Slik kommer du i gang med å vise produkter på vegne av selgerne dine

Ved å delta i programmet for prissammenligning kan du vise produkter på vegne av selgere organisk og i annonser på Google.

I denne artikkelen forklarer vi hvilken fremgangsmåte du må følge i verktøymenyen på Google for å benytte deg av denne muligheten. Finn ut mer om ulike måter selgere kan bruke tjenestene for prissammenligning på.

På denne siden

Før du begynner

1. Du må overholde minstekravene for å vise produkter på vegne av selgerne dine.
  2. Gå gjennom oppstartsprosessen for programmet for prissammenligning.

Kom i gang

Vi kan foreslå følgende to faser hvis du vil komme i gang med å vise produkter på vegne av selgerne dine på Google: teknisk integrering og skalering (for å legge til flere tilbud).

Se denne introduksjonsvideoen for tjenester for prissammenligning. Den inneholder grunnleggende informasjon om Merchant Center, avvisninger knyttet til brudd på retningslinjene og vedlikehold av feeder.

Teknisk integrering

I denne fasen kan du implementere og teste integreringen med Googles systemer og sikre at konfigureringen fungerer som den skal. I denne fasen kan du teste at alt fungerer som det skal, med et delsett av produktlageret ditt: opptil 1 million tilbud og opptil 100 underkontoer eller 100 selgere.

Trinn 1: Opprett en Merchant Center-konto for selgerne dine

1. Opprett Merchant Center-kontoer for selgerne dine. Hvis du allerede har opprettet kontoer, går du til neste trinn.
  2. Overfør dem til CSS Center.
  3. Sørg for at du har den nødvendige tilgangen til Merchant Center-kontoene.
  4. Last opp produkter.

Vi anbefaler at du oppretter minst 10–15 Merchant Center-kontoer og laster opp produkter til dem for å teste integreringen.

Merk: Du kan også opprette underkontoer for selgerne dine i kontoen for flere klienter (for tjenester for prissammenligning).

Opprett Merchant Center-kontoer, og last opp tilbud

1. Bruk Content API til å opprette Merchant Center-kontoer for hver av selgerne du vil representere.
  2. Send inn produktinformasjon for hver selger du representerer, via Content API. Hvis du representerer færre enn 1000 selgere, kan du også bruke feeder. Vi anbefaler at du bruker Content API hvis du planlegger å gjøre flere endringer per dag, for eksempel å oppdatere prisen og tilgjengeligheten for utvalgte tilbud. Finn ut hvordan du oppretter feeder
  3. Når du laster opp informasjon, må du ta hensyn til retningslinjene for Shopping-annonser og følge spesifikasjonen for produktinformasjon. Her er noen krav du må være spesielt oppmerksom på:
    • Nettadresser som sendes inn via attributtet for link, må føre direkte til et nettsted på Merchant Center-domenet. Hvis du vil bruke viderekoblinger via andre domener med tanke på sporing, bruker du attributtet for annonseviderekobling.
    • Landingssidene må vise alle de viktigste elementene ved det annonserte produktet, og disse opplysningene må samsvare med produktinformasjonen du har sendt inn. Eksempler på slike elementer: tittel, beskrivelse, bilde, pris, valuta, tilgjengelighet og Kjøp-knapp. Tittelen, beskrivelsen og bildene trenger ikke alltid å samsvare nøyaktig med innholdet i produktinformasjonen, men de må henvise til det samme produktet. Det er ikke tillatt med sider der produktet ikke kan kjøpes direkte (f.eks. auksjoner).
    • For hver Merchant Center-konto angir du det tilknyttede selgernettstedet. Nettstedet må samsvare med domenet det linkes til gjennom produktinformasjonen som er sendt inn fra denne kontoen. Nettstedet vises automatisk som gjort krav på av kontoen. Ikke angi noe domene for foreldrekontoen for flere klienter (for tjenester for prissammenligning).

Selgeroversikt

• Selgere som har sine egne Merchant Center-kontoer, har tilgang til en oversikt der de kan se hvilke tjenester for prissammenligning som laster opp produkter for butikken deres. Produktene sendt inn fra tjenestene for prissammenligning, er aktive som standard, men selgerne kan velge bort enkelttjenester og Google Shopping, slik at disse produktene slås av.
  • I oversikten kan selgere finne informasjon om hvem som representerer dem, slik at de kan tilpasse bedriftssbeslutningene og markedsføringsstrategiene sine, administrere budsjettet og sørge for at systemene deres er konfigurert til å håndtere trafikk fra tjenestene for prissammenligning.
  • Kontaktinformasjonen for kundeservice som er oppgitt for MCA-kontoen for tjenesten for prissammenligning, vises til selgerne du representerer, slik at de kan kontakte deg ved behov. Du blir varslet via e-post hvis en selger velger bort tjenesten din. Du kan også finne en oversikt over alle selgere som har endret registreringsstatusen sin, på «Selgere»-siden i «Selgerstatus»-rapporten i CSS Center.

