Chromen käyttäminen useilla profiileilla

Kun käytät profiileja, voit pitää kirjanmerkit, historian, salasanat ja muut Chromen tiedot ja asetukset erillään.

Profiileista on hyötyä, kun haluat

• jakaa tietokoneen muiden käyttäjien kanssa
  • erotella tilejä, esimerkiksi pitää työprofiilin ja henkilökohtaisen tilin erillään.

Muiden näkemät tiedot jaetussa Chromessa

Jaa laitteesi vain luotettavien ihmisten kanssa. Jos joku muu käyttää laitettasi, hän voi käyttää laitteen kaikkia Chrome-profiileja. Jos käyttäjä avaa Chrome-profiilisi, hän näkee esimerkiksi käyttämäsi verkkosivustot.

Uuden profiilin lisääminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Valitse Lisää.
  4. Jos valitset Google-tilillesi synkronoinnin, profiilisi nimi on automaattisesti tilisi nimi.
  5. Valitse nimi, kuva ja väriteema.

Jos laitat Chromen synkronoinnin päälle uuden profiilin Google-tilillä, kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut asetukset synkronoituvat automaattisesti.

Käytätkö Chromebookia? Voit jakaa Chromebookin muiden kanssa lisäämällä heidät Chromebookillesi.

Toiseen profiiliin vaihtaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Valitse profiili, johon haluat vaihtaa.

Käytätkö Chromebookia? Voit käyttää Chromebookilla useita tilejä yhtä aikaa.

Nimen, kuvan tai värin vaihtaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili
  3. Valitse Muut profiilit ‑kohdan vierestä Ylläpidä profiileja Hallinnoi käyttäjiä
  4. Valitse muokattavan profiilin oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
  5. Lisää uusi nimi tai valitse uusi kuva tai väriteema. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Profiilin poistaminen

Tärkeää: Kun poistat profiilin Chromesta, profiilin kirjanmerkit, historia, salasanat ja muut asetukset poistetaan tietokoneelta.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Valitse Muut profiilit ‑kohdan vierestä Ylläpidä profiileja Hallinnoi käyttäjiä
  4. Vie kohdistin poistettavan profiilin kohdalle.
  5. Valitse profiilin oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
  6. Vahvista valitsemalla Poista.

Muita lähteitä