Verschillen tussen ChromeOS Flex en ChromeOS

ChromeOS en ChromeOS Flex delen onderliggende technologie en beheertools. Als je ChromeOS Flex installeert op Windows-, Mac- of Linux-apparaten, krijg je de meeste functies en voordelen van ChromeOS. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen ChromeOS Flex en ChromeOS, dat alleen beschikbaar is op Chromebooks, Chromeboxes en Chromebases.

Beveiliging

• Verified Boot en Google-beveiligingschip: ChromeOS-apparaten bevatten een Google-beveiligingschip waarmee het systeem wordt beschermd en wordt geverifieerd dat de hardware en het besturingssysteem worden vertrouwd. Omdat ChromeOS Flex-apparaten geen Google-beveiligingschip bevatten, is de geverifieerde opstartprocedure van ChromeOS niet beschikbaar op deze apparaten.
    Als alternatief heeft Microsoft de bootloader van ChromeOS Flex beoordeeld en goedgekeurd om optioneel UEFI Secure Boot te ondersteunen. Veilig opstarten kan geen beveiligingsgaranties bieden voor opstarten met ChromeOS-verificatie, maar kan wel dezelfde opstartbeveiliging behouden als Windows-apparaten, waardoor onbekende besturingssystemen van derden niet kunnen worden opgestart op ChromeOS Flex-apparaten. Bekijk de Microsoft-documentatie.
    Google raadt je aan Beveiligd opstarten aan te zetten op al je ChromeOS Flex-apparaten
  • Firmware-updates: In tegenstelling tot ChromeOS-apparaten wordt de BIOS- of UEFI-firmware van ChromeOS Flex-apparaten niet automatisch beheerd en geüpdatet. In plaats daarvan bieden OEM's van apparaten updates. Updateprocedures verschillen per model en moeten worden beheerd door apparaatbeheerders.
  • TPM en versleuteling: Net als ChromeOS versleutelt ChromeOS Flex gebruikersgegevens automatisch. Niet alle ChromeOS Flex-apparaten hebben een ondersteunde Trusted Platform Module (TPM) om versleutelingssleutels op hardwareniveau te beschermen. Zonder ondersteunde TPM worden gegevens nog steeds versleuteld, maar kunnen ze kwetsbaarder zijn voor aanvallen. Bekijk de lijst met gecertificeerde modellen om te zien of je modellen TPM ondersteunen in ChromeOS Flex. Meer informatie over TPM op ChromeOS Flex

Ondersteunde VM's en apps

• Google Play en Android-apps: ChromeOS Flex biedt geen ondersteuning voor Android-apps of Google Play.
  • Parallels Desktop: ChromeOS Flex biedt geen ondersteuning voor het uitvoeren van virtuele Windows-machines (VM's) met Parallels Desktop.
  • Linux-ontwikkelomgeving: Ondersteuning voor de Linux-ontwikkelomgeving op ChromeOS Flex varieert afhankelijk van het specifieke model.

