Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chrome on nopea selain, joka on saatavilla maksutta. Tarkista ennen lataamista, tukeeko Chrome käyttöjärjestelmääsi ja täyttääkö järjestelmäsi myös muut vähimmäisvaatimukset.

Chromen asentaminen

Windows
  1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
    • Jos valitset Tallenna, aloita asennus tekemällä jompikumpi näistä:
      • Kaksoisklikkaa latausta.
      • Valitse Avaa tiedosto.
  3. Jos sinulta kysytään, haluatko antaa sovelluksen tehdä muutoksia laitteeseesi, valitse Kyllä.
  4. Käynnistä Chrome:

Jos olet aiemmin käyttänyt toista selainta, esimerkiksi Internet Exploreria tai Safaria, voit tuoda asetuksesi Chromeen.

Chromen asentaminen ilman verkkoyhteyttä

Jos Chromen lataaminen Windows-tietokoneella ei onnistu, voit kokeilla alla olevaa vaihtoehtoista Chromen latauslinkkiä toisella tietokoneella.

1. Lataa internetiin yhteydessä olevalla tietokoneella vaihtoehtoinen Chromen asennusohjelma.
  2. Siirrä tiedosto tietokoneeseen, johon haluat asentaa Chromen.
  3. Avaa tiedosto ja asenna ohjelma näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.

Älä huolestu, jos päädyt samalle lataussivulle kuin ennenkin. Vaikka asennusohjelmat näyttävät samanlaisilta, näemme tietyn tagin avulla, mikä soveltuu sinulle parhaiten.

Kun olet ladannut tiedoston, voit lähettää sen toiselle tietokoneelle.

Mac
  1. Lataa asennustiedosto.
  2. Avaa tiedosto googlechrome.dmg.
  3. Etsi avautuvasta ikkunasta Chrome Chrome.
  4. Vedä Chrome Ohjelmat-kansioon.
    • Sinulta voidaan kysyä järjestelmänvalvojan salasanaa.
    • Jos et tiedä järjestelmänvalvojan salasanaa, vedä Chrome tietokoneen kohteeseen, johon voit tehdä muutoksia, kuten työpöydälle.
  5. Avaa Chrome.
  6. Avaa Finder.
  7. Valitse Google Chromen oikealla puolella olevasta sivupalkista Poista Irrota.
Linux

Käytä Chromen asentamiseen samaa ohjelmistoa, jolla asennat muita ohjelmia tietokoneellesi. Sinulta kysytään järjestelmänvalvojatilin salasanaa.

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Avaa paketti valitsemalla OK.
  3. Valitse Asenna paketti.

Google Chrome lisätään ohjelmanhallintajärjestelmääsi selaimen päivittämistä varten.

Chromebook
Chrome on esiasennettuna kaikissa uusissa Chromebookeissa. Katso, miten Chromebook otetaan käyttöön.

Chromen järjestelmävaatimukset

Windows

Chromen käyttäminen Windowsilla edellyttää seuraavia:

• Windows 10 tai uudempi
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE3-yhteensopiva suoritin
Mac

Chromen käyttäminen Macilla edellyttää seuraavia:

• macOS Catalina 10.15 tai uudempi
Linux

Chromen käyttäminen Linuxilla edellyttää seuraavia:

• 64-bittinen Ubuntu 18.04+, Debian 10+, openSUSE 15.2+ tai Fedora Linux 32+
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE3-yhteensopiva suoritin

Chrome-ongelmien korjaaminen

Chromen Wayland-ongelmien korjaaminen

Linuxin Chrome tukee nyt X11:n lisäksi myös Waylandia. Kun Chrome avataan Linuxissa, toinen näistä näyttöpalvelinprotokollista valitaan automaattisesti.

Miten Chrome on yhteydessä näyttöpalvelinprotokollaan
  • Chrome on yhteydessä näyttöpalvelinprotokollaan, jotta voit tehdä tiettyjä toimintoja. Jos sinulla on ongelmia seuraavanlaisten toimintojen kanssa Waylandissa, voit vaihtaa takaisin X11:een:
    • Vetäminen ja pudottaminen
    • Kopiointi ja liittäminen
    • Syöttö näppäimistöllä, hiirellä tai kosketuksella
  • Wayland rajoittaa esimerkiksi seuraavia toimintoja Chromessa:
    • Välilehtien vetäminen käyttää yksinkertaistettuja esikatselun pikkukuvia.
    • Ikkunaa ei voi sijoittaa tiettyyn kohtaan näytöllä.
Valitun Chromen automaattisen näyttöpalvelinprotokollan ohittaminen

Selaimesta:

1. Avaa chrome://flags
  2. Valitse #ozone-platform-hint-arvoksi X11 tai Wayland

Komentoriviltä:

1. Siirry komentoriville
  2. Käynnistä Chrome:
    • X11: --ozone-platform=x11
    • Wayland: --ozone-platform=wayland

Chromen asentaminen ei onnistu S-tilan vuoksi

Jos et voi asentaa Chromea Windows-tietokoneelle, tietokoneesi voi olla S-tilassa. Jos haluat ladata ja asentaa Chromen, lue lisää S-tilasta poistumisesta. Voit myös katsoa, miten Chromen asennusongelmia korjataan.

Muita lähteitä