Usein kysyttyä

Onko sinulla ongelmia Chromecastisi kanssa? Ei huolta. Kysymykseesi saattaa olla vastaus alla. Jos kysymyksiäsi ei ole luettelossa, yritä ratkaista ongelma vianetsinnän avulla.

Asennus ja asetukset

Miksi muilla laitteilla käyttämäni USB-johto ei toimi Chromecastin kanssa?

Emme voi taata, että Chromecast toimii yleisjohtojen kanssa. Suosittelemme käyttämään Chromecastin mukana tulleita johtoja ja sovittimia parhaan mahdollisen toiminnan takaamiseksi.

En tiedä, mikä laitteistani on asennettava.

Aina kun Chromecast löytää uuden laitteen alueelta, sen näytöllä näkyy Uusi laite löydetty -kortti, joka ilmoittaa sinulle asennettavasta uudesta laitteesta.

Chromecast ei sovi televisioni HDMI-porttiin. Mitä voin tehdä?

Jos käytät Chromecast (1. sukupolvi) -laitetta, kokeile Chromecastin pakkauksessa tullutta HDMI-muuntajaa. Muuntaja saattaa myös parantaa Wi-Fi-signaaliasi.

En näe Chromecastin aloitusnäyttöä televisiossa, vaikka olen asentanut Chromecastin.

Käytät todennäköisesti väärää sisääntuloa. Vaihda sisääntuloa television kaukosäätimen Input- tai Source-painikkeella, kunnes näet Chromecastin aloitusnäytön.

Chromecastin asennuksessa esiintyy ongelmia. Mistä saan apua?
Miten voin palauttaa laitteeseen tehdasasetukset?

Chromecastin tehdasasetuksien palauttamista käsittelevästä artikkelista saat ohjeet tehdasasetuksien palauttamiseen.

Täytyykö tukiaseman tai asiakkaan erotus poistaa käytöstä reitittimestä?

Kyllä. Tukiaseman tai asiakkaan erotus täytyy poistaa käytöstä reitittimestä. Katso reitittimen ohjeista, miten tämä tehdään.

Jos et pääse käyttämään reitittimesi asetuksia tai jos yrität muodostaa yhteyden tukiaseman tai asiakkaan erotusta käyttävän hotellin verkon, vierailijaverkon tai julkisen verkon kautta, Chromecastia ei voi asentaa.

Jos yrität muodostaa yhteyden Wi-Fi-signaalinvahvistimen kautta, tarkista vahvistimen asetukset. Wi-Fi-signaalinvahvistimesta täytyy poistaa käytöstä tukiaseman tai asiakkaan erotus ennen kuin voit asentaa Chromecastisi kyseiseen Wi-Fi-verkkoon.

Mistä saan selville laiteohjelmiston version?
Näin tarkistat Chromecastisi laiteohjelmiston version:
  • Mobiililaitteella: Avaa Google Home ‑sovellus ja valitse Chromecastisi laitekortti. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa laitekorttivalikkoa Menu, valitse Asetukset, vieritä näytön alareunaan ja etsi kohta Laiteohjelmiston versio: XXXX.
  • Tietokoneella: Avaa Google Home ‑sovellus, valitse Chromecast-laitteesi kohdalla Asetukset, vieritä näytön alareunaan ja etsi kohta Laiteohjelmiston versio: XXXX.
Miten löydän laitteeni sarjanumeron?
Löydät Chromecastin sarjanumeron kytkemällä laitteen pois päältä ja katsomalla sitten sen takaosassa olevia merkintöjä. Sarjanumero on ylin, 12-merkkinen numerosarja, joka alkaa numerolla 3, 4, 5 tai 6. Sarjanumero löytyy myös Chromecast-laitteen laatikosta. Chromecast (1. sukupolvi):
Chromecast:
Chromecast Audio:
Miten Chromecastini saa päivitykset?
Chromecast-päivitykset lähetetään käyttäjille vaiheittain. Laitteesi päivittyy automaattisesti. Kun päivitys on valmis, se asennetaan laitteellesi kahden viikon kuluessa. On tärkeää, että Chromecastisi on tänä aikana kytketty verkkovirtaan ja yhteydessä langattomaan verkkoosi. Voit yrittää aloittaa uuden päivityksen asennuksen seuraavasti, jos laitteesi on mielestäsi yhteensopiva:
  • Anna Chromecastisi olla verkkovirrassa ja yhteydessä Wi-Fi-verkkoosi vähintään minuutin ajan.
  • Suosittelemme yhdistämään Chromecastin verkkovirtaan laitteen mukana toimitetun USB-virtajohdon ja laturin avulla.

