Producten tonen namens uw verkopers

Door deel te nemen aan het CSS-programma kunt u names verkopers producten organisch en in advertenties tonen op Google.

In dit artikel beschrijven we de stappen die u moet nemen om gebruik te maken van deze tools op Google. Meer informatie over de verschillende manieren waarop verkopers met services voor prijsvergelijking kunnen werken

Op deze pagina

Voordat u begint

1. Zorg ervoor dat u voldoet aan de minimale vereisten om producten te tonen namens uw verkopers.
  2. Doorloop de introductie voor het CSS-programma.

Aan de slag

Er zijn 2 fasen die u het best kunt doorlopen om namens uw verkopers producten te tonen op Google: technische integratie en schaling (meer aanbiedingen toevoegen).

Bekijk deze introductievideo voor services voor prijsvergelijking. Daarin behandelen we de basisprincipes van Merchant Center, beleidsafkeuringen en feedonderhoud.

Technische integratie

In deze fase implementeert en test u uw integratie met de systemen van Google om te zorgen dat uw instellingen correct werken. In deze fase test u of alles correct werkt met een subset van uw voorraad die bestaat uit maximaal 1 miljoen aanbiedingen en maximaal 100 subaccounts of verkopers.

Stap 1: Maak een Merchant Center-account voor uw verkopers

1. Maak Merchant Center-accounts voor uw verkopers. Als u al accounts heeft gemaakt, gaat u naar de volgende stap.
  2. Zet ze over naar uw CSS Center.
  3. Zorg dat u de juiste toegang tot Merchant Center-accounts heeft.
  4. Upload producten.

We raden u aan minstens 10 tot 15 Merchant Center-accounts te maken en daar producten naar te uploaden om uw integratie te testen.

Opmerking: U kunt ook subaccounts voor uw verkopers maken in uw multi-client CSS-account.

Merchant Center-accounts maken en aanbiedingen uploaden

1. Maak met de Content API Merchant Center-accounts voor elke verkoper die u wilt vertegenwoordigen.
  2. Dien voor elke verkoper die u vertegenwoordigt productgegevens in via de Content API. Als u minder dan 1000 verkopers vertegenwoordigt, kunt u ook feeds gebruiken. We raden u aan de Content API te gebruiken als u meerdere wijzigingen per dag wilt aanbrengen, bijvoorbeeld om de prijs en beschikbaarheid van geselecteerde aanbiedingen te updaten. Ga naar Een feed maken voor meer informatie.
  3. Houd u bij het uploaden van gegevens aan het beleid voor Shopping-advertenties en volg de productspecificaties. Let in het bijzonder op deze vereisten:
    • URL's die worden ingediend met het kenmerk link moeten rechtstreeks naar een site in het domein van Merchant Center leiden. Als u omleidingen via andere domeinen wilt gebruiken voor trackingdoeleinden, gebruikt u het kenmerk ads_redirect.
    • Landingspagina's moeten alle belangrijke elementen van het geadverteerde product bevatten. Zorg dat die details overeenkomen met wat u heeft ingediend via uw productgegevens. Deze elementen zijn onder meer: titel, beschrijving, afbeelding, prijs, valuta, beschikbaarheid en een knop Kopen. De titel, beschrijving en afbeeldingen hoeven niet altijd identiek te zijn aan de content in uw productgegevens, maar moeten wel verwijzen naar hetzelfde product. Pagina's waarop het product niet rechtstreeks kan worden gekocht (bijvoorbeeld veilingen), zijn niet toegestaan.
    • Stel voor elk Merchant Center-account de verkoperswebsite in voor dat account. De website moet overeenkomen met het domein waarnaar wordt verwezen in de productgegevens die u in dit account heeft ingevoerd. De website wordt automatisch getoond zoals geclaimd in het account. Stel geen domein in voor het bovenliggende MCA-account van de CSS.

Verkopersdashboard

• Verkopers met een eigen Merchant Center-account hebben toegang tot een dashboard dat aangeeft welke CSS'en aanbiedingen voor hun winkel uploaden. De door CSS'en ingediende producten zijn standaard actief, maar verkopers kunnen zich afmelden voor afzonderlijke CSS'en en Google Shopping, waardoor die producten worden uitgezet.
  • Via het dashboard weten verkopers wie hen vertegenwoordigt. Zo kunnen ze zakelijke beslissingen en marketingstrategieën aanpassen, hun budgetten beheren en zorgen dat hun systemen zijn ingesteld om verkeer van CSS'en te verwerken.
  • De contactgegevens van de klantenservice die u voor het MCA van de CSS heeft ingevoerd, zijn toegankelijk voor de verkopers die u vertegenwoordigt, zodat ze indien nodig contact met u kunnen opnemen. U krijgt een e-mail als een verkoper zich afmeldt voor uw CSS. U vindt op de pagina Verkopers in het rapport Verkoperstatus in het CSS Center ook een overzicht van alle verkopers die hun aanmeldingsstatus hebben gewijzigd.

Stap 2: Maak campagnes met Shopping-advertenties

1. Maak een nieuw Google Ads-account en koppel dat uitsluitend aan uw Merchant Center-account(s). We raden u af een bestaand Google Ads-account te gebruiken voor CSS-campagnes. Met een apart Google Ads-account voor uw CSS kunnen we uw vertrouwelijke gegevens op een gepaste manier verwerken.
  2. Als u een bestaand account van een verkoper naar uw CSS verplaatst, kunt u het bestaande Merchant Center- en Google Ads-account van de verkoper blijven gebruiken.

