Sivuston käyttöoikeuksien muuttaminen

Voit hallinnoida, mitä sisältöä verkkosivustot voivat näyttää sinulle ja mitä tietoja ne voivat käyttää selatessasi.

Kaikkien sivustojen asetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  5. Klikkaa käyttöoikeutta, jonka haluat päivittää.
Käyttöoikeudet, joita voi muuttaa
  • Evästeet: Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat liikkumista verkossa tallentamalla selailutietoja. Lue lisää evästeiden hallinnasta.
  • Kuvat: Oletuksena kuvat sallitaan.
  • JavaScript: JavaScript auttaa lisäämään sivustojen interaktiivisuutta.
  • Käsittelijät: Chrome antaa ulkoisten sovellusten ja verkkopalveluiden avata tiettyjä linkkejä. Osa linkeistä voi avautua sivustolla, kuten Gmailissa, tai ohjelmassa, kuten iTunesissa. Jos haluat poistaa aiemmin valitun linkkityypin oletustoiminnon, poista selailutiedot ja valitse Evästeet ja muut sivustotiedot.
  • Flash: Adobe Flash ‑laajennuksen avulla voit käyttää ääni- ja videosisältöä. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, haluatko käynnistää Flashin, kun vierailet sitä käyttävällä sivulla. Lue lisää Flashin käyttämisestä.
  • Ponnahdusikkunat: Oletuksena ponnahdusikkunoiden näkyminen estetään automaattisesti. Lue lisää ponnahdusikkunoiden hallinnasta.
  • Mainokset: Voit valita, haluatko nähdä mainoksia sivustoilla, joilla on häiritseviä mainoskokemuksia.
  • Sijainti: Oletuksena Chrome kysyy sinulta, saako sivusto käyttää tarkkaa sijaintiasi. Lue lisää sijainnin jakamisesta.
  • Ilmoitukset: Jotkin sivustot, kuten Google Kalenteri, voivat näyttää ilmoituksia työpöydälläsi. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, saako sivusto näyttää ilmoituksia. Lue lisää ilmoituksista.
  • Mikrofoni: Tietyt sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
  • Kamera: Tietyt sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
  • Laajennusten käyttö ilman hiekkalaatikkoa: Jotkin sivustot tarvitsevat laajennuksia esimerkiksi videoiden striimaamista tai ohjelmistojen asentamista varten. Oletuksena Chrome kysyy sinulta, voiko sivuston laajennus ohittaa Chromen hiekkalaatikon käyttääkseen tietokonettasi.
  • Automaattiset lataukset: Jos haluat ladata useita tiedostoja sivustolta, valitse ladataanko ne automaattisesti vai ei.
  • MIDI-laitteet: Jotkin verkkosivustot haluavat käyttää MIDI (Musical Instrument Digital Interface) ‑laitteita SysEx (System Exclusive) ‑viestien avulla.
  • USB-laitteet: Voit yhdistää verkkosivuston USB-laitteeseen, jolloin verkkosivusto voi hallita ja tallentaa laitteen tietoja. Lue lisää Chromen ja USB-laitteiden yhdistämisestä.
  • Taustasynkronointi: Jos tietokone siirtyy offline-tilaan toiminnon (kuten chat-viestin lähettämisen tai kuvien lataamisen) aikana, jotkin sivustot voivat suorittaa sen loppuun tietokoneen verkkoyhteyden palattua. Synkronointi tapahtuu taustalla, vaikka poistuisit verkkosivustolta.
  • Zoomaustaso: Voit määrittää zoomauksen tason tietyillä verkkosivuilla. Lue lisää zoomauksesta.
  • PDF-tiedostot: Oletuksena Chrome avaa PDF-tiedostot Chrome PDF Viewerissä. Jos haluat tämän sijaan ladata PDF-tiedostot, valitse Lataa PDF-tiedostot automaattisen Chromessa avaamisen sijaan.
  • Suojattu sisältö: Voit valita, saako Chrome toistaa suojattua sisältöä. Windowsissa ja Chromebookilla voit myös halutessasi antaa sivustojen nähdä tarvittavia tietoja laitteestasi. Lue lisää suojatusta sisällöstä.

Tietyn sivuston asetusten muuttaminen

Voit sallia tai estää tietyn sivuston käyttöoikeudet. Kyseinen sivusto käyttää omia asetuksiaan oletusasetusten sijaan.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry sivustolle.
  3. Kosketa verkko-osoitteen vasemmalla puolella näkyvää kuvaketta: Lukko Lukko, Tietoja Näytä sivuston tiedot tai Vaarallinen Vaara.
  4. Valitse Sivuston asetukset.
  5. Muuta käyttöoikeusasetusta. Muutokset tallennetaan automaattisesti.