Kirjautumisongelmien korjaaminen

Jos et voi kirjautua Chromebookiin Google-tilillä, kokeile alla olevia ohjeita.

Sähköposti- ja salasanaongelmien korjaaminen

Valitse näkemäsi virheilmoitus:

Google-tiliäsi ei löytynyt

Tärkeää:

• Varmista, että kirjoitat Google-tilin oikean käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  • Varmista, että Chromebook on yhteydessä internetiin ja että verkkoyhteys on vahva.
  • Jos et käytä @gmail.com-päätteistä sähköpostiosoitetta, kirjoita käyttäjätunnuksena koko sähköpostiosoitteesi. Esimerkki: joku@example.com.

Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksen tai salasanan, voit palauttaa tilitietosi. Tarvitset seuraavat tiedot:

• Tilin varapuhelinnumero tai ‑sähköposti.
  • Tiliisi liitetty nimi kokonaisuudessaan.

Näin palautat tilin:

1. Siirry osoitteeseen accounts.google.com/signin/recovery.
  2. Vahvista tilin omistajuus ohjeiden mukaisesti.
  3. Tarkista tiliäsi vastaavat käyttäjätunnukset.
Unohtunut salasana
  1. Siirry osoitteeseen accounts/google.com/signin/recovery.
    • Vahvista kysymysten avulla, että omistat tilin. Vastaa kysymyksiin mahdollisimman perusteellisesti.
    • Jos palauttaminen ei onnistu, kokeile vinkkejä tilin palauttamiseen.
  2. Nollaa salasana, kun sinua kehotetaan tekemään niin. Valitse vahva salasana, jota et ole aiemmin käyttänyt kyseisellä tilillä. Lue lisää vahvan salasanan luomisesta.
Vinkki: Jos olet vaihtanut salasanan äskettäin, kokeile kirjautua sisään vanhalla salasanalla.
Käyttäjätunnusta tai salasanaa ei voi vahvistaa nykyisessä verkossa
Tämä viesti tarkoittaa sitä, että Chromebookilla ei ole vahvaa Wi-Fi-yhteyttä. Kokeile näitä ohjeita:
Tilisi on voitu poistaa tai poistaa käytöstä
Sinun on kirjauduttava Chromebookille toisella tilillä. Katso, miksi tilisi on voitu poistaa käytöstä.

Kirjautumislupa

Jos näet virheilmoituksen "Sinulla ei ole lupaa kirjautua sisään", pyydä Chromebookin omistajaa myöntämään kirjautumislupa. Voit myös selata vierailijana.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, pyydä kirjautumislupaa järjestelmänvalvojalta.

Vinkki: Katso, miten löydät Chromebookin omistajan.

Verkon aktivointi

Jos näet virheilmoituksen "Aktivoi verkko aloittamalla Vierailija-käyttökerta ennen kuin kirjaudut sisään", yritä muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon ennen kuin kirjaudut sisään:

1. Kirjaudu ulos Chromebookilta.
  2. Valitse kirjautumisnäytöltä Selaa vierailijana.
  3. Muodosta yhteys verkkoon seuraamalla näytön ohjeita.

Jos näet virheilmoituksen uudelleen, yritä muodostaa yhteys toiseen verkkoon.

Lisäohjeita

Jos yllä olevat ohjeet eivät korjaa ongelmaasi, kokeile näitä vianetsintäohjeita.

Jos unohdat käyttäjätunnuksen tai salasanan, siirry osoitteeseen accounts.google.com/signin/recovery.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.