Advertentiemateriaal bulksgewijs uploaden en bulksgewijs bewerken

Meerdere advertentiemateriaalitems tegelijk uploaden en updaten

U kunt meerdere advertentiemateriaalitems tegelijk uploaden via de advertentiebibliotheek en wijzigingen in bulk toepassen.

U kunt tijdens de upload ook bulkupdates toepassen op het veld 'Bestemming' of 'Formaat van doeladvertentieblok'. Dit is handig als alle of de meeste advertentiemateriaalitems in uw bulkupload dezelfde waarde hanteren. Voordat u de bulkupload start, is het een goed idee om te weten wat deze waarden zijn, zodat u ze kunt toepassen tijdens de bulkupload. Nadat u advertentiemateriaal heeft opgeslagen via de bulkupload, kunt u het advertentiemateriaal niet meer bekijken als één upload of wijzigingen aanbrengen via bulkbewerking.

Typen advertentiemateriaal en bulkuploads

Advertentiemateriaal kan via bulkuploads worden toegevoegd in de advertentiebibliotheek. Alleen standaard display-advertentiemateriaal kan bulksgewijs worden geüpload. Dit is niet mogelijk voor display-advertentiemateriaal van het type 'Hoofd/begeleidend' en VAST-videoadvertentiemateriaal.

Ad Manager wijst tijdens de upload automatisch een type display-advertentiemateriaal toe aan bepaalde bestandstypen:

Bestandstype Advertentietype
GIF, JPG of PNG Beeldadvertenties
TXT of HTML Advertenties van derden of Campaign Manager 360
JS (JavaScript) Advertenties van derden
Zip-pakket Html5-advertenties

Werk samen met uw adverteerder om ervoor te zorgen dat bestanden correct zijn opgemaakt en test het advertentiemateriaal om het gewenste gedrag voor advertentieweergave te garanderen.

• Bestanden van ondersteunde externe advertentieservers: Ad Manager herkent tekstbestanden van bepaalde externe advertentieservers:
    • Atlas
    • Ensemble
    • Facilitate
    • MediaMind

Eén tekstbestand kan worden gebruikt om meerdere advertentiemateriaalitems te maken als u met een van deze derden werkt.

• Bestanden van niet-ondersteunde externe advertentieservers: Verstrek in het geval van niet-ondersteunde derden één tekst- of html-bestand voor elk advertentiemateriaalitem.
  • Bestanden van Campaign Manager 360: Vraag uw adverteerder via Campaign Manager 360 tags te exporteren als tekstbestand en interne omleiding op te nemen als een van de tagtypen.
  • HTML5-zippakket: Voldoe aan de vereisten voor HTML5 voor Ad Manager.

Advertentiemateriaal in bulk uploaden

'Bestemming' is vereist om op te slaan

'Bestemming' is vereist voordat u advertentiemateriaal kunt opslaan en de upload kunt voltooien. U moet eerst opslaan. De optie Opslaan is te vinden bij het laatste advertentiemateriaalitem in uw bulkupload. U kunt niet opslaan totdat u een bestemming heeft toegevoegd voor elk advertentiemateriaalitem in uw bulkupload.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Levering en dan Advertenties en dan Advertentiemateriaal weergeven en dan Standaard.
  3. Klik op Advertentiemateriaal in bulk uploaden.
  4. Selecteer een adverteerder voor advertentiemateriaal en klik op OK.
  5. Sleep advertentiemateriaal en zet dit neer of zoek naar advertentiemateriaal dat u wilt uploaden.

Voeg maximaal vijftig afzonderlijke, ondersteunde advertentiebestanden tegelijk toe of één HTML5-zippakket.

6. Als het advertentiemateriaal is geüpload, klikt u op Doorgaan om naar het eerste advertentiemateriaalitem in uw upload te gaan.
  7. Stel de details voor elk advertentiemateriaalitem in.

'Bestemming' is vereist voordat u kunt opslaan. 'Bestemming' en 'Formaat van doeladvertentieblok' kunnen worden ingesteld via bulkbewerking of handmatig. Andere advertentiekenmerken kunnen alleen handmatig worden bewerkt.

Nadat u op Doorgaan heeft geklikt om naar het eerste advertentiemateriaalitem te gaan, ziet u rechtsboven een lijst met alle advertentiemateriaalitems in uw upload. U kunt vanuit deze lijst navigeren tussen advertentiemateriaal en advertentiemateriaal bulksgewijs bewerken. U kunt rechtsboven in de huidige bulkupload ook Meer advertentiemateriaal toevoegen selecteren.

Advertentiemateriaal handmatig bewerken

Tijdens de bulkupload kunt u handmatig advertentiekenmerken bewerken. Houd er rekening meer dat 'Bestemming' is vereist voordat u kunt opslaan. Als de bestemming hetzelfde is voor alle of de meeste advertenties, kunt u bulksgewijs bewerken overwegen.

'Bestemming' is waar gebruikers naartoe worden geleid als ze op de advertentie klikken. Deze waarde is meestal een doorklik-URL, maar kan ook een URL voor klikken-om-app-te-starten of een telefoonnummer zijn. 'Bestemming' is vereist voordat uw bulkupload is voltooid.

Er zijn 2 alternatieven voor navigatie tussen advertentiemateriaal en configuratie van hun kenmerken. Nadat advertentiemateriaal is geüpload en er op Doorgaan is geklikt, wordt u doorgestuurd naar het eerste advertentiemateriaalitem in uw upload. U kunt vervolgens het volgende doen:

• Navigeer tussen advertenties om ze te bewerken via de lijst met advertentiemateriaal rechtsboven op de pagina.
  • Geef een waarde op voor 'Bestemming', stel eventueel andere kenmerken voor advertentiemateriaal in en klik vervolgens op Doorgaan om naar de volgende advertentie te gaan. Met Doorgaan kunt u niet naar de volgende advertentie navigeren, tenzij u een bestemming toevoegt.

De optie Opslaan is te vinden bij het laatste advertentiemateriaalitem in uw bulkupload.

Advertentiemateriaal bulksgewijs bewerken of verwijderen

Bulksgewijs bewerken is handig als de waarde voor 'Bestemming' en 'Formaat van doeladvertentieblok' hetzelfde is voor alle of de meeste advertentiemateriaalitems in uw bulkupload. Nadat u heeft opgeslagen via de bulkupload, kunt u het advertentiemateriaal niet meer bekijken als één upload of wijzigingen aanbrengen via bulkbewerking.

1. Selecteer rechtsboven in de lijst met advertentiemateriaal alle of een deel van de advertentiemateriaalitems.
  2. Klik op Bulksgewijs bewerken.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Bestemming of Formaat van doeladvertentieblok.
  4. Stel indien nodig waarden in voor 'Bestemming' en 'Formaat van doeladvertentieblok'.
  5. Klik op Gereed.
  6. Ga naar het laatste advertentiemateriaalitem in uw upload en klik op Opslaan.

U kunt ook meerdere advertenties in uw bulkupload verwijderen. Selecteer alle of een deel van de advertentiemateriaalitems in de lijst rechtsboven en klik op Verwijderen