Uw Chromebook herstellen

Wanneer u uw Chromebook herstelt, wordt het Chrome-besturingssysteem (Chrome OS) verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. De meeste ernstige problemen kunnen worden opgelost door te herstellen, maar hierdoor worden ook alle gegevens op de harde schijf van uw Chromebook definitief verwijderd.

De fout 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd' oplossen

Wat deze fout betekent

Als deze fout wordt weergegeven, functioneert het besturingssysteem van uw Chromebook niet goed en moet u uw Chromebook herstellen.

Bij herstellen wordt het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd zodat uw Chromebook weer normaal kan functioneren, maar ook alle gegevens op de harde schijf van uw Chromebook worden definitief verwijderd. Als u uw documenten heeft opgeslagen in Google Drive, is er voor u een back-up gemaakt van alle documenten.

Met de onderstaande stappen kunt u een herstelmedium maken en het herstelproces doorlopen om de fout op te lossen.

Wat heeft u nodig om aan de slag te gaan?

Voordat u aan de slag kunt, heeft u het volgende nodi:

• De Chromebook met de fout 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd'
  • Een andere computer waarop de Google Chrome-browser is geïnstalleerd (Windows, Mac of een andere Chromebook)
  • Een SD-kaart of USB-schijf die mag worden gewist
  • De Chromebook-herstel-app (details hieronder)

Wat u moet doen

Als u uw Chromebook wilt herstellen, maakt u eerst een herstelmedium met de Chromebook-herstel-app en vervolgens installeert het besturingssysteem opnieuw op uw beschadigde Chromebook.

1. Installeer de app op de functionerende computer (niet op de Chromebook met de fout 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd).
  2. Open de app en volg de instructies op het scherm om een herstelmedium te maken.
  3. Plaats de SD-kaart of koppel de USB-schijf aan de Chromebook die u wilt herstellen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Problemen bij Chromebook-herstel oplossen

Ik heb de stappen gevolgd, maar ik kan mijn Chromebook niet herstellen.

Als u het herstelmedium enige tijd geleden heeft gemaakt, bevat het mogelijk een verouderde versie van Chrome OS. Maak een nieuw herstelmedium met de Chromebook-herstel-app. Als u daarna nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam.

Ik wil graag herstellen vanaf een Linux-computer.
  1. Klik hier om het herstelprogramma te downloaden: https://dl.google.com/dl/edgedl/chromeos/recovery/linux_recovery.sh
  2. Wijzig de scriptrechten om uitvoering toe te staan met de volgende opdracht: $ sudo chmod 755 linux_recovery.sh
  3. Voer het script met root-rechten uit met de volgende opdracht: $ sudo bash linux_recovery.sh
  4. Volg de instructies op het scherm.
Het bericht 'Er is een onverwachte fout opgetreden' wordt weergegeven.

Er is mogelijk een probleem met de USB-flashdrive of de SD-kaart. Gebruik een andere USB-flashdrive of SD-kaart met de Chromebook-herstel-app. Als u daarna nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam.

Ik heb mijn Chromebook hersteld, maar nu kan ik mijn USB-flashdrive of SD-kaart niet meer gebruiken.

Bekijk meer informatie over het gebruik van de Chromebook-herstel-app om uw USB-flashdrive of SD-kaart te wissen zodat u deze opnieuw kunt formatteren. Als u daarna nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam.

Ik heb geen foutmelding, maar ik wil wel mijn Chromebook herstellen.

Als u uw Chromebook wilt herstellen als u geen kritieke fout heeft (bijvoorbeeld als u uw Chromebook aan iemand ander geeft), gaat u naar de herstelmodus:

1. Houd de toetsen Esc + Vernieuwen Refresh keyboard icon ingedrukt.
  2. Druk op de aan/uit-knop en laat vervolgens los.
  3. Blijf de knoppen Esc + Vernieuwen Refresh keyboard icon ingedrukt houden tot het bericht 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd wordt weergegeven en laat vervolgens los.

Sommige Chromebooks hebben een speciale knop om de herstelmodus te openen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw Chromebook om de zien waar deze knop zich bevindt.

Nadat u de herstelmodus heeft geopend, gebruikt u het gemaakte herstelmedium om het proces te voltooien.