Chromecast gebruiken met je Chromebook

Je kunt je favoriete video's, foto's en websites op je tv bekijken met Chromecast.

Voor de installatie

Je hebt het volgende nodig als je Chromecast wilt gebruiken op je Chromebook:

Chromecast instellen met je Chromebook

1. Zet je tv aan.
  2. Sluit je Chromecast aan. Meer informatie over hoe je de Chromecast aansluit op je tv
  3. Wijzig de invoer van je tv met de invoerknop of bronknop van je afstandsbediening tot je het Chromecast-startscherm ziet.
  4. Log in op je account op je Chromebook.
  5. Volg de stappen die je op je tv ziet. Meer informatie over hoe je de Chromecast instelt

Casten vanaf je Chromebook

Casten vanuit Chrome
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer en dan Casten.
  3. Selecteer Casten naar.
  4. Kies of je je huidige tabblad van Chrome (Tabblad casten) of je hele scherm (Bureaublad casten) wilt delen.
  5. Selecteer je Chromecast.

Selecteer Stoppen om te stoppen met delen.

Media casten vanaf een website

Belangrijk: Je kunt YouTube alleen naar een tv casten.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Selecteer Nieuw tabblad Nieuw tabblad.
  3. Open een website, zoals YouTube.
  4. Selecteer de media die je wilt casten.
  5. Selecteer rechtsonder de tijd.
    • Als je de mediabediening hebt vastgezet, selecteer je Mediabediening .
  6. Selecteer in de mediaspeler de optie Casten .
    • Als er meerdere media zijn, open je Mediaspeler en selecteer je de media die je wilt casten.
  7. Selecteer een apparaat.

Tip: Selecteer Casten stoppen om te stoppen met casten.

Casten vanaf je bureaublad
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Zorg dat wifi aanstaat. Meer informatie over hoe je wifi aanzet
  3. Zorg dat bluetooth aanstaat. Meer informatie over hoe je bluetooth aanzet
  4. Selecteer Cast-apparaten beschikbaar.
  5. Selecteer je Chromecast.
  6. Kies wat je wilt delen.
  7. Selecteer Delen. Het venster verschijnt op je tv-scherm.

Zo stop je het delen van je scherm:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer naast 'Scherm casten' de optie Stoppen.
Video's casten die in Google Drive zijn opgeslagen
  1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Selecteer Bestanden .
  3. Selecteer Mijn schijf.
  4. Zoek je videobestand en dubbelklik erop.
  5. Selecteer rechtsonder in het venster dat wordt geopend de optie Casten .
  6. Kies je Chromecast.

Als je je video niet meer wilt delen, klik je op Casten en dan Stoppen.

Problemen met de Chromecast oplossen

Ga voor meer ondersteuning naar het Helpcentrum van Chromecast.