Sivuston käyttöoikeuksien muuttaminen

Voit valita käyttöoikeuksia tietylle sivustolle muuttamatta oletusasetuksiasi.

Kaikkien sivustojen asetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Sivustoasetukset.
  4. Valitse käyttöoikeus, jota haluat muuttaa.

Jos haluat muuttaa kaikkien avaamiesi sivustojen käyttöoikeuksia ja datan tallennusta, valitse Näytä kaikki sivustoille tallennetut käyttöoikeudet ja data

Käyttöoikeudet, joita voi muuttaa
  • Evästeet: Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat liikkumista verkossa tallentamalla selailutietoja. Lue lisää evästevalinnoista.
  • Kuvat: Oletuksena kuvat sallitaan.
  • JavaScript: JavaScript auttaa lisäämään sivustojen interaktiivisuutta.
  • Käsittelijät: Chrome antaa ulkoisten sovellusten ja verkkopalveluiden avata tiettyjä linkkejä. Osa linkeistä voi avautua sivustolla, esim. Gmailissa, tai ohjelmassa, esim. iTunesissa. Jos valitsit linkkityypille oletustoiminnon, mutta haluat poistaa sen, poista selaustiedot ja valitse Evästeet ja muut sivustotiedot.
  • Ponnahdusikkunat: Oletuksena ponnahdusikkunoiden näkyminen estetään automaattisesti. Lue lisää ponnahdusikkunoiden valinnoista.
  • Mainokset: Voit valita, haluatko nähdä mainoksia sivustoilla, joilla on häiritseviä mainoskokemuksia.
  • Sijainti: Oletuksena Chrome kysyy sinulta, saako sivusto käyttää tarkkaa sijaintiasi. Lue lisää sijainnin jakamisesta.
  • Ilmoitukset: Jotkin sivustot, kuten Google Kalenteri, voivat näyttää ilmoituksia työpöydälläsi. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, saako sivusto näyttää ilmoituksia. Lue lisää ilmoituksista.
  • Mikrofoni: Tietyt sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
  • Kamera: Tietyt sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
  • Laajennusten käyttö ilman hiekkalaatikkoa: Jotkin sivustot tarvitsevat laajennuksia esimerkiksi videoiden striimaamista tai ohjelmistojen asentamista varten. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, voiko sivuston laajennus ohittaa Chromen hiekkalaatikon käyttääkseen tietokonettasi.
  • Automaattiset lataukset: Jos haluat ladata useita tiedostoja sivustolta, valitse ladataanko ne automaattisesti vai ei.
  • MIDI-laitteet: Jotkin verkkosivustot haluavat käyttää MIDI (Musical Instrument Digital Interface) ‑laitteita SysEx (System Exclusive) ‑viestien avulla.
  • USB-laitteet: Voit yhdistää verkkosivuston USB-laitteeseen, jolloin verkkosivusto voi hallita ja tallentaa laitteen tietoja. Lue lisää Chromen ja USB-laitteiden yhdistämisestä.
  • Taustasynkronointi: Jos tietokone siirtyy offline-tilaan toiminnon (kuten chat-viestin lähettämisen tai kuvien lataamisen) aikana, jotkin sivustot voivat suorittaa sen loppuun tietokoneen verkkoyhteyden palattua. Synkronointi tapahtuu taustalla, vaikka poistuisit verkkosivustolta.
  • Fontit: Sivustot saavat kysyä, voivatko ne käyttää paikalliselle laitteellesi asennettuja fontteja. Voit myös estää tai sallia tiettyjä sivustoja.
  • Zoomaustaso: Voit määrittää zoomauksen tason tietyillä verkkosivuilla. Lue lisää zoomauksesta.
  • PDF-tiedostot: Oletuksena Chrome avaa PDF-tiedostot Chrome PDF Viewerissä. Jos haluat tämän sijaan ladata PDF-tiedostot, valitse Lataa PDF-tiedostot automaattisen Chromessa avaamisen sijaan.
  • Suojattu sisältö: Voit valita, saako Chrome toistaa suojattua sisältöä. Windowsissa ja Chromebookilla voit myös halutessasi antaa sivustojen nähdä tarvittavia tietoja laitteestasi. Lue lisää suojatusta sisällöstä.
  • Liiketunnistinten lisääminen
  • Ei hiekkalaatikossa toimivan laajennuksen käyttö
  • Sarjaportit
  • Tiedostojen muokkaus
  • Leikepöytä
  • Maksujen käsittelijät
  • Lisätty todellisuus
  • Virtuaalitodellisuus
  • Suojaamaton sisältö
  • Kuvat

Tietyn sivuston asetusten muuttaminen

Voit sallia tai estää tietyn sivuston käyttöoikeudet. Kyseinen sivusto käyttää omia asetuksiaan oletusasetusten sijaan. Voit myös tyhjentää yhden sivuston datan.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry sivustolle.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalla puolella näkyvää kuvaketta: Lukko Lukko, Tiedot Näytä sivuston tiedot tai Vaarallinen Vaara.
  4. Valitse Sivuston asetukset.
  5. Muuta käyttöoikeusasetusta. Muutokset tallennetaan automaattisesti.