Google Chromen lataaminen ja asentaminen

Google Chrome on ilmainen verkkoselain, joka asentuu hetkessä. Se on saatavilla Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneille. Lisäksi Google Chrome voidaan asentaa myös Android- ja iOS-laitteille.

Google Chromen lataaminen

Google Chromen asentaminen tietokoneelle

Windows

Voit asentaa Chromen käyttäjätiliisi seuraavasti. Asennusprosessin aikana sinulle voidaan tarjota vaihtoehtoa asentaa selain kaikille tietokoneen käyttäjätileille. Jos vaihtoehtoa ei tule näkyviin, voit katsoa ohjeet Chromen asentamiseen useille käyttäjätileille.

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Klikkaa pyydettäessä Suorita tai Tallenna.
  3. Jos olet tallentanut asennusohjelman, aloita asennus kaksoisklikkaamalla asennustiedostoa. Kotisivu- ja selainhistoria-asetuksesi tuodaan automaattisesti oletusselaimestasi.
  4. Windows 7 / Vista / XP
    Chrome -ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Kun Chrome käynnistyy ensimmäisen kerran, näet viestin, jossa kerrotaan, että voit tehdä Google-hakuja suoraan osoitepalkista. Palkki tunnetaan myös nimellä omniboxi. Jos haluat vaihtaa oletushakukonetta, klikkaa Vaihda.

Valitse hakukone

Windows 8
    Kun Tervetuloa-ruutu avautuu, valitse oletusselain klikkaamalla Seuraava. Valitse Google Chrome, niin se käynnistetään Windows 8 -sovelluksena AloitusnäytöltäStart Screen.

Onko Chromen asennuksessa tai käynnistämisessä ongelmia? Tutustu vianetsintäohjeisiin.

Mac
  1. Lataa asennustiedosto.
  2. Avaa tiedosto Google Chrome.dmg sen latauduttua.
  3. Vedä avautuvassa ikkunassa Chrome-kuvake alla olevaan Ohjelmat-kansioon. Chrome asennetaan kaikkiin tietokoneesi käyttäjätileihin. Kotisivu- ja selainhistoria-asetuksesi tuodaan automaattisesti oletusselaimestasi.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, vedä kuvake sellaiseen tietokoneesi sijaintiin, johon sinulla on oikeudet, esimerkiksi työpöydälle. Chrome asennetaan vain käyttäjätilillesi.

4. Kun avaat selaimen ensimmäisen kerran, Finder pyytää sinua vahvistamaan, että haluat avata internetistä ladatun sovelluksen. Jatka klikkaamalla Avaa.
  5. Näet viestin, jossa kerrotaan, että voit tehdä Google-hakuja suoraan osoitepalkista. Palkki tunnetaan myös nimellä omniboxi. Jos haluat vaihtaa oletushakukonetta, klikkaa Vaihda.

Valitse hakukone

6. Poista Google Chrome -levykuva työpöydältä vetämällä sen kuvake Dock-palkin Eject-kuvakkeen päälle. (Varmista, että vedät levykuvan etkä Google Chromen sovelluskuvaketta.)
Linux

Suosittelemme asentamaan Chromen järjestelmän alkuperäisen pakettien hallintajärjestelmän avulla, mutta voit myös kopioida ohjelman paikalliseen käyttäjähakemistoon ja käyttää sitä ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia. Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet asennuksen aikana.

1. Lataa asennustiedosto.
  2. Avaa paketti klikkaamalla OK.
  3. Aloita Chromen asennus klikkaamalla Asenna paketti.
  4. Chrome-ikkuna avautuu, kun asennus on valmis. Kun Chrome käynnistyy ensimmäisen kerran, näet viestin, jossa kerrotaan, että voit tehdä Google-hakuja suoraan osoitepalkista. Palkki tunnetaan myös nimellä omniboxi. Jos haluat vaihtaa oletushakukonetta, klikkaa Vaihda.

Valitse hakukone

Voit avata selaimen valitsemalla Sovellukset > Internet > Google Chrome. Google Chrome lisää tietovarastonsa paketinhallintajärjestelmääsi, jotta selain voidaan pitää päivitettynä.

Katso Aloitusoppaasta lisätietoja Google Chromen käytöstä.

Järjestelmävaatimukset

Suosittelemme seuraavia järjestelmävaatimuksia parhaan suorituskyvyn takaamiseksi:

Windows-vaatimukset Mac-vaatimukset Linux-vaatimukset
Käyttöjärjestelmä
  • Windows XP Service Pack 2+
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows 8
Mac OS X 10.6 tai uudempi Ubuntu 12.04+
Debian 6+
OpenSuSE 12.2+
Fedora Linux 17
Suoritin Intel Pentium 4 tai uudempi Intel Intel Pentium 4 tai uudempi
Vapaata tallennustilaa 350 Mt
RAM-muistia 512 Mt