Mainosyksityisyys Chromessa

Chrome pyrkii suojaamaan sinua ja huolehtimaan yksityisyydestäsi selaamisen aikana. Uudet ominaisuudet auttavat suojaamaan henkilöllisyyttäsi, ja niiden avulla voit vaikuttaa enemmän siihen, miten mainostajat valitsevat sinulle näytettävät mainokset. Uudet ominaisuudet otetaan käyttöön vaiheittain tietokoneilla ja Android-laitteilla.

Chrome havaitsee kiinnostuksen kohteet käyttämiesi sivustojen perusteella ja sen mukaan, miten usein käyt niillä. Sivustot voivat myös tallentaa Chromeen tietoja kiinnostuksen kohteistasi. Kun jatkat selaamista, Chromea saatetaan pyytää jakamaan tallennettuja tietoja mainosaiheista tai sivuston ehdottamista mainoksista, jotta mainoskokemusta voidaan personoida. Mainostulosten mittaamiseksi sivustoille ja sovelluksille voidaan jakaa rajoitetusti tietyntyyppistä dataa.

Voit milloin tahansa poistaa nämä ominaisuudet käytöstä Chromen asetuksissa. Mainoksia voidaan personoida sinulle näiden asetusten ja avaamiesi sivustojen käytäntöjen perusteella.

Mainosyksityisyysasetusten muokkaaminen

1. Avaa Chrome laitteellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Mainosyksityisyys.
  4. Valitse mainosominaisuus, jonka haluat laittaa päälle tai pois päältä.
Mainosaiheiden muuttaminen

Personoidakseen mainoskokemusta Chrome havaitsee kiinnostuksen kohteesi käyttämiesi sivustojen perusteella ja sen mukaan, miten usein käyt niillä. Chrome voi jakaa sivustoille enintään kolme aihetta kerrallaan. Voit estää aiheet, joita et halua jakaa sivustoille. Kun estät aiheen, Chrome ei jaa sitä uudelleen, mutta saatat silti nähdä aiheeseen liittyviä mainoksia. Yksityisyytesi suojaamiseksi Chrome poistaa automaattisesti yli neljä viikkoa vanhat kiinnostuksen kohteet.

Näin estät aiheen:

1. Avaa Chrome laitteellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Mainosyksityisyys ja sitten Mainosaiheet.
  4. Valitse estettävät aiheet Omat aiheesi ‐kohdasta.

Vinkkejä:

• Voi kulua jonkin aikaa, ennen kuin viimeaikaiseen selaushistoriaan perustuva aihelista tulee näkyviin. Et välttämättä näe aihelistaa, jos käyttämäsi sivustot eivät ole ottaneet tätä ominaisuutta käyttöön.
  • Kun olet sivustolla, voit tarkistaa, onko Chrome jakanut kiinnostuksen kohteita sivustolle. Valitse osoitepalkista Näytä sivuston tiedot Default (Secure) ja sitten Mainosyksityisyys.
Sivuston ehdottamien mainosten ylläpitäminen

Sivustot voivat auttaa personoidun mainoskokemuksen tarjoamisessa suosittelemalla ja tallentamalla sinua mahdollisesti kiinnostavia aiheita koskevia mainosehdotuksia. Kun jatkat selaamista, saatat nähdä aiheeseen liittyvien sivustojen ehdotuksiin perustuvia mainoksia. Chrome poistaa automaattisesti yli 30 päivää vanhat ehdotukset, mutta ne voivat taas näkyä, jos käyt sivustolla uudelleen.

Jos et halua sivuston ehdottavan mainoksia, voit estää sen ehdotukset. Estämisen jälkeen kaikki mainosehdotusdata poistetaan. Estetyt sivustot eivät enää tallenna mainosehdotuksia Chromeen, mutta saatat silti nähdä niihin liittyviä mainoksia.

Näin voit estää sivustoja:

1. Avaa Chrome laitteellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Mainosyksityisyys ja sitten Sivuston ehdottamat mainokset.
  4. Estä sivusto Sivustot-kohdassa.

Vinkkejä:

• Voi kulua jonkin aikaa, ennen kuin viimeaikaiseen selaushistoriaan perustuva sivustolista tulee näkyviin. Et välttämättä näe sivustolistaa, jos käyttämäsi sivustot eivät ole ottaneet tätä ominaisuutta käyttöön.
  • Kun olet sivustolla, voit tarkistaa, ehdottaako sivusto sinulle mainoksia. Valitse osoitepalkista Näytä sivuston tiedot Default (Secure) ja sitten Mainosyksityisyys.
Mainostulosten mittaus
Sivustot jakavat selaamisen aikana rajoitetun määrän dataa mainostulosten mittaamiseksi, esimerkiksi teitkö ostoksen vieraillessasi sivustolla.