Säkerhetskopiera och synkronisera filer och appar i Linux

Säkerhetskopiera filer och appar

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj Inställningar följt av Avancerat följt av Utvecklare.
  3. Välj Linux följt av Säkerhetskopiera och återställ.
  4. Om du vill säkerhetskopiera appar och filer i Linux manuellt väljer du Säkerhetskopiera.
  5. Välj var du vill spara filerna under Mina filer till vänster.
  6. Skriv filens namn och välj Spara.
  7. En avisering om säkerhetskopieringens förlopp visas nere till höger.

Tips! När säkerhetskopieringen är klar kan du gå till filerna i appen Filer genom att klicka på aviseringen.

Ersätta appar och filer med en säkerhetskopia

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj Inställningar följt av Avancerat följt av Utvecklare.
  3. Välj Linux följt av Säkerhetskopiera och återställ.
  4. Välj Återställ vid Återställ från en tidigare säkerhetskopia. En bekräftelse visas med en påminnelse om att nuvarande Linux-appar och Linux-data raderas.
  5. Välj Återställ.
  6. Välj säkerhetskopian som ska återställas i Mina filer följt av Öppna.
    Obs! äkerhetskopian måste vara en .tini-fil.
  7. En avisering om återställningens förlopp visas nere till höger.

Åtgärda problem med säkerhetskopiering och återställning

Mer lagringsutrymme krävs

Det krävs mycket hårddiskutrymme för att säkerhetskopiera och återställa Linux-filer och Linux-appar.

• Du kan göra plats genom att radera filer i appen Filer .
  • Så här ser du vad som tar upp mycket plats: Öppna Inställningar följt av Enhet följt av Lagringshantering.

Det går inte att återställa en säkerhetskopia för en annan arkitektur

Om du vill återställa en säkerhetskopia på en annan Chromebook måste båda avse samma arkitektur, till exempel x86 eller ARM. Om Chromebook-enheterna inte har samma arkitektur kan du kopiera filerna från säkerhetskopian.

1. Installera Wicked Good Unarchiver.
  2. Byt filändelse på säkerhetskopian från .tini till .tar.gz i appen Filer .
  3. Öppna säkerhetskopian med Wicked Good Unarchiver och kopiera Linux-filerna.

Det gick inte att säkerhetskopiera/återställa Linux-appar och Linux-filer

Ett okänt fel uppstod. Testa att göra om säkerhetskopieringen eller återställningen.