SurveyMonkey-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor SurveyMonkey

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de SurveyMonkey-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer SurveyMonkey in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van SurveyMonkey en klik op Selecteren.
  6. Doe het volgende op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de waarden in de velden ACS-URL en Entiteits-ID voor SurveyMonkey standaard geconfigureerd.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende SurveyMonkey-kenmerken:

Google-directorykenmerk SurveyMonkey-kenmerk
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) FirstName
    Basic Information > Last name (Algemene informatie > Achternaam) LastName
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Email
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: SurveyMonkey instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Zodra SurveyMonkey uw Enterprise-groep heeft gemaakt, wordt u op de hoogte gesteld en om de informatie gevraagd die ze nodig hebben om SSO te configureren voor uw organisatie. Stuur ze de volgende IdP-gegevens die u heeft gekopieerd in stap 1 hierboven:

• SSO-URL (SurveyMonkey noemt dit het 'HTTP Redirect Endpoint', oftewel het HTTP-omleidingseindpunt)
  • Entiteits-ID
  • Voeg het X.509-certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload bij als tekstbestand
Stap 3: De SurveyMonkey-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer SurveyMonkey.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw SurveyMonkey-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

SurveyMonkey ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer SurveyMonkey.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt SurveyMonkey geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

Opmerking: De specifieke URL die u nodig heeft om SSO te verifiëren, wordt geleverd door SurveyMonkey nadat ze uw SSO-configuratie hebben voltooid.

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://www.surveymonkey.com/user/sso/{your_domain} en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar SurveyMonkey.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.