Trinn 2: Opprett Shopping-annonsekampanjer

1. Opprett en ny Google Ads-konto, og knytt den kun til Merchant Center-kontoene dine. Vi anbefaler at du ikke bruker eksisterende Google Ads-kontoer i kampanjer for tjenester for prissammenligning. Ved å bruke en egen Google Ads-konto for tjenesten for prissammenligning hjelper du oss med å sikre riktig behandling av de konfidensielle dataene dine.
  2. Hvis du overfører en eksisterende selgers konto til tjenesten din for prissammenligning, kan du fortsette å bruke selgerens eksisterende Merchant Center- og Google Ads-konto.

Artiklene nedenfor kan hjelpe deg i gang:

Finn ut mer om Google Ads og Shopping-kampanjer.

Skalering

Når du har opprettet Merchant Center-kontoer for selgerne dine, lastet opp produktene deres og knyttet minst én Google Ads-konto til selgerne, kan du be om å starte skaleringsfasen.

I denne fasen kan du laste opp produktlageret. Fortell oss hvor mange tilbud du planlegger å laste opp, slik at vi kan reservere den nødvendige kvoten. Det er viktig at du sier fra hvis du har tenkt å laste opp tilbud for mer enn 100 000 selgere, for da må kontoen din konfigureres i henhold til dette.

Merk: Registreringen fullføres etter 60 dager. Du kan be om å gå videre fra skaleringsfasen tidligere enn dette. Når registreringen er fullført, blir produktlageret underlagt resultatkravene basert på annonseresultatene dine. Se mer informasjon nedenfor.

Resultatkrav for produktlageret

Når registreringen er fullført, må produktlageret oppnå et visst minsteresultat for å opprettholde den nåværende størrelsen samt for å optimalisere ressurser og brukeropplevelsen. Når forbrukere klikker på annonsene dine, viser det at produktene og selgerne dine er nyttige for dem. Jo flere klikk annonsene dine får, desto flere produkter kan du laste opp. Derfor krever vi at det opplastede produktlageret har et klikk/produkt-forhold på minst 1 : 40 over en periode på 28 dager.

Det betyr at det må være minst ett klikk per 40 innsendte produkter til Google over en periode på 28 dager. Hvis produktlageret ikke oppnår dette resultatet, kan du ikke laste opp flere produkter. Du må redusere produktlageret for å komme tilbake til det påkrevde forholdet. Du blir varslet i CSS Center om dette skjer.

Linker til nettstedet ditt

Linker til nettstedet ditt for prissammenligning kan vises sammen med selgernes produkter organisk og i annonser. For å vise relevante produkter på nettstedet ditt overfører Google brukerens søk til søkefunksjonen på nettstedet. Hvis det er en risiko for at søket kan inneholde privat brukerinformasjon, føres brukeren til startsiden på nettstedet uten at søket overføres. Funksjonaliteten for et gitt søk er den samme for alle tjenester for prissammenligning. Linker som samsvarer med tjenesten for prissammenligning som viser selgerens produkt, vises automatisk og kostnadsfritt.

Hvis tjenesten din for prissammenligning er aktiv i flere land, anbefaler vi at du sørger for at brukerne kan finne tilbud for riktig land og språk på nettstedet ditt når de klikker på linken som vises sammen med selgerens oppføring. Det betyr at landet og språket i tilbudene på nettstedet ditt må stemme overens med det som vises på Google.

For å konfigurere eller oppdatere linken, bruk denne linken til brukerstøtten.

Utvidelse til andre land

Slik kan du utvide tjenesten for prissammenligning til andre land:

1. Tjenesten for prissammenligning må være kvalifisert for å vise annonser i det aktuelle landet og overholde minstekravene. Et av disse kravene er å vise tilbud fra 50 ulike selgerdomener for hvert land du målretter Shopping-annonser mot. Dette må være selgere som leverer produkter til det aktuelle landet, noe som betyr at forbrukere i dette landet kan handle hos dem. Hvis du vil registrere deg som tjeneste for prissammenligning i et bestemt land, finner du minstekravene her.
  2. Når tjenesten for prissammenligning er kvalifisert til å kjøre Shopping-annonser i et bestemt land, kan du bruke én feed per språk til å målrette annonser mot flere EØS-land samtidig (med funksjonen for annonsering i flere land).

Finn ut mer om hvordan du viser produkter i flere salgsland.

Selgerprodukter utover generelle Google-søk

Som standard kan en tjeneste for prissammenligning bare plassere produkter på Googles generelle søkeresultatsider. Bruk dette skjemaet (delen om samtykke til og fritak fra parallellsporing) for å velge å delta på andre Google-plattformer (inkludert Shopping-fanen, bildesøk og YouTube).

Bruk av automatiske feeder fra gjennomsøking av nettsteder

Google gir selgere mulighet til å bruke automatiske feeder fra gjennomsøking av nettsteder. Som standard tillater alle tjenester for prissammenligning at selgere bruker denne funksjonen. Hvis du vil endre denne innstillingen, kan du velge den bort via dette skjemaet.

Merk:

• En selger kan fortsatt velge å overstyre innstillingen ved å konfigurere den på en annen måte i Merchant Center Next-kontoen sin.
  • Hvis du velger å slå på automatiske feeder for kontoene dine, legges produkter bare til hvis domeneeieren har gitt tjenesten for prissammenligning tilgang til «Gjennomsøking av nettsted» i oversikten over tjenester for prissammenligning.

Linker til relatert innhold