ChromeOS Flex installeren op niet-gecertificeerde apparaten

Voor beheerders die bekend zijn met de BIOS- en UEFI-instellingen.

Hoewel Google ChromeOS Flex alleen garandeert op gecertificeerde modellen, kun je ChromeOS Flex nog steeds installeren op modellen die niet op onze lijst met gecertificeerde modellen staan. Hoewel ChromeOS Flex zonder problemen op niet-gecertificeerde apparaten kan werken, kunnen we niet de stabiliteit, functionaliteit en prestaties van regelmatige OS-updates garanderen. Apparaten die niet op de lijst met gecertificeerde modellen staan, komen niet in aanmerking voor Chrome Education- of Chrome Enterprise-support.

Als je het geen probleem vindt dat er problemen kunnen optreden, kun je ChromeOS Flex gebruiken op niet-gecertificeerde modellen. Houd er rekening mee dat zelfs volledig functionele niet-gecertificeerde apparaten op elk moment aanzienlijke problemen kunnen ondervinden.

Chrome OS Flex installeren

• Bekijk de lijst met gecertificeerde modellen voor modellen die vergelijkbaar zijn met het model waarvoor je ChromeOS Flex wilt installeren. Lees de opmerkingen en installatie-instructies die mogelijk van toepassing zijn op jouw model.
  • Volg voor niet-gecertificeerde modellen dezelfde stappen als voor installatie van ChromeOS Flex op gecertificeerde modellen. Bekijk de installatiehandleiding voor ChromeOS Flex voor uitgebreide stappen.

Opstartproblemen met USB-installatieprogramma oplossen

Houd rekening met het volgende als opstarten vanaf de USB-kabel mislukt:

• Check of de USB-poorten op het apparaat functioneel zijn. Probeer alle verschillende USB-poorten op het apparaat, waaronder USB-3, USB-2 en USB-C.
  • Probeer een ander USB-apparaat als installatieprogramma, vooral als het een Sandisk is. Zie Problemen met een USB-drive.
  • Controleer je BIOS- of UEFI-instellingen om ervoor te zorgen dat de mogelijkheid om op te starten vanaf USB aanstaat. Je kunt proberen je USB in te stellen als primaire of eerste opstartoptie.

Problemen met Mac-apparaten oplossen

Als je lange opstartvertragingen ondervindt, probeer je het opstartapparaat te resetten of het RAM-geheugen te wissen.

Opmerking: De meeste nieuwere Mac-modellen worden niet ondersteund door ChromeOS Flex.Meer informatie

BIOS- of UEFI-instellingen configureren (Windows en Linux)

Als je je apparaat opnieuw hebt opgestart vanaf de USB, maar na een ogenschijnlijk geslaagde installatie een zwart scherm wordt weergegeven of je de melding krijgt dat er geen besturingssysteem is gevonden, voer je de volgende stappen uit:

1. Reset het BIOS naar standaardwaarden.
  2. Stel de instellingen voor de Opstartmodus in op UEFI (indien beschikbaar).
    • Op sommige apparaten kan ChromeOS Flex alleen worden geïnstalleerd als de opstartmodus is ingesteld op Verouderd. Als de installatie mislukt, wijzig je Opstartmodus in Verouderd.
    • Als je opstart vanaf USB in de UEFI-modus, moet je mogelijk een EFI-opstartbestand selecteren.
      Bijvoorbeeld:Opstarten vanuit EFI-bestanden danVerwisselbare mediaen danEFIen danOpstartenen danbootx64.efi
  3. Update je BIOS naar de nieuwste versie die is geleverd door de fabrikant van je apparaat, indien mogelijk.
  4. Installeer ChromeOS Flex opnieuw op het apparaat. Zie Apparaat opstarten met het USB-installatieprogramma in de installatiehandleiding voor ChromeOS Flex.

Apparaat toevoegen aan kanaal voor ChromeOS-ontwikkelaars

Als je ChromeOS Flex hebt geïnstalleerd, maar een probleem ondervindt, schakel je een van de apparaten die problemen veroorzaken naar het Dev-kanaal om te zien of het probleem is opgelost. Zie Schakelen tussen stabiele, bèta- en dev-software voor instructies.

Als het apparaat is ingeschreven, kun je schakelen tussen kanalen in de Google Beheerdersconsole. Zie Een releasekanaal kiezen voor meer informatie.

Posten in de Help-community voor ChromeOS Flex

Als geen van de bovenstaande stappen heeft geholpen, voeg je de query met details over je model en het probleem dat je hebt toe aan de Help-community voor ChromeOS Flex.