Käynnistä Chromecast uudelleen minuutin kuluttua. Noudata lähetyslaitettasi vastaavia ohjeita:

• Mobiililaitteella: Avaa Google Home ‑sovellus ja valitse Chromecastisi laitekortti. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Valikko-painiketta Menu, valitse Asetukset, valitse oikeassa yläkulmassa Lisää Menu ja kosketa sitten Käynnistä uudelleen.
  • Tietokoneella: Avaa Google Home ‑sovellus, valitse Chromecast-laitteesi kohdalla Asetukset ja klikkaa sitten Käynnistä Chromecast uudelleen.
Voinko siirtää Chromecastin toisen television yhteyteen?
Kyllä, Chromecast on suunniteltu liikuteltavaksi. Voit siirtää sen huoneesta toiseen ja käyttää sitä muiden HDMI-liitäntäisten näyttölaitteiden kanssa. Chromecastia ei tarvitse asentaa uudelleen: jos se on edelleen yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, voit aloittaa suoratoiston välittömästi.
Olen jo asentanut Chromecastin. Miten voin vaihtaa Chromecastin käyttämää Wi-Fi-verkkoa?
Vaihda Chromecastin käyttämää Wi-Fi-verkkoa avaamalla Google Home ‑sovellus puhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja valitsemalla Chromecastisi luettelosta. Valitse sitten Chromecastin asetussivulta nykyisen Wi-Fi-verkon nimi ja valitse uusi verkko avattavasta valikosta.
Voinko ottaa Chromecastin mukaan matkalle?
Kyllä, Chromecast on suunniteltu liikuteltavaksi. Voit ottaa laitteen mukaan matkalle. Muista kuitenkin, että tarvitset Wi-Fi-yhteyden asentaaksesi Chromecastin ja käyttääksesi sitä.
Muista tämä: Chromecast toimii vain verkoissa, jotka sallivat laitteiden välisen viestinnän. Jos yhdistämäsi verkko tai reititin käyttää tukiaseman tai asiakkaan erotusta (yleistä hotelleissa sekä oppilaitosten ja yritysten verkoissa), Chromecastin asennus ei onnistu. Tukiaseman tai asiakkaan erotus täytyy poistaa käytöstä reitittimestä, jotta Chromecastin voi asentaa. Voit pyytää reitittimen valmistajalta ohjeita tukiaseman tai asiakkaan erotuksen käytöstä poistamiseen.
Miten vaihdan Chromecastin nimeä?
Asennuksen aikana voit antaa Chromecastillesi nimen, jonka avulla erotat sen muista laitteista. Nimi voi olla esimerkiksi Liisan Chromecast tai Olohuone. Voit vaihtaa Chromecastin nimeä myöhemmin Chromecastin asennussovelluksen kautta.
Onko Dolby® Digital Plus Chromecastin tukema?
Dolby® Digital Plus (E-AC-3) -äänitekniikkasuoratoistoa tuetaan Chromecastin kanssa käytettäessä, jos sisällössä on entuudestaan Dolby Digital Plus -suoratoistoa ja televisiosi tai ääni-/videovastaanottimesi tukee Dolby Digital Plus -käyttöä.

Huomaa: Useat televisiot eivät käytä Dolby Digital Plus -suoratoistoa. Chromecast täytyy liittää suoraan A/V-vastaanottimeen, jotta Dolby Digital Plus -suoratoisto toimii oikein.

