Inzoomen op het scherm van je Chromebook of het scherm vergroten

Je kunt de schermresolutie wijzigen, inzoomen of het scherm vergroten om items op je Chromebook-scherm beter te vinden.

Een pagina groter of kleiner maken

Je kunt de weergegeven pagina groter of kleiner maken maar het formaat van de andere items op het scherm op dezelfde grootte houden.
  • De pagina groter maken: Druk op Ctrl en +.
  • De pagina kleiner maken: Druk op Ctrl en -.
  • Zoom resetten: Druk op Ctrl + 0.

Alles op je scherm groter of kleiner maken

Als je alles op het scherm groter of kleiner wilt maken, inclusief de rij met apps en tabbladen, wijzig je de schermresolutie.
  • Het scherm groter maken, resolutie verlagen: Druk op Ctrl + Shift en +.
  • Het scherm kleiner maken, resolutie verhogen: Druk op Ctrl + Shift en -.
  • Resolutie resetten: Druk op Ctrl + Shift + 0.
Tip: Je kunt op je touchscreen met 2 vingers op een gebied tikken en dit vasthouden. Spreid daarna je vingers om in te zoomen of knijp je vingers samen om uit te zoomen.

Je scherm vergroten

Je kunt op je scherm inzoomen alsof je een vergrootglas gebruikt.

Het hele scherm vergroten

Als je snel het hele scherm wilt vergroten, druk je op Ctrl + Zoeken + m of druk je op Ctrl + Launcher + m.
Zo beheer je de schermvergroting:
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
    • Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Toegankelijkheid.
  3. Zet onder Weergave de optie Vergrootglas voor volledig scherm aan.
  4. Kies hoe je wilt navigeren op het vergrote scherm.
    • Meebewegen met de muis: Zet Scherm meebewegen met de muis aan.
    • De muisaanwijzer gecentreerd houden: Zet Scherm meebewegen met de muisaanwijzer midden op het scherm aan.
    • Het scherm bewegen als de muis aan de rand van het scherm komt: Zet Scherm bewegen zodra de muis aan het rand van het scherm komt aan.
  5. Kies het gewenste zoomniveau met de pijl-omlaag naast Zoomniveau volledig scherm.
Tips:
  • Als je wilt navigeren, druk je op Ctrl + Alt + pijl-omhoog , pijl-omlaag , pijl-links  of pijl-rechts . Je kunt ook op Tab drukken om op het scherm van item naar item te gaan.
  • In de zoommodus op volledig scherm op je touchscreen kun je met 2 vingers navigeren op het scherm.

Een deel van het scherm vergroten

Je vindt het vergrote gedeelte in het bovenste deel van je scherm. Daaronder zie je het standaardscherm. Als je het bovenste gedeelte van je scherm wilt vergroten, druk je op Ctrl + Zoeken  + d of druk je op Ctrl + Launcher  + d.
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
    • Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Toegankelijkheid.
  3. Schakel onder 'Weergave' de optie Vastgezet vergrootglas inschakelen in.
  4. Kies het gewenste zoomniveau met de pijl-omlaag naast Vastgezet zoomniveau.
  5. Als je het vergrote gedeelte wilt wijzigen, verplaats je de muisaanwijzer of druk je op Tab.
Tip: Als je in het onderste gedeelte van het scherm typt, wordt hierop ingezoomd bovenaan het scherm.

Het vergrotingsniveau wijzigen

• Vergroting verhogen: Druk op Ctrl + Alt + helderheid verhogen .
    • Je kunt ook op Ctrl + Alt drukken en daarna met 2 vingers omhoog scrollen op de touchpad.
  • Vergroting verlagen: Druk op Ctrl + Alt + helderheid verlagen .
    • Je kunt ook op Ctrl + Alt drukken en daarna met 2 vingers omlaag scrollen.