Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chromen lataaminen

Google Chrome on maksuton verkkoselain. Voit ladata sen klikkaamalla jotain alla olevista linkeistä:

Chromen asentaminen

Asenna Chrome, jos haluat nopean ja ilmaisen verkkoselaimen. Voit myös asentaa Chromen uudelleen, jos haluat korjata Flashiin, laajennuksiin, hakukoneeseen, ponnahdusikkunoihin tai Chrome-päivityksiin liittyviä ongelmia. Klikkaa alla olevia kohtia, jos haluat oppia asentamaan Chromen eri laitteille.

Windows

Näin asennat Chromen käyttäjätilillesi:

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
  3. Jos valitsit Tallenna, aloita asennusprosessi kaksoisklikkaamalla asennustiedostoa. Etusivun asetukset ja selainhistoria tuodaan automaattisesti puolestasi.
  4. Käynnistä Chrome:
    • Windows 7: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis.
    • Windows 8 ja 8.1: Kun Tervetuloa-ruutu avautuu, valitse oletusselain klikkaamalla Seuraava.
    • Windows 10: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Sitten voit tehdä Chromesta oletusselaimesi.
Mac
  1. Lataa näköistiedosto.
  2. Avaa tiedosto Google Chrome.dmg.
  3. Etsi avautuvasta ikkunasta Chrome-kuvake Chrome logo. Vedä se Sovellukset-kansioon. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, sinulta pyydetään todennusta. Jos todentaminen ei onnistu, vedä kuvake sellaiseen tietokoneesi sijaintiin, johon sinulla on oikeudet, esimerkiksi työpöydälle.
  4. Avaa Chrome. Etusivun asetukset ja selainhistoria tuodaan automaattisesti puolestasi.
  5. Avaa Finder.
  6. Valitse Google Chromen oikealla puolella olevasta sivupalkista Poista .
Linux

Käytä Chromen asentamiseen samaa ohjelmistoa, jolla asennat muita ohjelmia tietokoneellesi. Varmista ensin, että sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

1. Lataa asennustiedosto
  2. Avaa paketti klikkaamalla OK.
  3. Valitse Asenna paketti.
  4. Google Chrome lisää ohjelmatietonsa ohjelmanhallintajärjestelmääsi, jotta selain voidaan pitää päivitettynä.
Android-puhelin tai ‑tabletti

Chrome Androidille on saatavilla puhelimille ja tableteille, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.1 (Jelly Bean) tai uudempi. Jos laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), voit käyttää Chromen versiota 42 ja sitä vanhempia julkaisuja. Et kuitenkaan voi päivittää Chromea.

1. Avaa Chrome Androidille ‑sivu Play Kaupassa.
  2. Valitse Asenna.
  3. Kosketa Hyväksy ja lataa.
  4. Voit aloittaa internetin selaamisen siirtymällä aloitusnäytölle tai Kaikki sovellukset ‑sivulle ja koskettamalla Chrome-kuvaketta Chrome logo.
iPhone ja iPad

Tarkista ensin järjestelmävaatimukset. Chrome iOS-laitteille on saatavilla iPad- / iPhone- / iPod Touch ‑laitteille, jotka käyttävät iOS 9 ‑käyttöjärjestelmää tai uudempaa kaikilla kielillä, joita Applen App Store tukee.

1. Siirry laitteesi Chromella Apple App Store ‑sivulle.
  2. Valitse Ilmaiset.
  3. Valitse Asenna sovellus.
  4. Anna Apple ID ‑salasanasi ja valitse OK.
  5. Kun asennus on valmis, avaa sovellus koskettamalla Chrome-kuvaketta Chrome logo aloitusnäytöllä.

Järjestelmävaatimusten katseleminen

Lue tietoja Chromen asennuksen ja käyttämisen laitevaatimuksista.

Windows
Chromen käyttäminen Windowsilla edellyttää seuraavia:
  • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 tai uudempi
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin
Mac

Chromen käyttäminen Macilla edellyttää seuraavia:

• OS X Mavericks 10.9 tai uudempi

Linux

Chromen käyttäminen Linuxilla edellyttää seuraavia:

• 64-bittinen Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.1+ tai Fedora Linux 21+
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin

Chromen asennusongelmien korjaaminen

Lue ohjeet Chromen asennusongelmien korjaamiseen. Katso myös, miten voit korjata verkkosivustot, jotka eivät lataudu.