Download en fil

Du kan gemme en fil eller et billede på din computer eller enhed ved at downloade filen eller billedet. Filen gemmes på standardplaceringen for downloads.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Gå til det website, hvor du vil downloade filen.
  3. Gem filen:
    • De fleste filer: Klik på downloadlinket. Du kan også højreklikke på filen og vælge Gem som.
    • Billeder: Højreklik på billedet, og vælg Gem billede som.
    • Videoer: Hold markøren over videoen. Klik på Download . Hvis du ikke kan udføre denne handling, skyldes det, at videoens ejer eller hostingwebsitet forhindrer downloads.
    • PDF-filer: Højreklik på filen, og vælg Gem link som.
    • Websider: Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Flere værktøjer og derefter Gem side som.
  4. Vælg, hvor du vil gemme filen, hvis du bliver spurgt, og klik derefter på Gem.
    • Eksekverbare filer (.exe, .dll, .bat): Hvis du har tillid til filen, kan du klikke på Gem. Hvis du er i tvivl om indholdet af downloaden, skal du klikke på Afvis.
  5. Når du starter en download, vises ikonet Download i gang øverst til højre ud for adresselinjen. Når downloaden er fuldført, åbnes downloadbakken .
  6. Klik på Åbn ny for at åbne din fil.
    • Du kan også åbne filen ved at klikke på den.
Tips!
  • Hold markøren over filnavnet for at se ekstra handlinger som f.eks. Vis i mappe .
  • Hvis du downloader en fil, eller hvis du for nylig har downloadet en fil, vises downloadbakken . Filer, du har downloadet for nylig, vises til højre for adresselinjen.
  • Sådan får du vist alle downloads, hvis downloadbakken ikke er til højre for adresselinjen: Klik på Mere og derefter Downloads.
  • Du kan trække en downloadet fil til en anden mappe, et andet program eller website. Hvis du vil flytte en downloadet fil, skal du klikke på filen i downloadbakken og trække den til den ønskede placering.

Se, hvordan du retter fejl i forbindelse med fildownloads.

Skift dine standardtilladelser for downloads
Du kan vælge at tillade, at de websites, du besøger, kan downloade relaterede filer sammen.
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Sikkerhed og privatliv og derefter Indstillinger for websites.
  4. Klik på Yderligere tilladelser og derefter Automatiske downloads.
  5. Vælg den mulighed, du vil angive som standardindstilling.
Sæt en download på pause, eller annuller den
  1. Find filen download øverst til højre for at sætte den på pause eller annullere.
  2. Hold markøren over filnavnet.
  3. Klik på Pause , Genoptag , eller Annuller.
Se en liste over filer, du har downloadet
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Downloads.
    • Du kan åbne en fil ved at klikke på dens navn. Den åbnes derefter i det standardprogram på computeren, der bruges til denne filtype.
    • Du kan fjerne en download fra din historik ved at klikke på Fjern Fjern til højre for filen. Filen fjernes fra siden Downloads i Chrome, men ikke fra din computer.
Skift standardtilladelser for PDF-downloads
Du kan vælge, om PDF-filer skal downloades eller åbnes i Chrome, når du går til et website.
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Sikkerhed og privatliv og derefter Indstillinger for websites.
  4. Klik på Yderligere indstillinger for indhold og derefter PDF-dokumenter.
  5. Vælg den mulighed, du vil angive som standardindstilling.
Download en redigeret PDF-fil

Du kan redigere en PDF-fil online og derefter gemme den redigerede version på din computer.

1. Gå til en online PDF-formular.
  2. Udfyld PDF-formularen.
  3. Vælg Download og derefter Redigeret.

Tip! Du kan åbne den redigerede PDF-fil, du har gemt, og fortsætte med at redigere.

Skift destination for downloads

Du kan vælge en placering på din computer, hvor downloads skal gemmes som standard, eller vælge et specifikt sted for hver enkelt download.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Downloads.
  3. Juster indstillingerne for download:
    • Hvis du vil ændre standardplaceringen for downloads, skal du klikke på Skift og vælge, hvor dine filer skal gemmes.
    • Hvis du hellere vil vælge en specifik placering for hver enkelt download, skal du aktivere Spørg, hvor hver enkelt fil skal gemmes, inden download begynder.
Standarddestinationer for downloads

Hvis du ikke har ændret din standarddestination for downloads, gemmer Google Chrome downloadede filer følgende steder:

• Windows 10 eller nyere: \Users\<username>\Downloads [\Brugere\<brugernavn>\Downloads]
  • Mac: /Users/<username>/Downloads
  • Linux /home/<username>/Downloads