Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chromen lataaminen

Google Chrome on maksuton verkkoselain. Voit ladata sen klikkaamalla jotain alla olevista linkeistä:

Chromen asentaminen ja järjestelmävaatimusten tarkistaminen

Asenna Chrome, jos haluat nopean ja ilmaisen verkkoselaimen. Voit myös asentaa Chromen uudelleen, jos haluat korjata Flashiin, laajennuksiin, hakukoneeseen, ponnahdusikkunoihin tai Chrome-päivityksiin liittyviä ongelmia. Klikkaa alla olevia kohtia, jos haluat oppia asentamaan Chromen eri laitteille.

Windows

Näin asennat Chromen käyttäjätilillesi:

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
  3. Jos valitsit Tallenna, aloita asennusprosessi kaksoisklikkaamalla asennustiedostoa. Etusivun asetukset ja selainhistoria tuodaan automaattisesti puolestasi.
  4. Käynnistä Chrome:
    • Windows 7/Vista: Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis.
    • Windows 8: Kun Tervetuloa-ruutu avautuu, valitse oletusselain klikkaamalla Seuraava. Jos valitset Google Chromen, se käynnistyy Windows 8 ‑sovelluksena aloitusnäytöltä.

Järjestelmävaatimukset

Google Chromen käyttöön tarvitaan seuraavat:

• Windows XP Service Pack 2+, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 tai Windows 10
    Huom. Windows XP:n ja Vistan tuki päättyy pian. Lisätietoja
  • Intel Pentium 4 tai uudempi SSE2-yhteensopiva suoritin
  • 350 Mt vapaata tallennustilaa
  • 512 Mt RAM-muistia

Mac
  1. Lataa asennustiedosto
  2. Avaa tiedosto Google Chrome.dmg.
  3. Etsi avautuvasta ikkunasta Chrome-kuvake Chrome logo. Vedä se sovelluskansioon. Etusivun asetukset ja selainhistoria tuodaan automaattisesti puolestasi.
    Huom. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, vedä kuvake sijaintiin, jonka käyttöoikeudet sinulla on, esimerkiksi työpöydälle.
  4. Etsi Dock ja vedä Google Chrome ‑näköistiedosto poistokuvakkeeseen .

Järjestelmävaatimukset

Google Chromen käyttöön tarvitaan seuraavat:

• Mac OS X 10.6 tai uudempi
    Huom. Mac OS X 10.6:n, 10.7:n ja 10.8:n tuki päättyy pian. Lisätietoja
  • 64-bittinen Intel-suoritin
  • 350 Mt vapaata tallennustilaa
  • 512 Mt RAM-muistia

Linux

Käytä Chromen asentamiseen samaa ohjelmistoa, jolla asennat muita ohjelmia tietokoneellesi. Varmista ensin, että sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

1. Lataa asennustiedosto
  2. Avaa paketti klikkaamalla OK.
  3. Klikkaa Asenna paketti.
  4. Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Google Chrome lisää ohjelmatietonsa ohjelmanhallintajärjestelmääsi, jotta selain voidaan pitää päivitettynä.

Järjestelmävaatimukset

Huom. 32-bittistä Linuxia, Ubuntu 12.04:ää (Precise) ja Debian 7:ää (Wheezy) ei enää tueta maaliskuusta 2016 alkaen.

Google Chromen käyttöön tarvitaan seuraavat:

• Ubuntu 12.04+, Debian 7+, openSUSE 13.1+ tai Fedora Linux 21
  • Intel Pentium 4 -suoritin tai uudempi
  • 350 Mt vapaata tallennustilaa
  • 512 Mt RAM-muistia

Android-puhelin tai ‑tabletti

Chrome Androidille on saatavilla puhelimille ja tableteille, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.1 (Jelly Bean) tai uudempi. Jos laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), voit käyttää Chromen versiota 42 ja sitä vanhempia julkaisuja. Et kuitenkaan voi päivittää Chromea.

1. Avaa Chrome Androidille ‑sivu Play Kaupassa.
  2. Valitse Asenna.
  3. Valitse Hyväksy ja lataa.
  4. Voit aloittaa internetin selaamisen koskettamalla Chrome-kuvaketta Chrome logo etusivulla tai Kaikki sovellukset ‑sivulla.
iPhone ja iPad

Tarkista ensin järjestelmävaatimukset. Chrome iOS-laitteille on saatavilla iPad- / iPhone- / iPod Touch ‑laitteille, jotka käyttävät iOS 9 ‑käyttöjärjestelmää tai uudempaa kaikilla kielillä, joita Applen App Store tukee.

1. Siirry laitteesi Chromella Apple App Store ‑sivulle.
  2. Valitse Ilmaiset.
  3. Valitse Asenna sovellus.
  4. Anna Apple ID ‑salasanasi ja valitse OK.
  5. Avaa Chrome.
  6. Kun asennus on valmis, avaa sovellus koskettamalla Chrome-kuvaketta Chrome logo aloitusnäytöllä.

Chromen asennusongelmien korjaaminen

Lue ohjeet Chromen asennusongelmien korjaamiseen. Katso myös, miten voit korjata verkkosivustot, jotka eivät lataudu.