Inzoomen op het scherm van een Chromebook of het scherm vergroten

Als je items op je Chromebook-scherm beter wilt bekijken, kun je de schermresolutie wijzigen, inzoomen of de schermweergave vergroten.

Een pagina groter of kleiner maken

Je kunt de bekeken pagina groter of kleiner maken maar het formaat van de andere items op het scherm op dezelfde grootte houden.

• De pagina groter maken: Druk op Ctrl en het plusteken .
  • De pagina kleiner maken: Druk op Ctrl en het minteken .
  • Zoom resetten: Druk op Ctrl + 0.

Je kunt ook alle pagina's groter maken of de lettergrootte wijzigen.

Alles op je scherm groter of kleiner maken

Als je alles op het scherm groter of kleiner wilt maken, waaronder de rij met apps en tabbladen, wijzig je de schermresolutie.

• De resolutie verlagen om je scherm groter te maken: Druk op Ctrl + Shift en het plusteken .
  • De resolutie verhogen om je scherm kleiner te maken: Druk op Ctrl + Shift en het minteken .
  • Resolutie resetten: Druk op Ctrl + Shift + 0.

Opmerking: Tik op een touchscreen met twee vingers op een gedeelte van het scherm en houd dit vast. Spreid je vingers vervolgens (om in te zoomen) of knijp ze samen (om uit te zoomen).

Je scherm vergroten

Je kunt op je scherm inzoomen alsof je een vergrootglas gebruikt.

Het hele scherm vergroten

Als je snel het hele scherm wilt vergroten, druk je op Ctrl + Zoeken  + m of druk je op Ctrl + Launcher  + m.

1. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer Toegankelijkheidsfuncties beheren in het gedeelte Toegankelijkheid.
  5. Zet onder Weergave de optie 'Volledig scherm vergroten' inschakelen aan.
  6. Kies het gewenste zoomniveau met de pijl-omlaag  naast Zoomniveau volledig scherm.

Tips:

• Als je wilt navigeren, druk je op Ctrl + Alt + pijl-omhoog , pijl-omlaag , pijl-links  of pijl-rechts .
  • In de zoommodus voor volledig scherm op een touchscreen kun je met twee vingers navigeren op het scherm.

Een deel van het scherm vergroten

Je ziet het vergrote gedeelte in het bovenste deel van je scherm. Je standaardscherm is daaronder zichtbaar. Als je snel het bovenste gedeelte van het scherm wilt vergroten, druk je op Ctrl + Zoeken  + d. Of druk op Ctrl + Launcher  + d.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer Toegankelijkheidsfuncties beheren in het gedeelte Toegankelijkheid.
  5. Zet onder Weergave de optie Vastgezet vergrootglas inschakelen aan.
  6. Kies het gewenste zoomniveau met de pijl-omlaag  naast Vastgezet zoomniveau.
  7. Bovenaan het scherm zie je het ingezoomde gedeelte. Als je wilt wijzigen wat er wordt vergroot, verplaats je de muisaanwijzer.

Opmerking: Als je in het onderste gedeelte van het scherm iets typt, zie je bovenaan wat je typt, maar dan ingezoomd.

Het vergrotingsniveau wijzigen of schuiven

• Vergroting verhogen: Druk op Ctrl + Alt + helderheid verhogen . Je kunt ook op Ctrl + Alt drukken en daarna met twee vingers omhoog scrollen op het touchpad.
  • Vergroting verlagen: Druk op Ctrl + Alt + helderheid verlagen . Je kunt ook op Ctrl + Alt drukken en daarna met twee vingers omlaag scrollen.
  • De vergrote weergave schuiven: Verplaats de muisaanwijzer in een willekeurige richting. Je kunt ook op Tab drukken om op het scherm van item naar item te gaan.

Tip: Tik op een touchscreen met twee vingers op een gedeelte van het scherm en houd dit vast. Wijzig daarna het vergrotingsniveau door je vingers te spreiden om in te zoomen of ze samen te knijpen om uit te zoomen.