Chromen toiminnan personointi

Chromen toiminta-asetusten avulla voit

• Auttaa aktiivisia välilehtiä toimimaan sujuvasti
  • Estää tiettyjen sivustojen käytöstä poistamisen
  • Parantaa tietokoneen akunkestoa
  • Selata ja hakea nopeammin

Tärkeää: Et voi personoida Chromen suorituskykyä mobiililaitteilla iOS- ja Android-laitteilla. Katso muita tapoja nopeuttaa Chromea.

Muistinsäästön laittaminen päälle tai pois päältä

Chrome poistaa käytöstä välilehdet, joita et käytä tällä hetkellä, jotta tietokoneen muistia säästyy ja aktiiviset välilehdet toimivat sujuvasti. Kun avaat ei-aktiivisen välilehden, se päivittyy automaattisesti.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Suorituskyky.
  4. Laita Muistinsäästö päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

• Laita Muistinsäästö päälle, jotta aktiiviset video- ja pelivälilehdet toimivat sujuvasti.
  • Jotkin tietokoneen asetukset ja toiminnot voivat estää välilehden poistamisen käytöstä.
    • Aktiivinen audio tai video (toisto tai puhelut)
    • Näytön jako
    • Sivuilmoitukset
    • Aktiiviset lataukset
    • Osittain täytetyt lomakkeet
    • Kiinnitetyt välilehdet
    • Yhdistetyt laitteet (USB tai Bluetooth)
Pidä tietyt sivustot aktiivisina

Voit estää sivuston käytöstä poistamisen lisäämällä sen "Pidä nämä sivustot aina aktiivisina" ‐poissulkemisluetteloon.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Suorituskyky.
  4. Valitse Pidä nämä sivustot aina aktiivisina ‐kohdan oikealta puolelta Lisää.
  5. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa:
    • Lisää nykyiset sivustot: Valitse jokin tällä hetkellä välilehdellä auki olevista sivustoista.
      1. Valitse lisättävän sivuston vasemmalla puolella oleva ruutu ja valitse Lisää.
      2. Palaa takaisin valitsemalla Peruuta.
    • Sivustojen lisääminen manuaalisesti
      1. Lisää verkko-osoite.
      2. Valitse Lisää.
      3. Palaa takaisin valitsemalla Peruuta.

Vinkki: Manuaalisen sivuston poissulkemiskäytännön verkko-osoitemuoto on [scheme://][.]host[:port][/path][@query]. .

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä sivustojen lisäämisestä manuaalisesti, jos haluat luoda poissulun seuraaville:

• Kokonaiset verkkotunnukset ja aliverkkotunnukset: Sulje URL-malli pois. Esimerkiksi google.com vastaa aliverkkotunnuksia ja estää niiden käytöstä poistamisen, kuten drive.google.com ja calendar.google.com.
  • Tietyt verkkotunnukset, mutta ei aliverkkotunnukset: Lisää piste (.) ennen URL-isäntää. Esimerkiksi .google.com ei vastaa ja estä aliverkkotunnuksien käytöstä poistamista, kuten www.google.com, drive.google.com ja calendar.google.com.
  • Tarkka alihakemisto: Lisää URL-polku. Esimerkiksi www.google.com/finance vastaa kaikkia Google Finance ‐sivuja, mutta ei estä www.google.com ‑pääsivujen poistamista käytöstä.
  • URL-osoitteen palvelin ja kyselykomponentit: Tähtimerkkejä (*) voi käyttää jokerimerkkinä. Esimerkiksi https://* vastaa ja estää kaikki https-sivustot ja youtube.com/watch?v=* ‑osumat ja estää YouTube-videoiden käytöstä poistamisen.
    • URL-osoitteen isäntäkomponentin etuliite-, jälkiliite- tai alimerkkijono-osumia ei tueta. Esimerkiksi *oogle.com tai google.com/* eivät vastaa, ja niitä ei poisteta käytöstä.
Virransäästön laittaminen päälle tai pois päältä

Chrome pidentää laitteen akunkestoa pienentämällä kuvien kaappaustiheyttä ja rajoittamalla muita taustalla tehtäviä toimintoja. Kun Virransäästö on päällä, se toimii automaattisesti aina, kun laite irrotetaan virtalähteestä tai sen akku on vähissä. Virransäästö ei mene päälle, kun laite on kytketty virtalähteeseen.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Suorituskyky.
  4. Laita virransäästö päälle tai pois päältä
  5. Valitse haluamasi asetus.

Vinkkejä:

• Laita Virransäästö päälle, jotta voit pidentää laitteen akun kestoa pitkän ajomatkan tai lennon aikana.
  • Kun virransäästö on päällä, voit huomata muutoksia peleissä ja videoissa.
  • Virransäästö on saatavilla Windows-, Mac- ja ChromeOS-laitteilla, joissa on akku.
Laita Sivujen esilataus päälle tai pois päältä.

Chrome esilataa sivut, joilla saatat käydä, selatakseen ja hakeakseen nopeammin. Chrome voi käyttää sivujen esilataamiseen evästeitä, jos sallit ne, sekä salata ja lähettää sivuja Googlen kautta henkilöllisyytesi salaamiseksi sivustoilta. Lue lisää evästeistä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Suorituskyky.
  4. Laita Sivujen esilataus päälle tai pois päältä.
  5. Valitse haluamasi asetus.

Vinkkejä:

• Jos haluat esiladata sivuja, joilla todennäköisesti käyt, valitse Normaali esilataus.
  • Jos haluat esiladata lisää sivuja, joilla todennäköisesti käyt, valitse Laajennettu esilataus.