Åtgärda inloggningsproblem

Testa stegen nedan om det inte går att logga in på din Chromebook med Google-kontot.

Åtgärda problem med e-postadressen eller lösenordet

Välj det felmeddelande som visas:

Det gick inte att hitta Google-kontot

Viktigt!

• Kontrollera att du har angett rätt användarnamn och lösenord för Google-kontot.
  • Kontrollera att Chromebook är ansluten till internet med en stabil anslutning.
  • Om du inte använder en e-postadress med @gmail.com anger du din fullständiga e-postadress som användarnamn. Till exempel namn@example.com.

Om du har glömt ditt användarnamn eller lösenord kan du återställa dina kontouppgifter. Du behöver känna till följande:

• kontots återställningsadress eller ett kopplat telefonnummer
  • det fullständiga namnet på kontot.

Så här återställer du kontot:

1. Öppna accounts.google.com/signin/recovery.
  2. Bekräfta att det är ditt konto genom att följa anvisningarna.
  3. Granska en lista över användarnamn som matchar ditt konto.
Har du glömt lösenordet?
  1. Öppna accounts/google.com/signin/recovery.
    • Gå igenom några frågor för att bekräfta att det är ditt konto. Besvara frågorna så gott du kan.
    • Läs kontoåterställningstipsen om du inte vet hur du ska göra.
  2. Återställ lösenordet när du blir ombedd. Välj ett starkt lösenord som du inte redan har använt för kontot. Läs om att skapa ett starkt lösenord.
Tips! Om du nyligen har bytt lösenord kan du testa att logga in med det gamla lösenordet.
Användarnamnet eller lösenordet kan inte verifieras på det aktuella nätverket
Meddelandet visas när Chromebook inte har en stabil wifi-anslutning. Testa något av följande:
Kontot kan ha raderats eller inaktiverats
Du måste logga in på Chromebook med ett annat konto. Läs mer om varför kontot kan ha inaktiverats.

Få behörighet att logga in

Om du får ett felmeddelande om att du inte har behörighet att logga in ber du ägaren till Chromebook-enheten att ge dig behörighet att logga in. Du kan även surfa som gäst.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan ber du administratören om behörighet att logga in.

Tips! Läs mer om hur du tar reda på vem som äger en Chromebook.

Aktivera nätverket

Om du får ett felmeddelande om att starta en gästsession för att aktivera nätverket måste du ansluta till ett wifi-nätverk innan du kan logga in:

1. Logga ut från Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Välj Surfa som gäst på inloggningsskärmen.
  3. Anslut till ett nätverk genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om felmeddelandet visas igen testar du att ansluta till ett annat nätverk.

Få mer hjälp

Om det inte hjälpte att följa anvisningarna ovan testar du dessa felsökningssteg.

Besök accounts.google.com/signin/recovery om du har glömt användarnamnet eller lösenordet.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kontaktar du administratören om du behöver mer hjälp.