Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chrome on nopea ja maksuton verkkoselain.

Google Chromen lataaminen

Lataa Chrome Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneille.

Chromen asentaminen

Asenna Chrome verkon selaamista varten. Voit myös asentaa Chromen uudelleen, jos haluat korjata Flashiin, laajennuksiin, hakukoneeseen, ponnahdusikkunoihin tai Chrome-päivityksiin liittyviä ongelmia. Klikkaa alla olevia kohtia, jos haluat oppia asentamaan Chromen erityyppisille tietokoneille.

Windows

Näin asennat Chromen käyttäjätilillesi:

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
  3. Jos valitsit Tallenna, aloita asennusprosessi kaksoisklikkaamalla asennustiedostoa. Etusivun asetukset ja selainhistoria tuodaan automaattisesti puolestasi.
  4. Käynnistä Chrome:
    • Windows 7: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis.
    • Windows 8 ja 8.1: Kun Tervetuloa-ruutu avautuu, valitse oletusselain klikkaamalla Seuraava.
    • Windows 10: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Sitten voit tehdä Chromesta oletusselaimesi.
Mac
  1. Lataa näköistiedosto.
  2. Avaa tiedosto Google Chrome.dmg.
  3. Etsi avautuvasta ikkunasta Chrome-kuvake Chrome-sovellus. Vedä se Sovellukset-kansioon. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, sinulta pyydetään todennusta. Jos todentaminen ei onnistu, vedä kuvake sellaiseen tietokoneesi sijaintiin, johon sinulla on oikeudet, esimerkiksi työpöydälle.
  4. Avaa Chrome. Etusivun asetukset ja selainhistoria tuodaan automaattisesti puolestasi.
  5. Avaa Finder.
  6. Valitse Google Chromen oikealla puolella olevasta sivupalkista Poista .
Linux

Käytä Chromen asentamiseen samaa ohjelmistoa, jolla asennat muita ohjelmia tietokoneellesi. Varmista ensin, että sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

1. Lataa asennustiedosto
  2. Avaa paketti klikkaamalla OK.
  3. Valitse Asenna paketti.
  4. Google Chrome lisää ohjelmatietonsa ohjelmanhallintajärjestelmääsi, jotta selain voidaan pitää päivitettynä.

Järjestelmävaatimusten katseleminen

Lue tietoja Chromen asennuksen ja käyttämisen laitevaatimuksista.

Windows

Chromen käyttäminen Windowsilla edellyttää seuraavia:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 tai uudempi
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin

Mac

Chromen käyttäminen Macilla edellyttää seuraavia:

• OS X Mavericks 10.9 tai uudempi

Linux

Chromen käyttäminen Linuxilla edellyttää seuraavia:

• 64-bittinen Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.1+ tai Fedora Linux 21+
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin

Chromen asennusongelmien korjaaminen

Lue ohjeet Chromen asennusongelmien korjaamiseen. Katso myös, miten voit korjata verkkosivustot, jotka eivät lataudu.