Sivuston sisältöasetusten muuttaminen

Muuttamalla sisältöasetuksia voit valita, kuinka Chrome käsittelee esimerkiksi evästeitä, kuvia ja Flash-mediaa. Nämä asetukset hallinnoivat, mitä sisältöä verkkosivustot voivat näyttää sinulle ja mitä tietoja ne voivat käyttää selatessasi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse päivitettävä sisältötyyppi.
    • Evästeet. Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat verkossa liikkumistasi tallentamalla selaustietoja. Lue lisää evästeiden hallinnasta.
    • Kuvat. Kuvat sallitaan oletuksena.
    • JavaScript. JavaScriptiä käytetään sivustojen interaktiivisuuden lisäämiseen.
    • Käsittelijät. Chrome antaa ulkoisten sovellusten ja verkkopalveluiden avata tiettyjä linkkejä. Osa linkeistä voi avautua sivustolla, kuten Gmailissa, tai ohjelmassa, kuten iTunesissa. Jos määrität linkkityypille oletustoiminnon, mutta haluat sitten poistaa sen, poista selailutiedot ja valitse Evästeet ja muut sivustotiedot.
    • Flash. Adobe Flash ‑laajennuksen avulla voit käyttää ääni- ja videosisältöä. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, haluatko käynnistää Flashin, kun vierailet sitä käyttävällä sivulla. Lue lisää Flashin käyttämisestä.
    • Ponnahdusikkunat. Oletuksena ponnahdusikkunoiden näkyminen estetään automaattisesti. Lue lisää ponnahdusikkunoiden hallinnasta.
    • Sijainti. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, saako sivusto käyttää tarkkaa sijaintiasi. Lue lisää sijainnin jakamisesta.
    • Ilmoitukset. Jotkin sivustot, kuten Google Kalenteri, voivat näyttää ilmoituksia tietokoneellasi. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, saako sivusto näyttää ilmoituksia. Lue lisää ilmoituksista.
    • Mikrofoni. Jotkin sivustot voivat pyytää lupaa kamerasi ja mikrofonisi käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
    • Kamera. Jotkin sivustot voivat pyytää lupaa kamerasi ja mikrofonisi käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
    • Ei hiekkalaatikossa toimivan laajennuksen käyttö. Jotkin sivustot tarvitsevat laajennuksia esimerkiksi videoiden striimaamista tai ohjelmistojen asentamista varten. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, voiko sivuston laajennus ohittaa Chromen hiekkalaatikon käyttääkseen tietokonettasi.
    • Automaattiset lataukset. Jos haluat ladata useita tiedostoja sivustolta, valitse ladataanko ne automaattisesti vai ei.
    • MIDI-laitteiden täysi käyttöoikeus. Jotkin verkkosivustot haluavat käyttää MIDI (Musical Instrument Digital Interface) ‑laitteita SysEx (System Exclusive) ‑viestien avulla.
    • USB-laitteet. Voit yhdistää verkkosivuston USB-laitteeseen, mikä antaa verkkosivuston hallinnoida ja tallentaa tietoja laitteesta. Lue lisää Chromen ja USB-laitteiden yhdistämisestä.
    • Taustasynkronointi. Jos tietokoneesi siirtyy offline-tilaan tehtävän (esim. chat-viestin lähetyksen tai kuvan latauksen) aikana, jotkin sivustot voivat suorittaa tehtävän loppuun laitteen tullessa takaisin online-tilaan. Synkronointi tapahtuu taustalla, vaikka poistuisit verkkosivustolta.
    • Zoomaustasot. Voit määrittää, kuinka paljon zoomaat tietyillä verkkosivuilla. Lue lisää zoomauksesta.
    • PDF-dokumentit. Oletuksena Chrome avaa PDF-tiedostot Chrome PDF Viewerissä. Jos haluat tämän sijaan ladata PDF-tiedostot, valitse Lataa PDF-tiedostot automaattisen Chromessa avaamisen sijaan.
    • Suojattu sisältö. Valitse, jos haluat antaa Chromen toistaa suojattua sisältöä. Windowsissa ja Chromebookilla voit myös halutessasi sallia sivustojen nähdä tarvittavia tietoja laitteestasi. Lue lisää suojatusta sisällöstä.