikker du på og deretterLim inn
  4. Klikk på Lim inn.

Du finner mer informasjon i artikkelen om innsetting og redigering av diagrammer.

Note: The instructions in this guide are primarily web only.

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.