Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

Je beveiligingscamera streamen naar je tv via een speaker of scherm

Houd een oogje op wat je belangrijk vindt door je geschikte beveiligings- of deurbelcamera te streamen naar je tv. Gebruik een speaker of scherm voor Google Nest of Home en Chromecast of een tv met Chromecast ingebouwd.

Wat je nodig hebt

• Een geschikte beveiligingscamera die is ingesteld met de app van de fabrikant
  • Speaker of scherm voor Google Nest of Home

Stap 1. Stel je beveiligingscamera in

Als je een Nest-camera of -deurbel hebt, vind je in de lijst een link naar de instructies:

Als je een andere geschikte camera hebt, volg je de instructies van de fabrikant.

Opmerking: De Nest Cam (batterij) en de Nest Doorbell (batterij) kunnen alleen streamen naar een smartdisplay. Bekijk meer informatie over hoe je je beveiligingscamera streamt via je scherm.

Stap 2. Stel je apparaat in

Als je je Chromecast en speaker of scherm nog niet hebt ingesteld, volg je de onderstaande stappen. Zorg dat je deze apparaten verbindt met hetzelfde wifi-netwerk als je camera.

Stap 3. Voeg de camera of deurbel toe aan de Google Home-app

Opmerking: Als je een Nest-camera of -deurbel hebt ingesteld, is deze als het goed is al toegevoegd aan de Google Home-app. Als je het apparaat niet kunt vinden in de app, sluit je de app geforceerd af en open je deze opnieuw. Kun je de camera nog steeds niet vinden, volg dan de onderstaande stappen.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  3. Check of het vermelde huis het huis is waaraan je je beveiligingscamera wilt koppelen. Als je van huis wilt wisselen, klik je op het driehoekje rechts van de naam van het huis.
  4. Tik linksboven op Toevoegen  Apparaat instellen plus Werkt met Google.
  5. Kies de camerafabrikant in de lijst om het instellen af te ronden.

Stap 4. Koppel tv's via de Google Home-app

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm en tik op je Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.
  6. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  7. Zoek bovenaan de pagina de banner Spraakbediening en meer aanzetten.
    1. Als je de banner ziet, tik je erop en volg je de stappen om je tv te koppelen.
    2. Als je de banner niet ziet, maar je e-mailadres onder 'Gekoppelde account(s)' staat, is je tv al gekoppeld.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Stap 5. Gebruik spraakopdrachten om je beveiligingscamera naar je tv te streamen

Actie:

Zeg 'Hey Google' en vervolgens:

Stream starten

'Laat [cameranaam] zien'

'Wat gebeurt er op [cameranaam]?'

'[Cameranaam] op [naam Chromecast-apparaat]'

'Speel [cameranaam] af op [naam Chromecast-apparaat]'

'Laat [cameranaam] zien op [naam Chromecast-apparaat]'

Stream stoppen

'Stop [naam van tv of Chromecast-apparaat]'

Een probleem oplossen

'HA Cast'-fout tijdens het streamen van een Arlo-camera naar je tv

Als je een 'HA Cast'-foutmelding te zien krijgt op je tv als je een Arlo-camera streamt, probeer dan de volgende tijdelijke oplossing:

1. Zet de instelling voor opname van bewegingsdetectie uit voor de camera.
  2. Probeer de stream opnieuw te starten.

Arlo werkt momenteel aan een oplossing voor dit probleem.