Suoratoistaminen

Yritän suoratoistaa musiikkia Spotifysta, mutta Cast-kuvaketta ei näy sen tavallisessa paikassa. Mistä löydän kuvakkeen?
Cast-kuvake on yleensä Cast-yhteensopivan sovelluksen oikeassa yläkulmassa. Spotifyssa Cast-kuvake löytyy kuitenkin näytön alalaidasta, toistopainikkeen vierestä. Näet käytettävissä olevat laitteet valitsemalla Käytettävissä olevat laitteet. Valitse sitten laite, johon haluat suoratoistaa musiikkia. Täällä on lisätietoja suoratoistosta Spotifyssa.
Miten Spotifysta suoratoisto lopetetaan?
Voit lopettaa suoratoiston Spotifysta koskettamalla Käytettävissä olevat laitteet ja valitsemalla luettelon ensimmäisen laitteen (esimerkiksi Tämä iPhone tai Tämä puhelin). Musiikin pitäisi nyt kuulua laitteelta kaiuttimien sijaan.
En löydä Chromecast-laajennustani. Minne se katosi?
Jos olet käyttänyt Chromecast-laajennusta aiemmin, mutta se näyttää kadonneen, voit etsiä sitä näiden vianetsintävinkkien avulla.
Jos et ole koskaan asentanut laajennusta, näin voit aloittaa Google Cast -laajennuksen käytön.
Voiko Castia käyttää Chromen incognito-tilassa?
Kyllä. Jos haluat käyttää Castia Chromen incognito-tilassa, kirjoita osoitepalkkiin chrome://extensions, etsi Google Cast -laajennus ja valitse Ota käyttöön incognito-tilassa.
Mikä Cast-yhteensopivissa sivustoissa on niin hienoa?
Suosittelemme käyttämään sivustolla olevia hallintamahdollisuuksia sen sijaan, että suoratoistaisit kyseisen sivuston välilehden. Tutustu kaikkiin sen etuihin lukemalla Google Cast -yhteensopivia sovelluksia ja välilehden suoratoistoa käsittelevä artikkeli.
Voiko Android-laitteen näyttöä suoratoistaa laitteen ollessa virransäästötilassa?
Poista virransäästötila käytöstä sisällön suoratoistoon käyttämästäsi Android-laitteesta. Virransäästötilan käyttäminen voi rajoittaa laitteen suorituskykyä, mikä voi puolestaan häiritä Lähetä näyttö -ominaisuuden toimintaa.
Voivatko kaksi henkilöä, joilla on yhteensopivat laitteet ja sovellukset, suoratoistaa sisältöä televisioon yhtä aikaa?
Useat käyttäjät voivat suoratoistaa sisältöä televisioon, jos heillä on käytössä Cast-yhteensopivat sovellukset ja he ovat muodostaneet yhteyden samaan Wi-Fi-verkkoon. Voit estää muita suoratoistamasta televisioosi vain suojaamalla Wi-Fi-verkkosi salasanalla.

Yleisiä ohjeita

Olen kehittäjä ja haluan kehittää sisältöä Castille ja/tai Chromecastille. Mistä saan lisätietoja?
Lisätietoja sisällön kehittämisestä Castille ja/tai Chromecastille löytyy osoitteesta developers.google.com/cast.
Mitä CEC tarkoittaa?
CEC (Consumer Electronics Control) mahdollistaa HDMI-laitteiden hallinnan yhdellä kaukosäätimellä. Jos televisiossasi on CEC-tuki, voit ehkä käynnistää televisiosi ja hallita sitä puhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneellasi käyttäessäsi Chromecastia. Huomaa, että voit käyttää CEC:tä (jos televisiosi tukee sitä) vain, jos Chromecast on yhdistetty verkkovirtaan.
Eri valmistajat kutsuvat CEC:tä eri nimillä. Näitä ovat muun muassa Anynet+ (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Link ja BRAVIA Sync (Sony), HDMI-CEC (Hitachi), CE-Link ja Regza Link (Toshiba), SimpLink (LG), HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link (Panasonic), EasyLink (Philips) sekä NetCommand for HDMI (Mitsubishi).
Mitä HDMI tarkoittaa?
Chromecastia voi käyttää vain näyttölaitteilla, joissa on HDMI-liitäntä. Tämä löytyy useimmista uusista televisioista. HDMI on lyhenne sanoista High-Definition Multimedia Interface. Chromecastin sisällä on HDMI-muuntaja. Sitä ei tarvitse käyttää, mutta siitä voi olla hyötyä, jos Chromecastia ei voi yhdistää suoraan televisioosi. Muuntajan avulla voit myös parantaa Wi-Fi-signaalin vahvuutta. HDMI-muuntaja on liitettävä televisioon ja Chromecastiin.
Entä jos Chromecast täytyy vaihtaa?
Jos ostit Chromecastin Google Playsta tai valtuutetulta Chromecast-jälleenmyyjältä ja tarvitset vaihtotuotteen, ota meihin yhteyttä.
Huom. Ostotodistus vaaditaan.

Jos et ostanut Chromecastiasi Googlen valtuuttamalta jälleenmyyjältä, ostoksesi ei kuulu takuumme piiriin. Tarkista takuukäytäntömme täältä.