Mobiel apparaatbeheer op basisniveau instellen

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Free en Premium. Versies vergelijken

Standaard is mobiel apparaatbeheer op basisniveau ingeschakeld voor uw organisatie. Deze functie biedt de basisfuncties die u nodig heeft om mensen in uw organisatie toegang te geven tot hun werkaccount vanaf een mobiel apparaat terwijl de gegevens van uw organisatie beveiligd blijven.

Wordt ondersteund op Android-apparaten, iPhones en iPads. Zie Apparaatvereisten voor Google-eindpuntbeheer voor meer informatie.

Als basisbeheer niet voldoet aan de beveiligingsbehoeften van uw organisatie, biedt geavanceerd mobiel beheer meer beveiligingsopties en beheertools, zoals app-beheer en apparaatcontroles. Meer informatie

Mobiel beheer op basisniveau aanpassen

1. Pas de wachtwoordvereisten voor beheerde mobiele apparaten aan.
  2. Stel beheerde apps in voor Android-apparaten.

Wat u nog meer kunt doen

1. Het account van een gebruiker wissen van een mobiel apparaat als het apparaat is kwijtgeraakt of gestolen.

Opmerking: Als u het beheerniveau van een Android-apparaat wijzigt van geavanceerd naar basis, kunt u mogelijk alleen het apparaat wissen, niet het account van de gebruiker. Meer informatie

2. Meldingen over mobiele apparaatactiviteit instellen.
  3. Regelmatig de mobiele apparaten controleren die toegang hebben tot de gegevens van uw organisatie.

Mobiel beheer op basisniveau aanzetten

Als u mobiel beheer eerder heeft uitgezet, zet u het nu weer aan. Laat gebruikers weten dat u de mobiele apparaten gaat beheren die ze voor hun werk gebruiken. Laat ze ook weten wat uw wachtwoordvereisten zijn. Als u overstapt van geavanceerd mobiel beheer naar mobiel beheer op basisniveau, bekijkt u Downgraden van geavanceerd mobiel beheer naar mobiel beheer op basisniveau.

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenUniverseel.
  3. Klik op Algemeenand thenMobile Management.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Selecteer Basis.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.