Chromen kieliasetusten muuttaminen ja verkkosivujen kääntäminen

Voitmuuttaa Chromen kieliasetusta ja määrittää Chromen kääntämään verkkosivuja puolestasi.

Verkkosivujen kääntäminen Chromessa

Jos et ymmärrä sivun kieltä, voit kääntää sen Chromessa.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry vieraskieliselle verkkosivulle.
  3. Valitse alareunasta kieli, jolle haluat kääntää tekstin.
    • Jos haluat vaihtaa oletuskielen, valitse Lisää Lisää ja sitten Lisää kieliä ja haluamasi kieli.
  4. Chrome kääntää verkkosivun tämän kerran.
    • Jos haluat aina kääntää tällä kielellä kirjoitetut sivut, valitse Lisää Lisää ja sitten Käännä aina kielellä [kieli] kirjoitetut sivut.

Eikö onnistu? Kokeile päivittää verkkosivu. Jos et edelleenkään voi valita Käännä-toimintoa, kyseistä kieltä ei ehkä voi kääntää.

Kääntämisen oletusasetusten muuttaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena kääntämään sivut, joiden kieltä et ymmärrä.

Kaikkien osaamiesi kielten lisääminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Kielet ja sitten Lisää kieli.
  4. Valitse osaamasi kielet.
  5. Voit järjestellä kieliä vetämällä ja pudottamalla. Monella kielellä kirjoitetut sivustot näkyvät kieliasetustesi mukaisesti ensimmäisellä saatavilla olevalla kielellä.

Huom. Jos valitsit kielen kohdalta Älä koskaan käännä, kieli näkyy täällä.

Kääntämisen käytöstä poistaminen

Voit valita, tarjoaako Chrome verkkosivustojen kääntämistä.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Kielet.
  4. Poista käytöstä Tarjoa käännöstä muunkielisille sivuille.

Kielen Käännä aina ‑valinnan kumoaminen

Voit muuttaa käännösasetuksia, jos muutat mieltäsi kielen kääntämisestä aina.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry tämänkieliselle verkkosivulle. Sivun kääntäminen alkaa automaattisesti.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten ja poista valinta kohdasta Käännä tämä kieli aina.