Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Långsiktig support (LTS) i ChromeOS

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

För ChromeOS version 96 och senare.

Som administratör kan du använda kanalerna LTC (Långsiktig supportkandidat) och Långsiktig support (LTS) för att öka stabiliteten. I kanalerna för långsiktig support går versionslanseringen långsammare än i den stabila kanalen, som uppdateras var fjärde vecka. Enheterna får ofta säkerhetskorrigeringar, men de får bara funktionsuppdateringar var sjätte månad.

Vi rekommenderar att enheterna har den senaste Chrome-versionen på den stabila kanalen. Ibland kan du dock behöva behålla enheter som finns i olika organisationsenheter på en långsiktig supportkanal. Använd till exempel en långsiktig supportkanal för obevakade enheter, standardiserade bedömningar i skolor eller sjukvårdsimplementeringar.

Obs! Google tillhandahåller automatiska uppdateringar till ett visst datum. Mer information finns i Policy för automatisk uppdatering.

LTS release cadence compared with Stable
  • S (Stabil) – enheter uppdateras automatiskt till nästa stabila version varje månad.
  • LTC (Långsiktig supportkandidat) – enheter får LTS-funktioner tre månader innan versionen släpps på LTS-kanalen. Enheterna uppdateras automatiskt till nästa LTC-version.
  • LTS (långsiktig support) – enheter uppdateras automatiskt till nästa LTS-version var sjätte månad.

En fullständig lista över funktionerna som ingår i den långsiktiga supportkanalen finns i Viktig information om långsiktig support (LTS).

Tänk på följande när du byter kanal

Vi rekommenderar att du först flyttar enheterna till LTC-kanalen. Sedan kan du flytta dem till LTS-kanalen när som helst.

Stabil till LTC

Du kan använda inställningarna för automatisk uppdatering på administratörskonsolen för att byta från den stabila kanalen till LTC. Enheter på den stabila kanalen kan byta till LTC var sjätte månad när versionsnumret för den stabila kanalen matchar versionsnumret för LTC-kanalen. Enheter som är fästa på tidigare versioner av ChromeOS kan även byta till LTC direkt.

Enheter med Chrome-version 114 byter till exempel från den stabila kanalen till LTC nästan omedelbart. Enheter som redan har uppdaterats till Chrome-version 115 byter dock bara kanal när version 120 blir tillgänglig på den stabila kanalen och LTC-kanalen. Eftersom enheter inte längre får automatiska uppdateringar på den stabila kanalen är de i princip fästa i Chrome-version 115 tills Chrome-version 120 är tillgänglig på LTC-kanalen. Därför går enheterna miste om säkerhetsuppdateringar.

Enheterna uppdateras automatiskt till nästa LTC-version var sjätte månad. Funktionsuppsättningen i ChromeOS är stabil i sex månader och får säkerhetskorrigeringar varannan vecka.

LTC till LTS

Du kan använda administratörskonsolen för att byta kanal från LTC till LTS. LTS blir tillgänglig tre månader efter LTC.

Enheter som finns kvar på LTC-kanalen när LTS blir tillgänglig får säkerhetsuppdateringar varannan vecka. Cirka tre månader senare, när LTC för nästa LTS-version börjar, uppdateras enheterna automatiskt till denna nya LTC.

Enheter som flyttas till LTS-kanalen får säkerhetsuppdateringar varannan vecka i sex månader tills nästa LTS-version blir tillgänglig.

Stabil till LTS

Du kan använda administratörskonsolen för att byta från den stabila kanalen till LTS. Enheterna måste dock fästas på eller köra en ChromeOS-version som är tidigare eller lika med LTS-versionen för att uppdateras till den.

Enheter som flyttas till LTS-kanalen får säkerhetsuppdateringar varannan vecka i sex månader tills nästa LTS-version blir tillgänglig.

Byta tillbaka till den stabila kanalen

Du kan använda administratörskonsolen för att när som helst byta kanal från långsiktig support till den stabila kanalen. Flytt av enheter från LTC- eller LTS-kanalen till den stabila kanalen för ChromeOS träder sker nästa gång användare startar om sina enheter.

Nedladdningsstorlek

När du byter till LTS kan det vara bra att tänka på storleken på ChromeOS-uppdateringarna.

• Stabil 120 till LTC 120: Det här är ett kanalbyte. Räkna med en större nedladdning.
  • LTC 120 till LTS 120: Det är ett kanalbyte. Räkna med en större nedladdning.
  • LTC 114 till LTC 120: Innehåller sex månaders nya funktioner och uppdateringar. Räkna med en större nedladdning än genomsnittlig Stabil X till Stabil X+1.
  • LTS 114 till LTS 120: Innehåller sex månaders nya funktioner och uppdateringar. Räkna med en större nedladdning än genomsnittlig Stabil X till Stabil X+1.

Mer information finns i Viktig information om ChromeOS LTS.

Fler rekommendationer om nedladdningsstorlek finns i Hantera uppdateringar på ChromeOS-enheter.

Flytta enheter till LTC-kanalen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Inställningar för enhetsuppdatering.
  5. Klicka på Uppdatera inställningar automatiskt.
  6. Välj Tillåt uppdateringar.
  7. För Lanseringskanal väljer du kanalen Långvarig supportkandidat.
  8. Klicka på Spara.

Kontrollera att kanalbytet har gjorts

När du har bytt lanseringskanal kan du kontrollera användarnas enheter och se till att bytet har gjorts korrekt.

1. Logga in på en hanterad ChromeOS-enhet.
  2. Klicka på tiden nere till höger.
  3. Klicka på Inställningar .
  4. Så här kontrollerar du versionen:
    1. Klicka på Om ChromeOS längst ned i den vänstra panelen.
    2. Under Google ChromeOS ser du vilken version av operativsystemet Chrome som enheten använder.
  5. Så här kontrollerar du kanalen:
    1. Klicka på Ytterligare information på sidan Om ChromeOS.
    2. Kontrollera att kanalenheten är på under Kanal.

När du placerar ChromeOS-enheter på LTC- eller LTS-kanalen ser användarna bara att deras enhet finns på den långsiktiga supportkanalen.