Over gecertificeerde modellen voor ChromeOS Flex

ChromeOS Flex werkt op de meeste Windows-, Mac- en Linux-apparaten die in de afgelopen 10 of meer jaar zijn gemaakt.

Wat zijn gecertificeerde modellen?

Google test, onderhoudt en certificeert regelmatig de functies van ChromeOS Flex op veel afzonderlijke modellen, om te zorgen dat ChromeOS Flex blijft werken zoals verwacht bij normale OS-updates. We houden een volledige lijst bij met gecertificeerde apparaten, de vervaldatum van de certificering, installatieopmerkingen en informatie over ondersteunde en niet-ondersteunde functies. Zie de Lijst met gecertificeerde modellen.

Apparaten zijn alleen gecertificeerd als de exacte modelnaam en het bijbehorende nummer voorkomen op onze lijst met gecertificeerde modellen. Vergelijkbare modellen of varianten van een model kunnen onverwachte problemen vertonen.

Werking gegarandeerd

De volgende functies werken gegarandeerd bij elk gecertificeerd model:

• Audio-invoer, minstens één methode
  • Audio-uitvoer, ten minste één methode
  • Interne weergave (indien aanwezig)
  • Video-uitvoer
  • Installatie
  • Netwerk: wifi, ethernet of beide, indien aanwezig
  • Touchpad, indien aanwezig
  • Toetsenbord
  • Slaapstand en hervatten
  • UI en graphics van systeem
  • USB
  • Webcam, indien aanwezig

Werking niet gegarandeerd

De volgende functies zijn getest, maar werken niet noodzakelijkerwijs op elk gecertificeerd model. In de lijst met gecertificeerde modellen vind je informatie over ontbrekende of beperkte functies voor elk model.

• Automatische schermrotatie
  • Bluetooth
  • Sneltoetsen en functietoetsen, zoals helderheid en volume
  • Touchscreens
  • SD-kaartsleuven

Niet getest of ondersteund

Zelfs op gecertificeerde modellen worden sommige functies niet getest of ondersteund voor ChromeOS Flex. Bekijk onze lijst met poorten en functies die niet zijn getest of worden ondersteund op ChromeOS Flex.

Modellen die niet op de lijst met gecertificeerde modellen staan

ChromeOS Flex werkt misschien zonder problemen op modellen die niet op de lijst met gecertificeerde modellen staan. Wijzigingen in functionaliteit en prestaties kunnen echter niet worden gegarandeerd tussen updates.Bekijk meer informatie over de installatie van ChromeOS Flex op niet-gecertificeerde modellen

Hoelang zijn modellen gecertificeerd?

De lijst met gecertificeerde modellen bevat de vervaldatum van de certificering voor elk model. Als modellen die datum bereiken, gebeurt het volgende:

• Ze worden niet meer getoond in de lijst met gecertificeerde modellen
  • Ze komen niet in aanmerking voor support van Google
  • Ze worden niet meer opgenomen in lopende tests voor ChromeOS Flex
  • Er treden misschien zonder waarschuwing problemen op
  • Er worden misschien geen oplossingen voor problemen beschikbaar gesteld

Opmerking: Nadat de datum Gecertificeerd tot is verstreken, kunnen sommige apparaten nog steeds updates krijgen. Updates kunnen echter problemen veroorzaken en zijn niet gegarandeerd.

We raden je aan ChromeOS Flex alleen te installeren en te gebruiken op momenteel gecertificeerde modellen. Als ChromeOS Flex-modellen de datum Gecertificeerd tot hebben bereikt, raden we je aan over te stappen op nieuwe ChromeOS-apparaten of andere modellen op de lijst met gecertificeerde modellen.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.