Uw Chromebook herstellen

U kunt het Chrome-besturingssysteem (OS) opnieuw installeren op uw Chromebook wanneer u het geheugen wilt opschonen, bijvoorbeeld als u uw Chromebook aan iemand anders wilt geven.

Als het bericht 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd' wordt weergegeven, moet u mogelijk Chrome OS opnieuw installeren via een proces dat herstel wordt genoemd.

Wat er gebeurt wanneer uw Chromebook wordt hersteld

Als u Chrome OS opnieuw installeert, wordt uw Chromebook teruggezet naar de fabrieksinstellingen en werkt deze weer als nieuw.

Belangrijk: Wanneer u uw Chromebook herstelt, worden alle gegevens op uw harde schijf gewist.

Wat u moet doen voordat u Chrome OS opnieuw kunt installeren

Start uw Chromebook opnieuw op als het bericht 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd' wordt weergegeven

Voordat u Chrome OS opnieuw installeert, probeert u uw Chromebook opnieuw op te starten:

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw Chromebook wordt afgesloten.
  2. Schakel uw Chromebook weer in.

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, moet u een herstelmedium maken en Chrome OS opnieuw installeren op uw Chromebook.

Herstelmedium voor het herstelproces maken

Gebruik het Chromebook-herstelprogramma om een herstelmedium te maken.

Chrome OS opnieuw installeren

1. Wanneer het scherm 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd' wordt weergegeven, plaatst u het herstelmedium in de USB-poort of in de sleuf voor de SD-kaart van uw Chromebook.
  2. Het besturingssysteem wordt automatisch geïnstalleerd. Wanneer dit klaar is, wordt een bericht weergegeven dat u uw herstelmedium kunt verwijderen.
  3. Nadat u het herstelmedium heeft verwijderd, wordt de Chromebook automatisch opnieuw opgestart.
  4. Log in bij uw Chromebook.

Problemen oplossen

Ik heb de stappen gevolgd, maar ik kan mijn Chromebook niet herstellen.

Als u uw herstelmedium enige tijd geleden hebt gemaakt, bevat het mogelijk een oudere versie van Chrome OS. Probeer een nieuw herstelmedium te maken met het Chromebook-herstelprogramma.

Het bericht 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd' wordt niet weergegeven, maar ik wil mijn systeem opnieuw installeren

Als u uw besturingssysteem opnieuw wilt installeren, moet u eerst de herstelmodus openen.

Kies uw Chromebook-model in de onderstaande lijst om de herstelknop van uw Chromebook te vinden. Voer vervolgens de bovenstaande stappen uit om het besturingssysteem opnieuw te installeren. U heeft voor sommige apparaten mogelijk een speld of een paperclip nodig.

Als uw Chromebook hieronder niet wordt vermeld, gebruikt u de sneltoets Esc+Vernieuwen en houdt u de aan/uit-knop ingedrukt.

Het bericht 'Er is een onverwachte fout opgetreden' wordt weergegeven.

Er is mogelijk een probleem met de USB-flashdrive of de SD-kaart. Probeer een andere USB-stick of SD-kaart wanneer u het Chromebook-herstelprogramma gebruikt.

Ik heb mijn Chromebook hersteld, maar nu kan ik mijn USB-flashdrive of SD-kaart niet meer gebruiken.

Bekijk meer informatie over het gebruik van het Chromebook-herstelprogramma om uw USB-stick of SD-kaart te wissen zodat u deze opnieuw kunt formatteren.

Voer discussies met andere Chromies in Chromebook Central.