Kameran ja mikrofonin käyttö

Voit käyttää kameraa ja mikrofonia sivustoilla Chromen kautta.

Tärkeää: Adobe ei enää tue Flash Player ‑laajennusta vuonna 2021. Flash-sisältö (audio tai video) ei enää toimi missään Chromen versiossa. Lue lisää Chrome-blogista.

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Avaa sivusto, joka haluaa käyttää mikrofonia ja kameraa.
  3. Valitse kehotteesta Salli tai Estä.
    • Sallitut sivustot: Sivustot voivat aloittaa nauhoittamisen ollessasi sivustolla. Sivusto ei voi aloittaa nauhoittamista, jos käytät toista Chrome-välilehteä tai sovellusta.
    • Estetyt sivustot: Jotkin sivustot eivät toimi, jos estät ne. Et voi esimerkiksi liittyä videokonferenssiin.

Sivuston kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden muuttaminen

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset ja sitten Kamera tai Mikrofoni.
  4. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.
    • Tarkista estetyt ja sallitut sivustot.
    • Poikkeuksen tai luvan poistaminen: Valitse sivuston oikealta puolelta Poista Poista .
    • Aiemmin estetyn sivuston salliminen: Valitse Ei sallittu ‑kohdasta sivuston nimi ja vaihda kamera- tai mikrofoniluvaksi Salli.

Jos käytät Chrome-laitetta töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi määrittää kamera- ja mikrofoniasetukset puolestasi. Siinä tapauksessa et voi muuttaa asetuksia näillä ohjeilla. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.

Lupien myöntäminen tietokoneen asetuksista
Chrome saattaa pyytää lupaa kameran tai mikrofonin käyttöön. Jos haluat käyttää kameraa tai mikrofonia Chromessa:
  1. Valitse valintaikkunasta Avaa asetukset.
  2. Kameran tai mikrofonin käyttöluvan myöntäminen:
    • Kamera: Valitse Kamera ja sitten valitse Google Chrome ‑valintaruutu.
    • Mikrofoni: Valitse Mikrofoni ja sitten valitse Google Chrome ‑valintaruutu.
  3. Tietokone saattaa kysyä, haluatko lopettaa muutosten tallentamiseksi. Jos haluat tallentaa muutokset, valitse Lopeta nyt.
Oletusmikrofonin valitseminen

Voit valita eri sivustoilla käytettävän oletusmikrofonin.

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset ja sitten Mikrofoni.
  4. Valitse oletusmikrofoni klikkaamalla alanuolta Alanuoli.

Mikrofonin ongelmien korjaaminen

Jos mikrofonisi ei toimi, kokeile näitä ohjeita:

Vaihe 1: Varmista, ettei mykistys ole päällä

Jos käytät kuulokemikrofonia, varmista, että johdon mykistyspainike ei ole päällä. Varmista myös, ettei mykistys ole päällä sivustolla (esim. Google Meet tai Skype).

Vaihe 2: Tarkista järjestelmän asetukset

Varmista, että mikrofoni on oletusnauhoituslaite ja nauhoitttamisen äänitasot on määritetty oikein:

Vaihe 3: Ota yhteyttä valmistajaan

Jos ongelmat eivät ratkea, ota yhteyttä mikrofonin valmistajaan.

Kameran ongelmien korjaaminen

Vaihe 1: Tarkista sivustoluvat Chromessa

Varmista, että kameran käyttö on sallittu haluamallasi sivustolla. Voit sallia kamerasi käytön kaikille sivustoille tai vain sille, jolla olet.

Lue lisää sivustojen käyttöluvista.

Vaihe 2: Tarkista järjestelmän asetukset

Varmista, että valitset oikean kameran ja että asetukset ovat oikein:

Vaihe 3: Ratkaise Google Meetin ongelmia

Jos sinulla on ongelmia, katso ohjeet Google Meetin ongelmien ratkaisuun.

Vaihe 4: Käynnistä puhelu ja tietokone uudelleen

1. Poistu videokeskustelusta ja liity siihen uudelleen.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen.

Vaihe 5: Yhteydenotto valmistajaan

Ota yhteyttä kameran valmistajaan.