Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Over ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades

Je kunt Chrome Enterprise Upgrade en Chrome Education Upgrade afzonderlijk of in combinatie met ChromeOS-apparaten kopen.

Je kunt ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades de hele levensduur van het apparaat blijven beheren. Apparaten met gebundelde upgrades bevatten speciale functies.

Opmerking: Je accounttype bepaalt welke Chrome-functies er beschikbaar zijn. Als je organisatie bijvoorbeeld een onderwijsaccount heeft en je een Chrome OS-apparaat met Chrome Enterprise Upgrade inschrijft, heb je geen toegang tot Chrome-functies die alleen beschikbaar zijn voor werkaccounts.

Voordat je apparaten koopt

• Als je geen ChromeOS-apparaten voor je organisatie hebt, kun je ervoor kiezen de hardware en de upgrade gebundeld of apart te kopen. Je reseller of OEM kan een van beide of beide opties aanbieden.
  • Als je zelfstandige Chrome Enterprise Upgrades of Chrome Education Upgrades beschikbaar hebt, moet je zelfstandige ChromeOS-apparaten kopen om deze upgrades te kunnen gebruiken. Ga naar Chrome-upgrades gebruiken om te checken of je bestaande upgrades hebt.
  • De meegeleverde apparaten zijn onder andere Chromebook Enterprise, Chromebook Plus Enterprise en Chromebook met Chrome Education Upgrade. Als er bij het besturingssysteem op een apparaat ChromeOS met Chrome Enterprise Upgrade of ChromeOS met Chrome Education Upgrade staat, is het een gebundeld apparaat.

Implementatie

• Ga als volgt te werk als je nog geen account voor je organisatie hebt:
    • Bedrijven maken een account via g.co/ChromeEnterpriseAccount.
    • Scholen gaan naar Google for Education.
  • Ontgrendel de upgradefuncties door de apparaten in te schrijven. Ga naar ChromeOS-apparaten inschrijven voor meer informatie.
    • In Chrome 80 of hoger wordt op ChromeOS-apparaten met Chrome Enterprise Upgrade een welkomstpagina getoond tijdens de eerste installatie. Hier kun je de apparaatinschrijving starten.
  • Stel gebruikers- en apparaatbeleid in via de Google Beheerdersconsole. Je kunt onder andere ook toegang geven tot interne VPN's en wifi-netwerken, of apps en extensies afgedwongen installeren.
  • Als je zero-touch enrollment instelt op ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades, worden deze ingeschreven zonder upgradeproblemen.

Apparaatbeheerfuncties

Upgrades worden altijd gebundeld met het apparaat

• De upgrade blijft gekoppeld aan het apparaat. Je hoeft je geen zorgen te maken of er genoeg beschikbare upgrades zijn of wanneer je upgrades moet verlengen.
  • Je kunt apparaten en de gebundelde upgrades makkelijk overzetten naar een andere organisatie. Je hoeft alleen maar het apparaat uit te schrijven en weer in te schrijven in de andere organisatie. Bij zelfstandige apparaten wordt er tijdens de inschrijving een aparte upgrade gebruikt voor elke organisatie.
  • Omdat upgradebeheer niet vereist is, worden gebundelde upgrades niet weergegeven in het gedeelte Facturering van de Beheerdersconsole.

Functies in de Beheerdersconsole

• Makkelijk uitschrijven: Omdat de upgrade bij het apparaat hoort, hoef je geen reden op te geven tijdens het uitschrijfproces.
  • Filter voor apparaatlijst: Gebruik het filter upgradetype om de lijst te bekijken met apparaten die zijn gebundeld met een upgrade.
  • Totale aantal upgrades: Bekijk het totale aantal apparaten met gebundelde upgrades in een andere rij dan het totale aantal zelfstandige upgrades.
  • Het upgradetype bekijken: In de apparaatgegevens kun je aan het upgradetype zien of het apparaat is gebundeld met een upgrade. Ga naar ChromeOS-apparaatgegevens bekijken voor meer informatie.

Beschikbare ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades

Ga naar ChromeOS-apparaten voor bedrijven en ChromeOS-apparaten voor het onderwijs voor informatie over apparaten die beschikbaar zijn met gebundelde Chrome-upgrades. Of neem contact op met je reseller.