Support en prestaties van hardware

• Alleen gecertificeerde modellen worden ondersteund: Je kunt ChromeOS Flex uitvoeren op de meeste computers met Intel- of AMD-processoren. ChromeOS Flex biedt geen ondersteuning voor een ARM-architectuur. Google heeft veel van 's werelds populairste modellen Windows-, Mac- en Linux-apparaten getest en geoptimaliseerd om een betrouwbare en voorspelbare functionaliteit te bieden. Bekijk de lijst met gecertificeerde modellen om alle modellen te zien die worden onderhouden door Google voor ChromeOS Flex. Meer informatie over ChromeOS Flex-certificering
    Hoewel veel niet-gecertificeerde apparaten misschien werken, garandeert Google alleen apparaten op de lijst. Meer informatie over de installatie van ChromeOS Flex op niet-gecertificeerde apparaten
    Alleen gecertificeerde modellen die je inschrijft in de Google Beheerdersconsole komen in aanmerking voor support.
  • Toetsenbordverschillen: De ChromeOS Flex-apparaten hebben niet dezelfde ChromeOS-toetsenbordindeling. Ze hebben in plaats daarvan de oorspronkelijke OS-indeling en sneltoetsen. Op ChromeOS Flex-apparaten werken bepaalde sneltoetsen of functietoetsen dus niet hetzelfde als op Chromebooks. Zie Sneltoetsen op externe toetsenborden voor meer informatie over hoe je de functie van toetsen wijzigt.
    Sommige sneltoetsen of functies die op ChromeOS Flex-toetsenborden staan, kunnen irrelevant zijn, vooral als ze specifiek zijn voor een ander OS. Ook kunnen toetsen anders werken dan op het toetsenbord staat.
  • Poorten en functies die niet zijn getest of ondersteund op ChromeOS Flex: Sommige hardwaremogelijkheden op Windows-, Mac- en Linux-apparaten worden niet officieel ondersteund voor ChromeOS Flex. Ze werken misschien niet zoals verwacht of werken helemaal niet.
    Zelfs als deze poorten of functies werken op apparaten, worden ze niet getest of onderhouden op ChromeOS Flex. Niet-ondersteunde poorten en functies zijn onder andere:
    • Cd- en dvd-stations
    • Vingerafdruklezers
    • FireWire-poorten
    • Infrarood- (IR) en gezichtsherkenningscamera's
    • Fabrikantspecifieke connectoren en docks
    • Stylus en actieve pen
    • Ingebouwde sleuf voor microsimkaart
    • Thunderbolt-functionaliteit
      Opmerking: Hoewel Thunderbolt-functionaliteit niet wordt ondersteund, kunnen Thunderbolt-poorten met USB-C of mini-Displayport nog steeds worden gebruikt voor elke USB3-, USB4- en Displayport-functionaliteit waarvoor de poort geschikt is.
  • Verschillen in prestatiegaranties en normen: Je krijgt veel prestatie-, kracht- en betrouwbaarheidsvoordelen door ChromeOS Flex te installeren, maar we kunnen niet dezelfde prestaties garanderen als op ChromeOS-apparaten.
    Dit zijn enkele factoren die per model kunnen verschillen op ChromeOS Flex:
    • Opstartsnelheid
    • Batterijduur
    • Energiebesparing

Beheer

• Zero-touch enrollment: Zero-touch enrollment wordt niet ondersteund door ChromeOS Flex. Je kunt ChromeOS Flex-apparaten op dezelfde manier als ChromeOS-apparaten inschrijven in je organisatie. Zie ChromeOS-apparaten inschrijven en Meerdere Chromebooks inschrijven voor meer informatie.
  • Opnieuw inschrijven afdwingen: Omdat de onderliggende firmware en hardware van ChromeOS niet oorspronkelijk zijn gemaakt voor ChromeOS Flex, kun je apparaten niet afgedwongen opnieuw inschrijven. We raden je in plaats daarvan aan te voorkomen dat onbevoegde gebruikers apparaten wissen. Gebruik bijvoorbeeld een beveiligd BIOS- of UEFI-beheerderswachtwoord en zet externe opstartmedia uit nadat je ChromeOS Flex hebt geïnstalleerd.
  • Geverifieerde toegang en geverifieerde modus: Omdat ChromeOS Flex-apparaten geen Google-beveiligingschip hebben en 'Verified Boot' niet kunnen gebruiken, zie je misschien dat het beleid voor Geverifieerde toegang en Geverifieerde modus niet werkt zoals verwacht. Zelfs als dit aanstaat, kunnen services die geverifieerde toegang of geverifieerde modus vereisen, mislukken of fouten bevatten.
    Soms moet je de Geverifieerde toegang en de Geverifieerde modus specifiek instellen voor ChromeOS Flex-apparaten. Verplaats de ChromeOS Flex-apparaten dan naar een organisatie-eenheid die geen ChromeOS-apparaten bevat. Op die manier wordt de beveiliging voor je ChromeOS-apparaten niet beïnvloed door de wijzigingen die je aanbrengt.
  • SCEP wordt ondersteund: Simple Certificate Enrollment Protocol (SCEP) wordt ondersteund op ChromeOS Flex. Als je een SCEP-profiel toevoegt en instelt in de Beheerdersconsole, selecteer je voor BeveiligingMinder streng. Zie SCEP-certificaatprofielen instellen voor ChromeOS-apparaten voor meer informatie.
  • Rollback: rollback wordt op dit moment niet ondersteund op ChromeOS Flex. We raden je aan het kanaal voor langdurige support (LDS) te gebruiken, zodat de app optimaal werkt als je ChromeOS Flex gebruikt. Zie Langdurige support (LDS) in ChromeOS voor meer informatie.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.