Algemene veelgestelde vragen

Ondervindt u problemen met uw Chromecast? Geen zorgen, misschien wordt uw vraag hieronder al beantwoord. Als uw vraag hier niet wordt behandeld, probeert u het probleem op te lossen.

Instellen en instellingen

Waarom werkt de USB-kabel die ik gebruik voor mijn andere apparaten niet voor de Chromecast?

We kunnen niet garanderen dat de Chromecast werkt met algemene kabels. We raden u aan de meegeleverde kabels en adapters van de Chromecast te gebruiken voor optimale prestaties.

Ik weet niet welke van mijn apparaten moeten worden ingesteld.

Als u uw Chromecast of Chromecast Ultra aansluit op uw tv en de bijbehorende HDMI-poort selecteert, wordt de naam van het apparaat weergegeven in de hoek met daarnaast een Cast-icoon . Tijdens het instellen wordt een lijst met apparaatnamen weergegeven. Selecteer de naam die overeenkomt met de naam die op je tv staat.

Als je een Chromecast Audio-apparaat instelt, wordt tijdens het instellen een geluid afgespeeld op de Chromecast Audio om ervoor te zorgen dat het juiste apparaat wordt ingesteld.

Mijn Chromecast past niet in de HDMI-poort van mijn tv. Wat moet ik doen?

Heeft u een 1e generatie Chromecast, gebruik dan de met die Chromecast meegeleverde HDMI-extender. De extender kan ook de wifi-ontvangst verbeteren.

Het startscherm van de Chromecast wordt niet weergegeven op mijn tv nadat ik de Chromecast heb ingesteld.
Je gebruikt waarschijnlijk de verkeerde ingang. Druk op de afstandsbediening op de knop voor het kiezen van de ingang of bron (input/source) om de invoer te wijzigen totdat je het startscherm van de Chromecast ziet.
Ik heb problemen bij het instellen van mijn Chromecast. Waar kan ik hulp krijgen?
Hoe kan ik mijn apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen?

Lees het artikel Je Chromecast terugzetten op de fabrieksinstellingen om het apparaat op de juiste manier te resetten.

Moet ik AP- of clientisolatie uitzetten op mijn router?

Ja. U moet AP-isolatie (ook wel bekend als clientisolatie) uitschakelen op uw router. Bekijk de documentatie van uw router voor informatie over het uitschakelen van AP-isolatie.

Als u geen toegang heeft tot de instellingen van uw router of als u probeert verbinding te maken via een gast-, hotel- of openbaar netwerk met AP- of clientisolatie, kunt u uw Chromecast niet instellen.

Als u verbinding probeert te maken via een wifi-extender, moet u de instellingen van uw extender controleren. Voordat u Chromecast instelt, moet u AP-isolatie op uw wifi-extender uitschakelen, zodat Chromecast werkt met uw wifi-netwerk.

Waar vind ik mijn firmwareversie?

U kunt als volgt het buildnummer (firmwareversie) van uw Chromecast-apparaat controleren:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  en dan Apparaatgegevens.
  4. Zoek onder Technische informatie naar Cast-firmware: 'X.XXX.XXXXX'. Als het apparaat Fuchsia gebruikt, zoek je naar de Firmwareversie van systeem: 'X.XXXXXXXX.X.XXXXXXX'.
Hoe kan ik mijn serienummer vinden?
Als u het serienummer van een Chromecast-apparaat zoekt, koppelt u de Chromecast los en bekijkt u de tekst op de achterkant. Het serienummer is het bovenste nummer met twaalf cijfers dat begint met een 3, 4, 5 of 6. Het serienummer staat ook op de verpakking van de Chromecast. Op Chromecast (1e generatie)
Op Chromecast
Op Chromecast Audio
Hoe ontvangt mijn Chromecast updates?
Chromecast-updates worden geleidelijk uitgerold naar gebruikers en uw apparaat wordt automatisch geüpdatet. Zodra een update beschikbaar is, kan het tot twee weken duren voordat deze uw apparaat bereikt. Het is belangrijk dat uw Chromecast op dat moment is aangesloten op een stopcontact en verbonden met uw draadloze netwerk. U kunt de onderstaande stappen volgen om te proberen een beschikbare update te activeren als u denkt dat uw apparaat hiervoor in aanmerking komt:
  • Laat uw Chromecast ten minste één minuut aangesloten op een stopcontact en verbonden met uw wifi-netwerk.
  • We raden u aan uw Chromecast aan te sluiten op een stopcontact met de bijgeleverde USB-kabel en voedingsadapter.

