Sivuston käyttöoikeuksien muuttaminen

Voit valita käyttöoikeuksia tietylle sivustolle muuttamatta oletusasetuksiasi.

Kaikkien sivustojen asetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse asetus, jonka haluat päivittää:

Jos haluat muuttaa kaikkien avaamiesi sivustojen käyttöoikeuksia ja datan tallennusta, valitse Näytä kaikki sivustoille tallennetut käyttöoikeudet ja data

Käyttöoikeudet, joita voi muuttaa
  • Evästeet: Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat liikkumista verkossa ja tallentavat selaustietoja. Lue lisää evästevalinnoista.
  • Kuvat: Sivustot näyttävät yleensä kuvituskuvia, esim. kuvia uutisjutun ohessa tai verkkokaupassa.
  • JavaScript: Sivustot käyttävät JavaScriptiä yleensä videopelien, verkkolomakkeiden tai muiden interaktiivisten ominaisuuksien näyttämiseen. Lue lisää JavaScriptistä.
  • Käsittelijät: Sivustot voivat käsitellä tehtäviä, kun klikkaat tiettyjä linkkejä, esim. luot viestin sähköpostiohjelmassa tai lisäät tapahtumia verkkokalenteriisi.
  • Ponnahdusikkunat ja uudelleenohjaukset: Sivustot voivat näyttää mainoksia ponnahdusikkunoissa tai ohjata sinut uudelleen sivustoille, joille et halunnut siirtyä. Lue lisää ponnahdusikkunoista ja uudelleenohjauksista
  • Mainokset: Sivustot näyttävät yleensä mainoksia voidakseen tarjota sisältöä tai palveluja maksutta. Joidenkin sivustojen tiedetään näyttävän häiritseviä tai harhaanjohtavia mainoksia. Lue lisää mainoksista.
  • Sijainti: Sivustot käyttävät yleensä sijaintia tarjotakseen siihen liittyviä ominaisuuksia tai tietoja (esim. paikallisuutisia tai tietoja lähellä olevista kaupoista). Lue lisää sijainnin jakamisesta.
  • Ilmoitukset: Sivustot lähettävät yleensä ilmoituksia esimerkiksi tuoreista uutisista tai chat-viesteistä. Lue lisää ilmoituksista
  • Mikrofoni: Sivustot käyttävät mikrofonia yleensä kommunikaatio-ominaisuuksiin, kuten videopuheluihin. Lue lisää kameroista ja mikrofoneista.
  • Kamera: Sivustot käyttävät videokameraa yleensä kommunikaatio-ominaisuuksiin, kuten videopuheluihin. Lue lisää kameroista ja mikrofoneista.
  • Laajennusten käyttö ilman hiekkalaatikkoa: Jotkin sivustot tarvitsevat laajennuksia esimerkiksi videoiden striimaamista tai ohjelmistojen asentamista varten. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, voiko sivuston laajennus ohittaa Chromen hiekkalaatikon käyttääkseen tietokonettasi.
  • Automaattiset lataukset: Sivustot voivat ladata toisiinsa liittyviä tiedostoja automaattisesti yhdessä säästääkseen aikaa. Lue lisää latauksista.
  • MIDI-laitteet: Sivut yhdistävät yleensä MIDI (Musical Instrument Digital Interface) ‑laitteisiin esim. musiikin luomisen ja editoimisen yhteydessä.
  • USB-laitteet:  Sivustot yhdistävät yleensä USB-laitteisiin tulostaakseen dokumentteja tai lisätäkseen niitä tallennustilaan Katso, miten voit yhdistää verkkosivuston Bluetooth- tai USB-laitteeseen.
  • Taustasynkronointi: Kun poistut sivustolta, se voi synkronoida suorittaakseen loppuun tehtäviä, esim. kuvien lataamisen tai chat-viestin lähettämisen yhteydessä.
  • Zoomaustasot: Voit valita, paljonko lähennät tai loitonnat näkymää tietyillä sivustoilla Lue lisää lähentämisestä ja loitontamisesta.
  • PDF-dokumentit: Sivustot julkaisevat joskus PDF-tiedostoja, kuten asiakirjoja, sopimuksia ja lomakkeita. Lue lisää PDF-dokumenteista.
  • Suojattu sisältö: Kun sivusto toistaa tekijänoikeussuojattua sisältöä, se voi pyytää lupaa tunnistaa laitteesi. Lue lisää suojatusta sisällöstä.
  • Liiketunnistimet: Sivustot käyttävät yleensä laitteen liiketunnistimia esim. virtuaalitodellisuuteen tai liikuntaseurantaan.
  • Sarjaportit: Sivustot yhdistävät yleensä sarjaportteihin datansiirto-ominaisuuksia, esimerkiksi verkon luomista, varten.
  • Tiedostojen muokkaus: Sivustot käyttävät yleensä laitteesi tiedostoja ja kansioita tallentaakseen muutoksia automaattisesti ja tehdäkseen muuta vastaavaa.
  • Leikepöytä: Sivustot lukevat yleensä leikepöydän sisältöä säilyttääkseen kopioimasi tekstin muotoilun ja muita vastaavia ominaisuuksia varten.
  • Maksujen käsittelijät:​​ Sivustot asentavat yleensä maksunkäsittelijöitä tarjotakseen osto-ominaisuuksia, esim. helpomman maksamisen.
  • Lisätty todellisuus: Sivustot seuraavat yleensä kameran asentoa tarjotakseen AR-ominaisuuksia, esim. pelejä.
  • Virtuaalitodellisuus: Sivustot käyttävät usein virtuaalitodellisuuslaitteita ja ‑dataa VR-käyttökertojen luomiseen
  • Suojaamaton sisältö: Turvalliset sivustot voivat upottaa sisältöä, kuten kuvia ja verkkokehyksiä, jotka eivät ole turvallisia. Turvalliset sivustot estävät oletuksena suojaamatonta sisältöä. Voit määrittää, mitkä sivustot saavat näyttää suojaamatonta sisältöä. Lue lisää sivuston sisällöstä ja tietoturvasta.
  • Laitteesi käyttö: Sivustot yleensä havaitsevat, milloin käytät laitettasi aktiivisesti, ja asettavat tavoitettavuutesi sen mukaiseen tilaan chat-sovelluksissa.
  • Äänet: Sivustot voivat toistaa ääntä musiikin, videoiden tai muun median yhteydessä. Lue lisää äänistä.
  • HID-laitteet: Sivustot yhdistävät yleensä HID-laitteisiin esim. käyttääkseen epätavallisia näppäimistöjä, peliohjaimia tai muita laitteita.

Tietyn sivuston asetusten muuttaminen

Voit sallia tai estää tietyn sivuston käyttöoikeudet. Kyseinen sivusto käyttää omia asetuksiaan oletusasetusten sijaan. Voit myös tyhjentää yhden sivuston datan.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sivustolle.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalla puolella näkyvää kuvaketta:
    • Lukko Lukko
    • Tietoja Näytä sivuston tiedot
    • Vaarallinen Vaara
  4. Valitse Sivuston asetukset.
  5. Muuta käyttöoikeusasetusta.

Vinkkejä:

• Muutokset tallentuvat automaattisesti.
  • Kun olet klikannut verkko-osoitteen vieressä olevaa kuvaketta, näet aiemmin tallennetut sivustoasetukset. Voit muuttaa niitä avaamatta Chromen Sivustoasetukset-valikkoa.
  • Jos Nollaa luvat ‐painike on käytettävissä, voit palauttaa muuttamasi asetukset klikkaamalla sitä.