Sivuston lupien muuttaminen

Voit valita lupia tietylle sivustolle muuttamatta oletusasetuksiasi.

Kaikkien sivustojen asetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Sivustoasetukset.
  4. Valitse lupa, jonka haluat päivittää.
Lisätietoa luvista, joita voi muuttaa
  • Kaikki sivustot: Tarkista sivustot, joilla on tietyt luvat.
  • Kolmannen osapuolen evästeet: Avaamasi sivusto voi upottaa muiden sivustojen sisältöä, esim. kuvia, mainoksia ja tekstiä. Muiden sivustojen asettamia evästeitä kutsutaan kolmannen osapuolen evästeiksi. Lue lisää evästevalinnoista.
  • Sijainti: Sivustojen, joilla käyt, on oletuksena pyydettävä lupaa nähdä tarkat sijaintitietosi. Lue lisää sijainnin jakamisesta.
  • Kamera ja mikrofoni: Sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameran ja mikrofonin käytöstä.
  • Liiketunnistimet: Sivustot voivat pyytää pääsyä laitteesi liiketunnistimiin.
  • Ilmoitukset: Jotkin sivustot, kuten Google Kalenteri, voivat näyttää ilmoituksia. Sivustojen, joilla käyt, on oletuksena pyydettävä lupaa näyttää ilmoituksia. Lue lisää ilmoituksista.
  • JavaScript: JavaScript auttaa parantamaan sivustojen interaktiivisuutta.
  • Ponnahdusikkunat ja uudelleenohjaukset: Sivustoilla voidaan näyttää mainoksia ponnahdusikkunoissa tai ohjata sinut uudelleen sivustoille, joita haluat välttää. Lue lisää ponnahdusikkunoista ja uudelleenohjauksista.
  • Häiritsevät mainokset: Voit valita mainokset tai mainoksettomuuden sivustoilla, joilla on häiritseviä mainoskokemuksia.
  • Taustasynkronointi: Jos laitteesi siirtyy offline-tilaan toiminnon (esimerkiksi chat-viestin lähettämisen tai kuvien lataamisen) aikana, jotkin sivustot voivat tehdä toiminnon loppuun laitteesi verkkoyhteyden palattua. Synkronointi tapahtuu taustalla, vaikka poistuisit verkkosivustolta.
  • Automaattiset lataukset: Sivustot voivat ladata toisiinsa liittyviä tiedostoja automaattisesti yhdessä säästääkseen aikaa. Lue lisää latauksista.
  • Suojattu sisältö: Jotkin sivustot tarvitsevat tietoja laitteestasi, ennen kuin ne voivat näyttää sinulle tekijänoikeuksin suojattua sisältöä, kuten musiikkia tai elokuvia. Voit päättää, saavatko verkkosivustot pääsyn laitteesi tietoihin. Lue lisää suojatusta sisällöstä.
  • Ääni: Oletuksena sivustot voivat toistaa ääntä.
  • Tallennettu data: Tarkista, kuinka paljon paikallista tallennustilaa sivusto on käyttänyt.
  • NFC‐laitteet: Sivustot voivat pyytää lupaa nähdä ja muuttaa NFC-laitteiden tietoja, joita käytetään esimerkiksi lähimaksuja varten.
  • USB: Voit yhdistää verkkosivuston USB-laitteeseen, jolloin sivusto voi hallinnoida ja tallentaa laitteen tietoja. Katso, miten voit yhdistää sivuston USB-laitteeseen.
  • Leikepöytä: Sivustot voivat pyytää lupaa lukea tekstiä ja kuvia leikepöydältä.
  • Virtuaalitodellisuus: Sivustot käyttävät usein virtuaalitodellisuuslaitteita ja ‑dataa VR-käyttökertojen luomiseen.
  • Lisätty todellisuus: Sivustot seuraavat yleensä kameran asentoa tarjotakseen AR-ominaisuuksia, esim. pelejä.
  • Laitteesi käyttö: Sivustot yleensä havaitsevat, milloin käytät laitettasi aktiivisesti, ja asettavat tavoitettavuutesi sen mukaiseen tilaan chat-sovelluksissa.
  • Kolmannen osapuolen sisäänkirjautuminen: Sivustot voivat näyttää henkilöllisyyspalveluiden sisäänkirjautumiskehotteita. Muuta kolmannen osapuolen sisäänkirjautumislupia.
  • Tietokoneversio: Chrome näyttää sivustojen mobiiliversion automaattisesti. Lue lisää tietokoneasetusten muuttamisesta.
  • Laitepohjainen sivustodata: Avaamasi sivustot voivat tallentaa tietoja toiminnastasi käyttökokemuksen parantamiseksi, esimerkiksi pitääkseen sinut kirjautuneena sivustolle tai tallentaakseen tuotteita ostoskoriin. Lue lisää laitepohjaisesta sivustodatasta.

Sivuston asetusten muuttaminen

Voit sallia tai estää tietyn sivuston luvat. Sivusto käyttää valitsemiasi lupia oletusasetusten sijaan.

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Siirry sivustolle.
  3. Valitse osoitepalkin vasemmalta puolelta Näytä sivuston tiedot Default (Secure) ja sitten Luvat.
  4. Valitse lupa, jonka haluat päivittää.
    • Voit muuttaa asetusta valitsemalla sen.
    • Voit poistaa sivuston asetukset valitsemalla Nollaa luvat.
Vinkki: Kun muutat asetusta sivustolla, sivuston nimen vieressä oleva kuvake muuttuu hetkeksi asetuksen kuvakkeeksi. Jos esimerkiksi muutat sivuston sijaintilupaa, sivuston kuvake muuttuu sijaintimerkiksi Sijainti.