Taulukoiden ja kaavioiden tyypit Google Sheetsissa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Katso, miten voit lisätä kaavion laskentataulukkoon.

Viivakaavio  Viiva

Viivakaaviolla voit näyttää trendejä tai tietoja tietyllä ajanjaksolla. Katso lisätietoja viivakaavioista.

Yhdistelmäkaavio  Yhdistelmä

Yhdistelmäkaaviossa voit näyttää kunkin tietosarjan eri merkitsemistyypillä, kuten sarakkeella, viivalla tai alueviivalla. Katso lisätietoja yhdistelmäkaavioista.

Aluekaavio  Alue

Aluekaaviolla voit jäljittää yhtä tai useampaa tietosarjaa graafisesti. Voit esimerkiksi näyttää arvon muutokset eri tietoluokkien välillä. Katso lisätietoja aluekaavioista.

Aiheeseen liittyvät kaaviot: Pinottu aluekaavio, 100 % pinottu aluekaavio, vaihekaavio, pinottu vaihekaavio, 100 % pinottu aihekaavio

Sarakekaavio  Sarake

Sarakekaaviolla voit näyttää yhden tai useamman tietoluokan tai -ryhmän erityisesti jos kullakin luokalla on alaluokkia. Katso lisätietoja sarakekaavioista.

Aiheeseen liittyvät kaaviot: Pinottu sarakekaavio, 100 % pinottu sarakekaavio

Pylväskaavio  Pylväs

Pylväskaaviolla voit näyttää yhden tai useamman luokan arvopisteiden välisen eron. Katso lisätietoja pylväskaavioista.

Aiheeseen liittyvät kaaviot: Pinottu pylväskaavio, 100 % pinottu pylväskaavio

Ympyrädiagrammi  Ympyrä

Ympyräkaaviolla, jota kutsutaan myös piirakkakaavioksi, voit näyttää tietoja sektoreina tai kokonaisuuden osina. Katso lisätietoja ympyräkaavioista.

Aiheeseen liittyvä kaavio: donitsikaavio

Pistekaavio  Piste

Pistekaaviolla voit näyttää numeeriset koordinaatit vaaka- (X) ja pystyakseleilla (Y) ja etsiä trendejä ja kuvioita kahden eri muuttujan välillä. Katso lisätietoja pistekaavioista.

Aiheeseen liittyvät kaaviot: Kuplakaavio

Histogrammi  Histogrammi

Histogrammilla voit näyttää tietosarjan jakautumisen eri tietoryhmiin. Katso lisätietoja histogrammeista.

Kynttiläkaavio  Kynttilä

Kynttiläkaaviolla voit näyttää aloitus- ja lopetusarvon (kuten esimerkiksi osakekurssin vaihtelun) kokonaisvarianssin päällä. Katso lisätietoja kynttiläkaavioista.

Organisaatioon liittyvä  Organisaatio

Organisaatiokaaviolla voit näyttää tiettyyn yritykseen, ryhmään tai perheeseen kuuluvien henkilöiden väliset suhteet. Katso lisätietoja organisaatiokaavioista.

Puukaavio  Tree map

Puukaaviolla voit näyttää tietopuun, jossa kohteet on järjestetty ylätason ja alatason hierarkioiksi. Katso lisätietoja puukaavioista.

Maantieteellinen

Maantieteellisellä kaaviolla voit näyttää maan, maanosan tai alueen kartan. Kunkin alueen arvot on esitetty eri värein. Katso lisätietoja maantieteellisistä kaavioista.

Vesiputous

Vesiputouskaaviolla voit näyttää, miten arvoja lisätään myöhemmin aloitusarvoon tai vähennetään siitä. Katso lisätietoja vesiputouskaavioista.

Tutka

Tutkakaaviolla voit näyttää yhden tai useamman muuttujan kaksiulotteisessa kaaviossa siten, että kutakin muuttujaa edustaa yksi sektori. Katso lisätietoja tutkakaavioista.

Mittarit

Mittarikaavioilla voit näyttää numeeriset arvot tai mitat tietyllä välillä. Kukin arvo luo mittarin, joten voit vertailla mittoja ja asettaa niitä vastakkain. Katso lisätietoja mittarikaavioista.

Merkitty aikajana

Merkityn aikajanan avulla voit näyttää interaktiivisen viivadiagrammin, johon voi lisätä huomautuksia. Katso lisätietoja aikajanakaavioista.

Taulukko

Taulukkokaaviolla voit muuntaa laskentataulukon kaavioksi, jonka voi lajitella ja jakaa sivuiksi. Taulukkokaavioita käytetään usein luomaan hallintapaneeli Google Sheetsissa tai upottamaan kaavio sivustolle. Katso lisätietoja taulukkokaavioista.