Na één minuut start je het Chromecast-apparaat opnieuw via de onderstaande stappen (afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt om te casten):

• Mobiel apparaat: open de Google Home-app en dan tik op de tegel van je Chromecast-apparaat en houd vast en dan Instellingen en dan  en dan Opnieuw opstarten.
Kan ik Chromecast overzetten naar een nieuwe tv?
Ja, de Chromecast is ontwikkeld met het oog op draagbaarheid. U kunt het apparaat van kamer naar kamer verplaatsen voor gebruik met andere HDMI-weergaveapparaten. U hoeft uw apparaat niet opnieuw in te stellen. Zolang uw Chromecast is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, kunt u meteen casten.
Ik heb mijn Chromecast al ingesteld. Hoe kan ik het wifi-netwerk wijzigen waarmee mijn Chromecast is verbonden?
Volg de onderstaande stappen om het wifi-netwerk te wijzigen waarmee een Chromecast-apparaat verbinding heeft:
  1. Open de Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van het Chromecast-apparaat dat je met een ander wifi-netwerk wilt verbinden en houd vast.
  3. Tik op Instellingen en dan Wifi en dan Vergeten.
  4. Je moet je Chromecast-apparaat opnieuw instellen voor het nieuwe netwerk.
Kan ik de Chromecast meenemen voor gebruik op reis?
Ja, de Chromecast is ontwikkeld met het oog op draagbaarheid. U kunt het apparaat meenemen wanneer u op reis gaat. Houd er wel rekening mee dat u wifi-toegang nodig heeft om de Chromecast in te stellen en te gebruiken.

Opmerking: Chromecast werkt alleen met netwerken die communicatie tussen apparaten toestaan. Als voor de router of het netwerk waarmee u Chromecast probeert in te stellen, AP- of clientisolatie is ingeschakeld (dit is vaak het geval voor hotelkamers, schoolnetwerken, zakelijke omgevingen), kunt u uw Chromecast-apparaat niet correct instellen. U moet AP- of clientisolatie uitschakelen op uw router om Chromecast in te stellen. Als u hulp nodig heeft bij het uitschakelen van AP- of clientisolatie op uw router, neemt u contact op met de fabrikant van uw router.
Hoe kan ik mijn Chromecast een naam geven of de naam hiervan wijzigen?
Tijdens het instellen kunt u uw Chromecast een naam geven om deze te onderscheiden van andere, bijvoorbeeld 'Jannekes Chromecast' of 'Woonkamer'. U kunt de naam van uw Chromecast later wijzigen via de Chromecast-app.
Wordt Dolby® Digital Plus ondersteund door Chromecast?
Streams met audiotechnologie van het type Dolby® Digital Plus (E-AC-3) worden ondersteund voor gebruik met Chromecast als de content al Dolby Digital Plus-streams bevat en Dolby Digital Plus-overdracht wordt ondersteund door uw tv of AV-receiver.

Opmerking: Een aantal tv's ondersteunt Dolby Digital Plus-streams niet. In dat geval moet de Chromecast rechtstreeks in de AV-receiver worden geplaatst zodat de Dolby Digital Plus-streams correct werken.

