Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chrome on ilmainen verkkoselain, joka asentuu hetkessä.

Lataa Google Chrome

Katso vaiheittaiset ohjeet

Windows

Voit asentaa Chromen käyttäjätiliisi seuraavasti. Asennusprosessin aikana sinulle voidaan tarjota vaihtoehtoa asentaa selain kaikille tietokoneen käyttäjätileille. Jos vaihtoehtoa ei tarjota, tutustu Chromen asentamiseen useille käyttäjätileille.

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Valitse pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
  3. Jos olet tallentanut asennusohjelman, aloita asennus kaksoisklikkaamalla asennustiedostoa. Etusivuasetuksesi ja selainhistoriasi tuodaan oletusselaimestasi automaattisesti.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Chrome -ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Kun Chrome käynnistyy ensimmäisen kerran, näet viestin, jossa kerrotaan, että voit tehdä Google-hakuja suoraan osoitepalkista. Palkki tunnetaan myös nimellä omniboxi. Jos haluat vaihtaa oletushakukonettasi, klikkaa Vaihda.

Hakukoneen valinta

Windows 8
    Kun Tervetuloa-ruutu avautuu, valitse oletusselain klikkaamalla Seuraava. Jos valitset Google Chromen, se käynnistyy Windows 8 -sovelluksena aloitusnäytöltä.

Onko Chromen asennuksessa tai käynnistämisessä ongelmia? Katso vianetsintäohjeet

Mac

1. Lataa asennustiedosto
  2. Avaa tiedosto Google Chrome.dmg sen latauduttua.
  3. Vedä avautuvassa ikkunassa Chrome-kuvake alla olevaan Ohjelmat-kansioon. Chrome asennetaan kaikkiin tietokoneesi käyttäjätileihin. Etusivuasetuksesi ja selainhistoriasi tuodaan oletusselaimestasi automaattisesti.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, vedä kuvake sijaintiin, jonka käyttöoikeudet sinulla on, esimerkiksi työpöydälle. Chrome asennetaan vain sinun käyttäjätiliisi.

4. Kun avaat selaimen ensimmäisen kerran, Finder pyytää sinua varmistamaan, että haluat avata internetistä ladatun sovelluksen. Jatka klikkaamalla Avaa.
  5. Näet viestin, jossa kerrotaan, että voit tehdä Google-hakuja suoraan osoitepalkista. Palkki tunnetaan myös nimellä omniboxi. Jos haluat vaihtaa oletushakukonettasi, klikkaa Vaihda.

Hakukoneen valinta

6. Poista Google Chrome -levykuva työpöydältä vetämällä sen kuvake Dock-palkin Eject-kuvakkeen päälle. (Varmista, että vedät levykuvan, et Google Chromen sovelluskuvaketta.)

Linux

Suosittelemme asentamaan Chromen koneesi paketinhallintajärjestelmän kautta. Voit myös kopioida ohjelman käyttäjähakemistoon ja käynnistää sen ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia. Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet asennuksen aikana.

1. Lataa asennustiedosto
  2. Avaa paketti klikkaamalla OK.
  3. Aloita Chromen asennus klikkaamalla Asenna paketti.
  4. Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Kun Chrome käynnistyy ensimmäisen kerran, näet viestin, jossa kerrotaan, että voit tehdä Google-hakuja suoraan osoitepalkista. Palkki tunnetaan myös nimellä omniboxi. Jos haluat vaihtaa oletushakukonettasi, klikkaa Vaihda.

Hakukoneen valinta

Voit avata selaimen siirtymällä kohtaan Sovellukset > Internet > Google Chrome. Google Chrome lisää tietovarastonsa paketinhallintajärjestelmääsi, jotta selain voidaan pitää päivitettynä.

Muista katsoa lisätietoja Google Chromen käytöstä Aloitusoppaasta.