Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chrome on nopea ja maksuton verkkoselain. Tarkista ennen lataamista, tukeeko Chrome käyttöjärjestelmääsi ja täyttääkö järjestelmäsi myös muut vähimmäisvaatimukset.

Chromen asentaminen Windowsilla

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
  3. Jos valitsit Tallenna, kaksoisklikkaa ladattua tiedostoa, niin asennus alkaa.
  4. Käynnistä Chrome:
    • Windows 7: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis.
    • Windows 8 ja 8.1: Tervetuloa-ruutu avautuu. Valitse oletusselain klikkaamalla Seuraava.
    • Windows 10: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Sitten voit tehdä Chromesta oletusselaimesi.

Jos olet aiemmin käyttänyt toista selainta, esimerkiksi Internet Exploreria tai Safaria, voit tuoda asetuksesi Chromeen.

Chromen asentaminen offline-tilassa

Jos Chromen lataaminen Windows-tietokoneella ei onnistu, voit kokeilla alla olevaa vaihtoehtoista Chromen latauslinkkiä toisella tietokoneella.

1. Lataa internetiin yhteydessä olevalla tietokoneella vaihtoehtoinen Chromen asennusohjelma.
  2. Siirrä tiedosto tietokoneeseen, johon haluat asentaa Chromen.
  3. Avaa tiedosto ja asenna ohjelma näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.

Älä huolestu, jos päädyt samalle lataussivulle kuin ennenkin. Vaikka asennusohjelmat näyttävät samanlaisilta, näemme tietyn tagin avulla, mikä soveltuu sinulle parhaiten.

Kun olet ladannut tiedoston, voit lähettää sen toiseen tietokoneeseen.

Chromen asentaminen Macilla

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Avaa tiedosto Google Chrome.dmg.
  3. Etsi avautuvassa ikkunassa Chrome Chrome.
  4. Vedä Chrome Ohjelmat-kansioon.
    • Sinulta voidaan kysyä järjestelmänvalvojan salasanaa.
    • Jos et tiedä järjestelmänvalvojan salasanaa, vedä Chrome tietokoneen kohteeseen, johon voit tehdä muutoksia, kuten työpöydälle.
  5. Avaa Chrome.
  6. Avaa Finder.
  7. Valitse Google Chromen oikealla puolella olevasta sivupalkista Poista Poista.

Chromen asentaminen Linuxilla

Käytä Chromen asentamiseen samaa ohjelmistoa, jolla asennat muita ohjelmia tietokoneellesi. Sinulta kysytään järjestelmänvalvojatilin salasanaa.

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse OK, niin paketti avataan.
  3. Valitse Asenna paketti.

Google Chrome lisätään ohjelmanhallintajärjestelmääsi selaimen päivittämistä varten.

Tuetut käyttöjärjestelmät ja niiden vähimmäisvaatimukset

Windows

Chromen käyttäminen Windowsilla edellyttää seuraavia:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 tai uudempi
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin
Mac

Chromen käyttäminen Macilla edellyttää seuraavia:

• OS X Mavericks 10.9 tai uudempi
Linux

Chromen käyttäminen Linuxilla edellyttää seuraavia:

• 64-bittinen Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.3+ tai Fedora Linux 24+
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin

Chrome-ongelmien korjaaminen

Aiheeseen liittyviä artikkeleita