Deze artikelen helpen u op weg:

Meer informatie over Google Ads en Shopping-campagnes

Schaling

Nadat u Merchant Center-accounts voor uw verkopers heeft gemaakt, hun producten heeft geüpload en ten minste één Google Ads-account aan uw verkopers heeft gekoppeld, kunt u een verzoek indienen om de schalingsfase in gang te zetten.

In deze fase uploadt u uw voorraad. Geef door hoeveel aanbiedingen u van plan bent te uploaden, zodat we de beoogde capaciteit kunnen reserveren. Laat het ons weten als u aanbiedingen voor meer dan 100.000 verkopers wilt uploaden, zodat we uw account correct kunnen instellen.

Opmerking: Onboarding is na 60 dagen afgerond. U kunt ook een verzoek indienen om de schalingsfase vóór die tijd te verlaten. Nadat de introductie is afgerond, gelden voor uw voorraad de prestatievereisten op basis van hoe goed uw advertenties presteren. Hieronder vindt u meer informatie.

Prestatievereiste voor voorraad

Nadat de introductie is afgerond, moet uw voorraad aan een bepaald minimaal prestatieniveau voldoen om de huidige grootte te behouden en de bronnen en gebruikerservaring te optimaliseren. Als consumenten op uw advertenties klikken, geeft dit aan dat uw producten en verkopers in de smaak vallen. Hoe meer gebruikers op uw advertenties klikken, hoe meer aanbiedingen u kunt uploaden. Daarom stellen we als eis dat uw geüploade voorraad een verhouding tussen klikken en producten van minimaal 1:40 moet halen in een periode van 28 dagen.

Dit houdt in dat u binnen 28 dagen minimaal 1 klik moet krijgen voor elke 40 producten die u indient bij Google. Als uw voorraad deze verhouding niet haalt, kunt u niet nog meer producten uploaden en moet u uw voorraad verminderen om die weer terug te brengen naar de vereiste verhouding. Als dit gebeurt, krijgt u een melding in CSS Center.

Links naar uw website

Links naar uw CSS-website kunnen organisch en in advertenties samen met de producten van uw verkopers worden getoond. Google geeft de zoekopdracht door aan de zoekfunctie van uw site om de gebruiker relevante producten op uw website te tonen. Als het risico bestaat dat de zoekopdracht privégegevens van gebruikers bevat, leidt de link de gebruiker naar uw homepage zonder de zoekopdracht door te sturen. Het gedrag voor een bepaalde zoekopdracht is hetzelfde voor alle CSS'en. Links die overeenkomen met de CSS van de verkoper van wie het product wordt getoond, worden op dit moment automatisch kosteloos getoond.

Als uw CSS in meerdere landen actief is, raden we u aan ervoor te zorgen dat gebruikers aanbiedingen voor het juiste land en de juiste taal op uw website vinden wanneer ze op de link klikken die bij de vermelding van uw verkopers wordt getoond. Dit betekent dat het land en de taal van de aanbiedingen op uw website overeen moeten komen met die op Google.

Via deze supportlink kunt u de link instellen of updaten.

Uitbreiding naar andere landen

Zo breidt u uw CSS uit naar een ander land:

1. Uw CSS moet geschikt zijn voor weergave in dit specifieke land en aan de minimumvereisten voldoen. Een van deze vereisten is dat u aanbiedingen moet tonen van 50 verschillende verkopersdomeinen voor elk land dat u target met Shopping-advertenties. Het gaat daarbij alleen om verkopers die producten naar het betreffende land verzenden, wat betekent dat consumenten in dat land bij deze verkopers kunnen kopen. Als u zich voor een specifiek land wilt aanmelden als CSS, vindt u hier de minimumvereisten.
  2. Als uw CSS in aanmerking komt voor weergave van Shopping-advertenties in een specifiek land, gebruikt u adverteren in meerdere landen om met één feed per taal meerdere landen in de EER tegelijk te targeten.

Meer informatie over hoe u producten in meerdere landen toont

Verkopersproducten buiten de algemene zoekresultaten van Google

Standaard kan een CSS alleen producten op de algemene pagina's met zoekresultaten van Google plaatsen. Gebruik dit formulier (gedeelte Aanmeldingen en vrijstelling van parallelle tracking) om u aan te melden voor andere Google-platforms (waaronder het tabblad Shopping, zoeken met afbeelding en YouTube).

Geautomatiseerde feeds op basis van websitecrawls gebruiken

Google biedt verkopers de mogelijkheid geautomatiseerde feeds van websitecrawls te gebruiken. Standaard staat elke CSS toe dat verkopers deze functie gebruiken. Als u deze instelling wilt wijzigen, kunt u dit formulier gebruiken om u af te melden.

Goed om te weten:

• Verkopers kunnen uw instelling nog steeds overschrijven door deze anders in te stellen in hun Merchant Center Next-account.
  • Als u geautomatiseerde feeds aanzet voor uw accounts, worden producten alleen toegevoegd als de domeineigenaar websitecrawls toegang heeft gegeven tot de CSS in het CSS-dashboard.