Casten

Ik probeer muziek te casten vanuit Spotify, maar ik zie het Cast-icoon niet op de gebruikelijke plek staan. Waar is het?
Het Cast-icoon staat meestal in de rechterbovenhoek van apps die werken met Cast. In Spotify vindt je de optie om te casten onderaan het scherm. Tik op Beschikbare apparaten om uw beschikbare apparaten weer te geven. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten.
Hoe kan ik stoppen met casten vanuit Spotify?
Als u wilt stoppen met casten vanuit Spotify, tikt u op Beschikbare apparaten en selecteert u de naam van het apparaat waarvandaan u aan het casten bent. U hoort de muziek nu alleen uit uw lokale apparaat en niet uit uw speakers.
Kan ik Cast gebruiken in de incognitomodus van Chrome?
Ja. Volg deze instructies om een Chrome-tabblad naar uw tv te casten.
Wat is er zo geweldig aan websites met Cast?
Hoewel u prima een tabblad met een website kunt casten, heeft het allerlei voordelen als u de bedieningselementen van de site kunt gebruiken in plaats van alleen het tabblad met de site te casten. Klik op de link voor de voordelen van websites die werken met Cast in vergelijking met het casten van een tabblad.
Kan ik mijn Android-scherm casten terwijl de accubesparingsmodus is ingeschakeld?
Schakel de energiebesparingsmodus uit op het Android-apparaat dat u gebruikt om content te casten. Als u de energiebesparingsmodus inschakelt, kan de verwerkingskracht van dat apparaat worden beperkt, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de functie 'Scherm casten'.
Kunnen twee mensen met compatibele apparaten en apps tegelijk casten naar dezelfde tv?

Nee. Er kan slechts één persoon met een geschikt apparaat en een geschikte app tegelijk naar uw Chromecast casten. Als één persoon cast en een andere persoon ook begint met casten, overschrijft dit wat er momenteel wordt afgespeeld.

Algemene hulp

Als ontwikkelaar ben ik geïnteresseerd in ontwikkelen voor Cast en/of Chromecast. Waar kan ik meer informatie vinden?
Als je als ontwikkelaar meer wilt weten over ontwikkelen voor Cast en/of Chromecast, ga je naar developers.google.com/cast.
Wat is CEC?
Dankzij CEC, of Consumer Electronics Control, kunnen HDMI-apparaten worden bediend met één afstandsbediening. Als uw tv beschikt over CEC-ondersteuning, kunt u de invoer op uw tv mogelijk inschakelen en wijzigen met uw telefoon, tablet of computer wanneer u Chromecast gebruikt. Houd er rekening mee dat CEC alleen werkt (als CEC wordt ondersteund op uw tv) als uw Chromecast van stroom wordt voorzien via een stopcontact.

Fabrikanten gebruiken vaak verschillende namen voor CEC, waaronder Anynet+ (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Link en BRAVIA Sync (Sony), HDMI-CEC (Hitachi), CE-Link en Regza Link (Toshiba), SimpLink (LG), HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link (Panasonic), EasyLink (Philips) en NetCommand for HDMI (Mitsubishi).
Wat is HDMI?
Chromecast heeft een weergaveapparaat nodig met een HDMI-ingang, die standaard beschikbaar is op nieuwere tv's. HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. In de doos met de Chromecast vindt u een HDMI-extender. Deze is niet vereist voor gebruik met de Chromecast, maar kan worden gebruikt als uw Chromecast niet rechtstreeks in uw tv past. De extender kan ook worden gebruikt om de wifi-ontvangst te verbeteren. De HDMI-extender moet op de tv en de Chromecast worden aangesloten.
Wat moet ik doen voor een vervangende Chromecast?

Als u uw Chromecast heeft gekocht via de Google Store of een geautoriseerde Chromecast-verkoper en u een vervangend apparaat nodig heeft, neemt u contact met ons op voor hulp.

Opmerking: Bewijs van aankoop is vereist.

Als u uw Chromecast heeft gekocht van iemand anders dan een door Google geautoriseerde verkoper, valt uw aankoop niet onder onze garantie. Bekijk ons garantiebeleid.